Transmisia automata sau manuala
Scris 30 mai 2007 - 06:47
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 30 mai 2007 - 08:59
motoarele electrice nu au nevoia asta, nu ai simti-o nici tu. s anu zici ca atunci mergi cu troleibuzul simiti nevoia sa schimbi vitezele...
Scris 30 mai 2007 - 09:17
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry FordMondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele
Scris 30 mai 2007 - 11:11
da, se poate emula, la fel cum se poate emula si un consum mare de carburant "4 fun"
necesitatea schimbarii vitezelor e o prob a motoarelor cu ardere interna. motoarele electrice nu au acea problema, dar da, se poate emula
Scris 30 mai 2007 - 11:54
Flickr - pozele mele
Scris 30 mai 2007 - 12:26
si nevoia de acel feeling o au poate 30% din cei ce au condus manuale. pun pariu ca o groaza orcum vroiau automate, iar o alta "mare" parte e indiferenta.
treptat numarul celor ce au condus manuale va deveni mai mic in situatia descrisa de tine, iar piata si succesul foarte mare e discutabila...toate astea o sa vina cu un extra cost, nu stiu cati il vor plati
Scris 30 mai 2007 - 12:56
Bine, cau depinde si cat de disperat esti la condus, eu de ex sunt cam disperat si le schimb cam repede. Oricum raspunsul cutiei e mai rapid.
Aceasta postare a fost editata de cornel001: 30 mai 2007 - 12:58
Scris 30 mai 2007 - 01:24
Scris 30 mai 2007 - 01:38
Flickr - pozele mele
Scris 30 mai 2007 - 01:43
Scris 30 mai 2007 - 02:30
oricum in general cutiile automate sunt ceva mai lente....
nu f lente... dar una e sa fie decent alta e sa fie rapid... depinde ce stil de condus ai.
Scris 30 mai 2007 - 03:27
Eu am condus un pic masinuta aia si e fun cu padelele alea. Insa eu unul, sa am cutie automata ... m'as plictisi destul de usor de a conduce. "Mestecatul" prin viteze pentru mine are farmecul lui aparte si orice masina ar fi, 95% as alege varianta cu cutie manuala.
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 30 mai 2007 - 08:04
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 30 mai 2007 - 09:00
Scris 31 mai 2007 - 06:02
si nevoia de acel feeling o au poate 30% din cei ce au condus manuale.
Daca pe un forum auto procentul este de 60-40 pentru manuala, bag pariu ca in lumea reala procentul e 5-10% vs. 90-95% in favoarea automatei (mai ales daca automata resprectiva ar fi pusa pe un motor maricel). Automata nu e pentru lenesi care nu se descurca cu manuala cum cred copiii fara carnet, ci pentru majoritatea oamenilor pentru care masina e un simplu mijloc de trasport si care stau in trafic cu orele.
Faptul ca nu a prins in Europa asa tare e din doua motive:1. costul (inclusiv carburantul, consumul fiind mai mare la automatele vechi) 2. motoarele mici, care intradevara se comporta prost cu cutii hidraulice. Nu ca sint europenii genetic mai destepti la condus. Pe masura ce tehnologia cutiilor se dezvolta si o sa poata lucra bine si cu motoare mici (deja se intimpla), pe masura ce preturile scad, pe masura ce traficul devine din ce in ce mai teribil, ma astept sa fie din ce in ce mai multe cutii automate. Ceea ce e rau pentru noi, care am votat manuala.
Scris 31 mai 2007 - 06:23
over and out
PS: trist pentru tine ca un "copil fara carnet" iti da lectii de diplomatie
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!
Scris 31 mai 2007 - 10:53
analiza vrajitorului mi se pare foarte corecta, daca pe un forum auto raportul e 60:40....atunci e clar
p.s. terminati cu intepaturile reciproce
Scris 01 iunie 2007 - 12:04
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!
Scris 06 iunie 2007 - 02:03
In acelasi timp, daca ai 10k km "la bord" sau daca ai 1mil km nu e la fel. Intr-un fel stau de vorba cu un om care a condus cu spatele in 2 ani cat am condus eu cu fata in 10 si altfel discut cu un prieten care conduce de 1 an.
De ce aleg eu automata? Am condus manuala atata timp si pe masura ce am imbatranit traficul s-a schimbat. Probabil ca sunt mai comod acum dar vreau sa pot vorbi la telefon (am car kit, e legal), sa pot butona la blackberry, sa fumez si-o tigara...
Am si manuala, nu-mi displace sa mestec in ea, dimportiva... Dar totusi, daca ma pui sa aleg ma indrept catre automata fara sa stau pe ganduri.
Despre performante, este evident ca automata moderna (si spun din nou, manuala este aceea cu ambreiaj, orice cutie fara ambreiaj este automata, orice fel de solutie tehnica ar fi acolo) este la fel, daca nu chiar mai rapida decat manuala. Exemplul cel mai bun este GTI-ul cu DSG.
Am facut niste teste cu CL-ul, mod manual comparativ cu mod automat. Nu sunt eu iscusitul suprem dar cat de cat, zic eu, ma descurc... E, tot pe sport automat merge mai bine si scoate timpul mai bun.
Dupa cum spuneam acum ceva vreme, depinde de ce vrei de la masina...
Scris 06 iunie 2007 - 06:51
Insa pt o masinas sport, care sa fie a doua masina/masina de weekend, as merge clar pe cutia manuala! Insa nu ca factor principal. Adica daca mi-ar place f mult sa zicem un SLK55 AMG nu as renunta la el doar ca nu e disponibil cu manuala, lipsa manualei ar fi un simplu minus.
Scris 18 octombrie 2007 - 02:48
happiness is not around the corner. happiness is the corner.
Scris 18 octombrie 2007 - 03:22
Scris 18 octombrie 2007 - 05:24
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?
Scris 18 octombrie 2007 - 08:22
Scris 18 octombrie 2007 - 09:28
Insa, in viitorul imediat, singura problema este ca ma tin/strang buzunarele.
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi