Jurnal de Bord: VW Tiguan 2.0BiTDi 4Motion Highline
Scris 30 aprilie 2012 - 08:53
Ca sa nu zic de q5 la care gripul este permanent de bolund la cum invarte toate rotile ...
VW Touareg 7P V6TDI BMT / VW Eos 2.0 TFSI
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.
Scris 30 aprilie 2012 - 08:56
X3-ul e ceva avantajat la testul ala iar audi-urile intotdeauna au fost jalnice la role
Aceasta postare a fost editata de pejte: 30 aprilie 2012 - 08:57
Scris 30 aprilie 2012 - 09:10
l.e.
Behemveuu e tractiune SPATE. Corect ar fi fost ca x-ul sa fie cu puntea SPATE pe role si 1 roata fata pe a 3-a rola.
Dar in situatia aia, am fi vazut si x-u IMPINS de catre spectatori !
BRAVO! Vad ca n-a sesizat nimeni altcineva chestia asta.....
Scris 30 aprilie 2012 - 09:17
Ce sa-ti arat ? Se vede extrem de clar !Arata-mi si mie unde lucreaza glk excelent in raport cu x3 ?
Basca mai zice si nenea ala !!
Scris 30 aprilie 2012 - 09:22
Nu spun ca Xdrive este mai bun sau mai prost decat un quattro, dar pe mine nu m-au convins aceste filmulete.
Scris 30 aprilie 2012 - 09:27
Quattro cu Torsen (sistem care e si pe noul Touareg) are limitele lui atunci cind are majoritatea rotilor pe role (situatie care simuleaza aderenta zero), a se vedea si celebrul clip in panta cu quattro si xDrive. Cei de la Audi sunt constienti de aceste limite si cauta solutii, a se vedea sistemul imbunatatit cu diferential conic.
http://www.youtube.c...QuC_8VrM&sns=em
Altfel, sunt convins ca are si quattro calitatile lui.
Apropo de ce zicea Relu ref la X3
http://www.youtube.c...UrS98Kbk&sns=em
Aceasta postare a fost editata de Frank SF: 30 aprilie 2012 - 01:39
"Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
"Les voitures, c'est comme les femmes, il y a celles pour lesquelles on a un coup de foudre et celles avec lesquelles on a envie de vivre."
Scris 30 aprilie 2012 - 09:38
Scris 30 aprilie 2012 - 09:52
Singura "problema" reala e aia ca 99,99% dintre utilizatori NU stiu defapt ce inseamna tractiunile astea, si cum functioneaza ele.Filmulete din astea care avantajeaza pe unul sau pe altul am tot vazut facute. Iar fanii inraiti Audi spun ca sunt trucate, si ca se dezactiveaza/scot nu stiu ce sigurante la Audi ca sa performeze prost
Nu spun ca Xdrive este mai bun sau mai prost decat un quattro, dar pe mine nu m-au convins aceste filmulete.
Cu foarte mici exceptii, toate masinile "pseudointegrale" pe care le vedem/putem cumpara, au transmisiile extrem de asemanatoare ca si principiu de functionare, implicit au cam aceleasi limitari.
Scris 30 aprilie 2012 - 10:19
Ca sa nu se spuna ca sunt doar fan Audi, la ultimul video, sunt multiple cauze pentru care acel X1 putea performa mai prost decat Q3, de exemplu cauciucuri uzate/neadecvate etc.
Aceasta postare a fost editata de kng: 30 aprilie 2012 - 10:29
Scris 30 aprilie 2012 - 10:45
Gasesti relu si cu roata cu tractiune pe fata filmulete cu xdrive destule si pleaca si acolo, xdrive isi muta 100% cuplu intre punti, ca tu nu crezi e cu totul alta poveste.
Pentru ce e el gandit torsenul lui q5 lucreaza excelent atata vreme cat nu este decuplat esp-ul, ca sa poata infrana rotile si directiona cuplul, altfel diful mecanic lucreaza mecanic ... Si este si mai fiabil decat cutia de transfer de xdrive.
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.
Scris 30 aprilie 2012 - 10:48
xdrive isi muta 100% cuplu intre punti, ca tu nu crezi e cu totul alta poveste.
2:03 si 2:20.
Daca face cum zici tu, de ce nu s-a miscat de pe loc?
Scris 30 aprilie 2012 - 10:51
Din punctul meu de vedere q5 este peste x3
Pai de ce nu ai asteptat dupa Q5 atunci?
Scris 30 aprilie 2012 - 10:54
Scris 30 aprilie 2012 - 10:54
Pentru ca vroia BMW X3. Si nu-i nimic rau in astaPai de ce nu ai asteptat dupa Q5 atunci?
Scris 30 aprilie 2012 - 11:01
Pai de ce nu ai asteptat dupa Q5 atunci?
Ca nu aveam chef sa astept 6 luni, plus ca stiu din experiente anterioare cum respecta porsche termenele, oferta financiara era peste bmw bine, dinamica pe asfalt sub, iar pentru ca aveam eu nevoie si bmw-ul presta.
Pe mine nu ma intereseaza ca pe tine antifonarea si instalatia de sunet, iar la ce ma interesa pe mine bmw-ul nu are rival in clasa, ca q5 are un sistem 4x4 mai bun, este irelevant atata vreme cat xdrive-ul isi face treaba la ce am eu nevoie.
Scris 30 aprilie 2012 - 11:39
Personal eu cand am ales ultima masina, prima data m-am uitat pe EuroNcap sa vad testele, cum se comporta masinile la busituri, cum isi revin dintr-un test al elanului, cum se distrubuie masele dinamic si abia apoi am inceput sa ma uit care-mi place, etc...
Prin multe review-uri americane Audi Q5 iese de departe invingator la clasa sa. In Anglia iese Range Rover Evoque, iar BMW X3 ultimul, afirmandu-se ca ar fi un "gunoi". Cate case atatea gusturi. Sincer eu sper sa fie de acord cu englezii cat mai multi oameni astfel incat sa fim cat mai putini cu X3 pe strada Deci X3 e de (cuvant urat), sus Q5, GLK, XC60, etc.. .
Scris 30 aprilie 2012 - 11:46
Scris 30 aprilie 2012 - 12:00
Eu ma intreb asa ca proasta in targ: la ce pusca mea ne trebuie performante offroad pe o asemenea masina? Ca sunt toate o apa si-un pamant e clar, dar de ce si-ar dori cineva mai mult?
se numeste marketing bleu, e si asta o arta sa vinzi oamenilor ce nu au nevoie facandu-i sa creada ca nu pot sa traiasca fara.
greierasul are perfecta dreptate, iarna pe ulita e offroadul acestor masini, iar acolo cel mai important sunt anvelopele nu sistemul 4x4, ala isi face treaba indiferent ce ii.
Scris 30 aprilie 2012 - 12:06
@Greierasul: Eu nu inteleg aceste masini.
Scris 30 aprilie 2012 - 12:12
BMW-ul merge pe tehnica pana in panzele albe
As putea sa te contrazic aici, la BMW lipsesc cateva chestii pe care eu le vad ca tin de tehnica , precum:
- park assist: pana si Tiguan stie sa parcheze singur lateral
- lane assist
- echivalentul lui pre-SAFE sau distronic de la Mercedes
- si altele
Scris 30 aprilie 2012 - 12:33
As putea sa te contrazic aici, la BMW lipsesc cateva chestii pe care eu le vad ca tin de tehnica , precum:
- park assist: pana si Tiguan stie sa parcheze singur lateral
- lane assist
- echivalentul lui pre-SAFE sau distronic de la Mercedes
- si altele
Tu vorbesti serios acum ? Ce treaba au cu condusul functiile astea de Ipod ?
Scris 30 aprilie 2012 - 12:40
@pejte clar ca te descurci, dar si descurcatu asta vine in grade diferite, cu cat ai masina mai sus si toate 4 rotile sa invarta creste gradul de descurcare precum si usurinta cu care ajungi la el
Scris 30 aprilie 2012 - 12:50
In plus, se discuta despre tehnologia unei masini. Prin urmare te uiti la toata masina, nu doar la motor sau cutie.
Scris 30 aprilie 2012 - 12:51
Nu pot sa uit faza de iarna care tocmai a trecut cum am tras cu sufa un A5 quattro din zapada, urcand cu spatele pe un mini-munte de zapada pe care doar eu parcam. A fost epic
Aceasta postare a fost editata de pejte: 30 aprilie 2012 - 12:53
Scris 30 aprilie 2012 - 12:53
5 useri citesc subiectul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi