Actualizări ale modelelor MINI pentru vara 2018

0
1368

In cadrul actualizarii bi-anuale a gamei de modele a marcilor din cadrul BMW Group, numeroase dotări în domeniul tehnologiei trenului de rulare îmbunătăţesc plăcerea condusului şi reduc emisiile actualelor modele MINI începând cu vara 2018.

Tehnologiile pentru controlul emisiilor la toate variantele de motorizări pe benzină ale modelelor MINI Hatch cu trei uşi, MINI Hatch cu cinci uşi şi MINI Cabriolet, precum şi MINI Clubman şi MINI Countryman vor include un filtru de particule începând din iulie 2018. Modelele mărcii premium din Marea Britanie având această dotare îndeplinesc cerinţele foarte stricte ale standardului de emisii Euro 6d-TEMP.

Variantele de motorizări diesel ale modelelor MINI Clubman şi MINI Countryman îndeplinesc normele Euro 6d-TEMP încă din martie 2018. Sistemul de control al emisiilor include nu doar un filtru de particule diesel şi un convertor catalitic de stocare NOX, ci şi convertor catalitic SCR care oferă o injecţie specială cu uree (AdBlue) pentru reducere mai eficientă a emisiilor de oxizi de azot.

În plus, variantele relevante de modele MINI Clubman şi MINI Countryman vor fi echipate cu motoare pe benzină îmbunătăţite cu începere din iulie 2018. În acest caz, tehnologia MINI TwinPower Turbo optimizată aduce beneficii în special pentru consumul de combustibil şi nivelul emisiilor. Ca alternativă la transmisia manuală standard, modelele cu motoare pe benzină de la MINI Clubman şi MINI Countryman vor fi disponibile în viitor şi cu transmisie Steptronic cu şapte trepte cu dublu ambreiaj.

Dinamică palpitantă a schimbărilor, nivel ridicat de confort: transmisia Steptronic cu şapte trepte, cu ambreiaj dublu

Schimbări rapide ale vitezelor şi un nivel ridicat de eficienţă internă sunt calităţile transmisiei Steptronic cu şapte trepte, cu ambreiaj dublu, disponibilă ca opţiune pentru alte variante ale modelelor MINI de succes în segmentul premium al clasei compacte – totul începând cu iulie 2018. Utilizarea celor două ambreiaje la schimbarea treptelor de viteză permite accelerări foarte sportive fără întreruperea cuplului. Pe lângă îmbunătăţirea plăcerii condusului, principiul de design adaptat din motorsport are şi toate particularităţile de confort ale unei transmisii automate. Aceasta asigură schimbări armonioase şi aproape imperceptibile acustic în poziţia transmisiei, fără reacţii la schimbările de sarcină din motor – nu doar la sprint, ci şi la decelerare. Transmisia Steptronic cu şapte trepte, cu ambreiaj dublu, permite şi utilizarea funcţiilor auto start/stop şi coasting pentru creşterea eficienţei. Operarea transmisiei Steptronic cu şapte trepte, cu ambreiaj dublu, se face prin intermediul unui selector de viteze cu comanda electronica. Acesta transmite instrucţiunile conducătorului prin intermediul impulsurilor electrice către controlul transmisiei.

 

Cu incepere din iulie 2018, transmisia Steptronic cu şapte trepte, cu ambreiaj dublu, este disponibilă opţional şi în combinaţie cu motoarele pe benzină îmbunătăţite de la MINI Clubman şi MINI Countryman. Motoarele pe benzină cu eficienţă optimizată, echipate standard cu filtru de particule, îndeplinesc cerinţele standardului de emisii Euro 6d-TEMP. Cu transmisia Steptronic cu şapte trepte, consumul mediu mixt pentru modelele MINI One Clubman şi MINI Cooper Clubman este de 5,7 l/100 km în fiecare caz (emisii CO2: 130 g/km). Valorile pentru MINI Cooper S Clubman sunt 5,8 l/100 km şi 133 g/km. Consumul mediu mixt şi emisiile CO2 pentru MINI One Countryman echipat cu transmisie Steptronic cu şapte trepte sunt de 5,9 l/100 km şi 135-134 g/km. Pentru MINI Cooper Countryman, datele sunt 5,9-5,8 l/100 km, respectiv 134-132 g/km. Valorile corespunzătoare măsurate la MINI Cooper S Countryman sunt de 6,0 l/100 km şi 138-136 g/km (date în funcţie de dimensiunea anvelopelor selectate). Toate datele de consum şi emisii sunt calculate prin noua procedură de măsurare WLTP şi adaptate ulterior la NEDC în scop de comparare prin intermediul corelării.

Schimbări şi mai rapide ale vitezelor sunt permise de transmisia sport Steptronic cu şapte trepte, disponibilă ca opţiune suplimentară pentru MINI Cooper S Clubman şi MINI Cooper S Countryman. Padelele de schimbare a vitezelorsunt disponibile pe volan la versiunea cu transmisie automată pentru intervenţia manuală asupra poziţiei transmisiei.

Standard la MINI Clubman şi MINI Countryman: senzor pentru controlul automat al luminilor

O completare a gamei de dotări standard pentru MINI Clubman şi MINI Countryman, disponibilă din vara 2018, contribuie la îmbunătăţirea confortului şi a siguranţei. În viitor, cele două modele MINI din segmentul premium al clasei compacte vor fi echipate standard cu control automat al luminilor. Această funcţie asigură activare şi dezactivare în funcţie de nevoi ale farurilor şi stopurilor, în funcţie de luminozitatea din mediul automobilului. În acest scop, comutatorul luminilor de drum de la ambele modele poate fi mutat într-o poziţie suplimentară cu începere din iulie 2018: este marcată cu un simbol grafic ce conţine litera “A”. Când este utilizat sistemul automat de lumini de drum, luminile nu doar că sunt activate noaptea, ci şi la lăsarea serii şi când vizibilitatea este redusă din cauza condiţiilor meteorologice, precum şi la trecerea prin tuneluri sau în parcările supraetajate întunecoase.