Cee’d, noua masina cu pret rezonabil de la Top Gear

0
514

Dupa o intreaga pauza de sezon, timp in care echipa BBC Top Gear a cautat noua masina cu pret rezonabil (traduceti voi altfel distinctia originala Reasonably Priced Car – poate “cu cel mai bun raport calitate/pret” ar fi ok), Stig a luat decizia si a selectat castigatorul: Kia cee’d 2 (adica face lift). Asa cum cere deja traditia Top Gear, dupa 7 episoade, vechea masina “rezonabila” este retrasa (mai bine zis distrusa) si inlocuita cu alta. Astfel cee’d 2 (imi place deja sa-i spun asa) inlocuieste Chevrolet Lacetti in acest rol.

Stephen Kitson, directorul de comunicare al Kia UK, a fost foarte fericit cand omul misterios cu casca alba a cerut 3 exemplare rosii de cee’d pentru actualul sezon al emisiunii.

“Ultima data cand Top Gear ne-a acordat atentie, cred ca a fost cand au incercat sa construiasca o masina de-a noastra din componente de masini de spalat – asa ca este un mare pas inainte in felul in care vad ei schimbarea Kia in ultimii sase ani”, a declarat Kitson. “cee’d-ul a devenit un jucator puternic in clasa compacta, iar anul acesta J.D. Power a numit-o cea mai buna masina in categoria (sub)compacta in sondajul anual al calitatii, asa ca va rezista probelor la care o vor supune starurile invitate in emisiune.”, a mai adaugat Kitson.

Modelul folosit in emisiune este un cee’d 1.6 GSL cu transmisie manuala.

Sursa: kia-buzz.ro