Mai Cata, eu n-am nimic cu tine. A fost o vreme cand chiar vorbeam pe mess, ne mai vedeam duminica, d-astea. N-am mai reusit din cauza serviciului si m-am departat de forum.
Am vrut sa abadonez subiectul, dar hai sa incerc o explicatie (pentru ca nu arunc vorbe la intamplare). Numai fii atent ca o sa fie lunga...
nicicand nu mi-a placut tendinta asta a ta poza in tipul cool, care fara nici un efort are cele mai bune performante. Cel caruia nu ii plac masinile, dar vorbeste numai despre asta. Caruia nu ii place sa conduca, dar face multe zeci de mii de km. Nu exista performanta fara efort si fara pasiune. Si daca performante sunt (si eu nu le contest!), de ce sa nu recunosti efortul si pasiunea? De ce?
Cum poti sa spui "nu-mi pasa ce gandesc altii", dar sa te explici pe o juma de pagina cu linkuri si altele? Pai daca nu iti pasa, de ce atata efort?!
Stii ca iti place sa mergi tare, recunoaste ca iti place! Recunoaste ca te simti bine cand depasesti, cand ataci curbele, cand te vezi pe S-uri pe circuit...
Afirmatii de genul "sunt nevoit sa conduc tare", "eram curios ce face masina la limita", "urasc sa conduc" corelate cu experientele relatate pe forum m-au facut sa zic de ipocrizie. Si nici asta nu ti-am spus-o direct (tocmai dintr-un soi de respect), ci mai voalat. Exista, desigur, posibilitatea sa ma insel. Imi cer scuze anticipat.
Despre infatuare:
Asta e o chestie care m-a mai racait pe retina si in alte posturi, nu le mai reiau pentru ca ar trebui sa caut si oricum le-ai considera rupte din context.
De ex treaba cu "eu am invatat tot singur si am avut rezultate apreciate" corelata cu "eu nu citesc, ca nu-mi place" corelata cu "predau mai bine ca profesorii" si altele si altele si in fine corelata cu "Iar, pe E85, în cazul meu, legal înseamnă 4 ore, mai alert 3, tare 2, mai tare 1.5 ore"...
Pai daca nu citesti de unde stii frate tot?
Si daca stii si faci bine, de ce trebuie sa spui asta? Lasa-i pe altii, iar daca nu vor/pot, asta e...
Recunosc ca eram si putin nervos dupa ce ma acuzai ca sunt frustrat (am si eu complexele mele, ca noi toti, dar frustrari? de unde?).
Din nou imi cer scuze anticipat pt din nou probabil ma insel.
Acum revenind putin la afirmatia "Iar, pe E85, în cazul meu, legal înseamnă 4 ore, mai alert 3, tare 2, mai tare 1.5 ore, record personal cu golful duminica după masă cu trafic, până la Bucureşti am croşetat probabil câteva perechi de botoşei", ca de aici a plecat totul.
Nu se intelege cati km sunt, deci am presupus eu (tot logic, evident). Puteau fi 200, 250 sau 300 (buc-suceava am scos din start), insa mentionarea Golfului m-a facut sa ma gandesc ca o chestie generala, deci fara legatura cu cei 200 km mentionati intr-un post anterior. Le iau pe rand si vedem ce viteze medii rezulta (pt cei 4 timpi):
200 km: 50 - 67 - 100 - 133 km/h
133 e credibil, dar restul sunt prea mici (de ce ai mentiona asa viteze banale?) si nici 133 nu are sens daca tin cont de alte povestiri plus continuarea frazei "am croşetat probabil câteva perechi". ma rog, acum dupa toata discutia poate are sens...
250 km: 62 - 83 - 125 - 167 km/h
62? ce te poate determina sa mergi atat de incet (ma gandesc ca pt o persoana ale carei reflexe ii permit sa parcuga un traseu cu 167, 62 e dureros de putin)
167? in ce context? tu iti dai seama ca pt a inregistra viteza asta medie trebuie sa mergi cu minim 175 pe bord?! adica sa nu scazi sub asta orice ar fi. si orice scadere se recupereaza practic in oglinda. adica daca mergi 1 minut cu 90 (sa zicem 5 sate cumulate), trebuie sa mergi 1 minut cu 240. tu intelegi asta? nu zic ca tu nu poti, dar nu permite drumul, traficul, localitatile! ce faci daca trebuie sa opresti (pieton sau caruta sau politie)? cum recuperezi dupa-aia? nu mai pun timpii de accelerare si franare. Nu se poate mai Cata, oricat ai vrea tu, nu se poate.
300 km: 75 - 100 - 150 - 200
aici nu mai dezvolt ca 200 ala e ireal
bun, deci dupa ce am facut rationamentul asta am zis ca de 300 de km nu pote fi vorba, 200 nu se potriveste cu imaginea ta, deci in jur de 250 tre sa fie.
precizez ca am presupus ca e vorba de viteze reale, din exprimarea de cateva posturi mai devreme in care ziceai ca ai facut 200 km in 2 ore, adica nu ca ti-a aratat gps-ul sau masina pe bord 100 km/h.
acum continui:
mi-am dat seama ca nu sunt evolutii in timp ci in functie de chef, dar chiar si asa, diferentele sunt mari pentru ca in timp se formeaza un stil.
Desi acum ma gandeasc ca poate erau 200 km si atunci are sens (vitezele mici fiind influentate negativ de trafic).
dar atunci cand am rationat am stabilit ca trebuie sa fie vorba de 250 km, lucru pe care tu l-ai confirmat ne-negandu-l. si tot ce a urmat a plecat de la premisa asta (cu tot cu 167 km/h)
perfectionist s-ar putea sa fiu, nu neg. ncerc sa invat de la altii (profesori) plecand de la ideea ca nu stiu, dar ca vreau sa stiu. e rau?
ca toti avem o limita e adevarat, dar repet nu limita ta ti-o contest. si nici la a mea nu m-am raportat, ci doar la intervalele alea.
ce vrei sa iti spun? ca rar m-a depasit o masinna in cei aproape 200.000 de km de condus? ca pilotul adus de bmw la un eveniment a zis ca merg prea tare? ca viteza medie pe bord (cand m-a interesat si traficul mi-a permis) a fost de 170 pe A1? nu mi se pare niciuna relevanta pt ca nu comparatia era subiectul, ci compararea variatiei in seria de 4 timpi cu variantia intregistrata in orice serie a oricarui sportiv.
sportivii isi depasesc timpii cu sutimi de secunda.
vitezele medii la concursuri variaza cu fractii de km/h sau km/h
numai amatorii au variatii de la simplu la triplu, si numai O DATA (la inceput). Se formeaza un stil, niste reflexe, niste reactii, etc. Nu mai poti sa te intorci la prima masuratoare, n-are nici un sens. sau poate gresesc si m-am infirbantat eu degeaba.
eu pe mine ma compar. cu mine, cu altii, pt ca totul e relativ si nu exista sistem fara repere. din nou, e rau?
nu iau lucrurile neaparat ca o competitie, dar sunt o fire competitiva, nu o ascund, dar nici nu ma laud cu asta. si oricum se vede.
cu bicla nu glumeam. cand merg scot minim 22 km/h, maxim 30 km/h pe traseul pe care aseara am facut 9 (sau 12, parca). aseara am mers incet
pe asfalt fara dealuri si fara curbe merg cu minim 30. la coborare am atins si 60, la urcare am variat de la 6 la 10, in functie de inclinare si ce era pe jos (ma gandesc la transalpina acum)
daca era vorba de 200 de km e altceva si viteza de 133 pot s-o inteleg. pot sa inteleg si intervalele pana la urma. e vorba doar de obiectivitate (care uneori ma paraseste si pe mine, recunosc)
imposibilitata de a intelege ca 167 mediu e realizabil am explicat-o si mi-o mentin. sper sa o intelegi si tu
drumul pitesti - craiova nu e dificil. e insa foarte aglomerat, are multe sate, o singura banda pe sens (cu unele portiuni de o banda jumate, dar nici lungi nici la fel de late ca cele spre Buzau), ceva curbe si uneori radare (sensibil mai putine decat pe e85). maxim am scos 115 (parca) pe portiunea pitesti - craiova.
nu am reactionat la intrebarea asta atunci pt ca nu avea legatura cu discutia (nu comparatia cu mine era relevanta, ci variatia timpilor)
aia cu datul la capatana nu cred ca am facut-o, dar daca da, atunci imi cer scuze si iti atrag atentia ca o mai faci si tu uneori
cam astea ar fi de spus.
puteai sa zici de la inceput ca erau 200 km si ne intelegeam.
puteai si sa intelegi la ce ma referam (variatia timpilor si media de 170), dar poate nici tu n-ai citit ce trebuie
aia e, n-a murit nimeni, mai vorbim si maine.