Salt la continut

Fotografie
* * * * * 1 Voturi

Transmisia automata sau manuala

• Please log in to reply
151 replies to this topic

Poll: Ce preferati? (62 membri au votat)

Ce preferati?

1. automata (28 voturi [45.16%])

Procentaj din vot: 45.16%

2. manuala (34 voturi [54.84%])

Procentaj din vot: 54.84%

Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#76 VIPER

1Q

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 30 mai 2007 - 06:47

Daca gandim numai inginereste, la nimic. Dar daca gandim uman, la orice. E vorba de un feeling pe care unii il vor vrea in continuare, si anume sa schimbe manual vitezele. Si asta poate fi facut usor in ziua de azi, chiar daca dincolo de cutia "falsa" in H e cu totul altceva.
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#77 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 30 mai 2007 - 08:59

feelingul asta uman de a schimba vitezele vine din necesitate
motoarele electrice nu au nevoia asta, nu ai simti-o nici tu. s anu zici ca atunci mergi cu troleibuzul simiti nevoia sa schimbi vitezele...
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#78 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 30 mai 2007 - 09:17

Orice poate fi "emulat". Se poate pune sunet de motor, se poate copia "zvacnetul" ce apare cand schimbi vitezele, daca piata o va cere. Nu e imposibil deloc, ba chiar mi se pare ceva foarte simplu.
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele

#79 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 30 mai 2007 - 11:11

asta cred ca face parte din categoria invetiilor "lanterna solara"
da, se poate emula, la fel cum se poate emula si un consum mare de carburant "4 fun"

necesitatea schimbarii vitezelor e o prob a motoarelor cu ardere interna. motoarele electrice nu au acea problema, dar da, se poate emula
  • 0

#80 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 30 mai 2007 - 11:54

Man, lasa necesitatea. Nu mai gandi inginereste... Se poate face si inca usor daca piata o va cere. Daca peste 10 ani legea va fi una, si anume toate masinile sa fie electrice, crezi ca toti vor fi bucurosi sa nu mai schimbe vitezele? De ce sa nu ai in continuare acea senzatie, daca asta iti e alegerea? E o chestie simpla de realizat, care ar avea foarte mare succes de piata. E irelevant ca totul e un fake si masina va schimba de fapt vitezele singura. E vorba de un feeling.
  • 0

Flickr - pozele mele

#81 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 30 mai 2007 - 12:26

feeling pe care il ai tu ca ai condus manuala...
si nevoia de acel feeling o au poate 30% din cei ce au condus manuale. pun pariu ca o groaza orcum vroiau automate, iar o alta "mare" parte e indiferenta.

treptat numarul celor ce au condus manuale va deveni mai mic in situatia descrisa de tine, iar piata si succesul foarte mare e discutabila...toate astea o sa vina cu un extra cost, nu stiu cati il vor plati
  • 0

#82 cornel001

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 405 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 05
  • Model:Focus 2 sedan
  • Motorizare:1.6 100

Scris 30 mai 2007 - 12:56

Mike, la c2-ul ala nu stiu, dar la astra easytronicul e ceva mai lenes... la schimbatu vitezelor, comparat cel putin cu manuala de la focus, dar nu numai. chiar si un amic , care ultima data se angajase la un dealer opel, si a mers cu a lu sor-mea si el, a recunoscut asta.
Bine, cau depinde si cat de disperat esti la condus, eu de ex sunt cam disperat si le schimb cam repede. Oricum raspunsul cutiei e mai rapid.

Aceasta postare a fost editata de cornel001: 30 mai 2007 - 12:58

• 0

#83 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 30 mai 2007 - 01:24

nu stiu cum e easytronicul si cat de repede schimba....dar aia de la c2 schimba decent
  • 0

#84 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 30 mai 2007 - 01:38

La Easytronic stiam de un update de software.
  • 0

Flickr - pozele mele

#85 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 30 mai 2007 - 01:43

si c2-ul lui maxy avea un update dinasta facut :)
  • 0

#86 cornel001

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 405 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 05
  • Model:Focus 2 sedan
  • Motorizare:1.6 100

Scris 30 mai 2007 - 02:30

Pai depinde de cand e update-ul ala la easy ? ca masina e relativ noua....
oricum in general cutiile automate sunt ceva mai lente....
nu f lente... dar una e sa fie decent alta e sa fie rapid... depinde ce stil de condus ai.
  • 0

#87 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 30 mai 2007 - 03:27

La C2'ul lui Maxy si el zicea a inceput ca avea lag'uri la schimbare, mai ales din treapta I intr'a II'a parca
Eu am condus un pic masinuta aia si e fun cu padelele alea. Insa eu unul, sa am cutie automata ... m'as plictisi destul de usor de a conduce. "Mestecatul" prin viteze pentru mine are farmecul lui aparte si orice masina ar fi, 95% as alege varianta cu cutie manuala.
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#88 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 30 mai 2007 - 08:04

daca are tiptronic/steptronic sau alte tronice dinastea, la levier sau cu clapete dupa volan, deja e mult mai fun :)
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#89 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 30 mai 2007 - 09:00

Cutiile de Citroen schimba foarte repede daca mergi "batrineste". Daca te "dai" la ea, schimba exact ca un pensionar sclerozat...
  • 0

#90 vrajitorul din orz

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 987 Mesaje:
Inregistrat: 23-decembrie 04

Scris 31 mai 2007 - 06:02

si nevoia de acel feeling o au poate 30% din cei ce au condus manuale.

Daca pe un forum auto procentul este de 60-40 pentru manuala, bag pariu ca in lumea reala procentul e 5-10% vs. 90-95% in favoarea automatei (mai ales daca automata resprectiva ar fi pusa pe un motor maricel). Automata nu e pentru lenesi care nu se descurca cu manuala cum cred copiii fara carnet, ci pentru majoritatea oamenilor pentru care masina e un simplu mijloc de trasport si care stau in trafic cu orele.
Faptul ca nu a prins in Europa asa tare e din doua motive:1. costul (inclusiv carburantul, consumul fiind mai mare la automatele vechi) 2. motoarele mici, care intradevara se comporta prost cu cutii hidraulice. Nu ca sint europenii genetic mai destepti la condus. Pe masura ce tehnologia cutiilor se dezvolta si o sa poata lucra bine si cu motoare mici (deja se intimpla), pe masura ce preturile scad, pe masura ce traficul devine din ce in ce mai teribil, ma astept sa fie din ce in ce mai multe cutii automate. Ceea ce e rau pentru noi, care am votat manuala.
  • 0
Salam. Florin Salam.

#91 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:
Inregistrat: 30-octombrie 05
  • Marca:Hyundai / Dacia
  • Model:Accent / 1310
  • Motorizare:1.5 CRDI / 1.4

Scris 31 mai 2007 - 06:23

am zis ca iti ignor post-urile, dar de data asta nu ma pot abtine. ai si tu dreptatea ta, la categoria asta nu prea m-am gandit, dar nu prezenta parerea ta ca un adevar absolut si mai ales nu mai face atacuri la persoana (o sa zici ca nu m-ai jignit ca bla bla bla, chiar daca e un mesaj scris si nu vorbit tot iti poti da seama de ton & stare de spirit). eu mi-am exprimat parerea, ai tot dreptul sa nu fi de acord cu ea, dar nu ai dreptul sa ma jignesti. a si parerea mea e ca cei care vad in masina doar un mijloc de transport nu mai sunt majoritari sau diferenta este mult mai mica, cel putin la noi, nu datorita pasionatilor ci fitzosilor care vad masina ca un mod de a arata "cat de tare" e el/ea (de obicei el). nu am nimic cu automatele, atata timp cat exista optiunea de a cumpara masina cu manuala poa sa se ajunga si la un procent de 99% automata (masini cumparate) ca nu ma deranjeaza, fiecare ia ce-i place, daca isi permite evident.
over and out
PS: trist pentru tine ca un "copil fara carnet" iti da lectii de diplomatie :D
  • 0
www.kinderu.wordpress.com
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#92 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 31 mai 2007 - 10:53

da dle, dar aici vorbim si de trendul general...adica hai sa incercam sa ne gandim care e succesul fiecareri tip de cutie si de ce
analiza vrajitorului mi se pare foarte corecta, daca pe un forum auto raportul e 60:40....atunci e clar

p.s. terminati cu intepaturile reciproce
  • 0

#93 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:

Scris 01 iunie 2007 - 12:04

trendul e favorabil automatelor, intr'adevar, are dreptate vrajitorul. eu unul vreau doar sa pot alege ce transmisie doresc. nu ca as avea bani de M-Klasse de exemplu, dar mi se pare aiurea ca e oferit doar cu 7 G-Tronic, nu zic ca nu e o cutie buna, si majoritatea ar lua-o oricum, dar de ce sa nu poti alege? nu cred ca ii costa asa de mult. anyway sper sa se pastreze cutiile de viteze "clasice" indiferent daca sunt semi-automate, manuale, etc., adica sa nu treaca toti la CVT. am tot vazut masini testate si nu-mi place ;)
  • 0
He who wants too much from life ends up losing everything! But he who wants too little ends up not having anything at all!

#94 Spining

om

• Administrators
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.342 Mesaje:
Inregistrat: 09-iunie 02
  • Marca:Volkswagen
  • Model:T4
  • Motorizare:1,9L

Scris 06 iunie 2007 - 02:03

Mai dreptul la o opinie avem toti, depinde cum ne exprimam aceasta opinie astfel incat intr-un cadru de discutie ea sa fie luata in considerare.

In acelasi timp, daca ai 10k km "la bord" sau daca ai 1mil km nu e la fel. Intr-un fel stau de vorba cu un om care a condus cu spatele in 2 ani cat am condus eu cu fata in 10 si altfel discut cu un prieten care conduce de 1 an.

De ce aleg eu automata? Am condus manuala atata timp si pe masura ce am imbatranit traficul s-a schimbat. Probabil ca sunt mai comod acum dar vreau sa pot vorbi la telefon (am car kit, e legal), sa pot butona la blackberry, sa fumez si-o tigara...
Am si manuala, nu-mi displace sa mestec in ea, dimportiva... Dar totusi, daca ma pui sa aleg ma indrept catre automata fara sa stau pe ganduri.

Despre performante, este evident ca automata moderna (si spun din nou, manuala este aceea cu ambreiaj, orice cutie fara ambreiaj este automata, orice fel de solutie tehnica ar fi acolo) este la fel, daca nu chiar mai rapida decat manuala. Exemplul cel mai bun este GTI-ul cu DSG.

Am facut niste teste cu CL-ul, mod manual comparativ cu mod automat. Nu sunt eu iscusitul suprem dar cat de cat, zic eu, ma descurc... E, tot pe sport automat merge mai bine si scoate timpul mai bun.

Dupa cum spuneam acum ceva vreme, depinde de ce vrei de la masina...
  • 0
<!--sizeo:2--><!--/sizeo-->Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele... trage draperia!<!--sizec--><!--/sizec-->

#95 dany_s

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 Mesaje:
Inregistrat: 20-septembrie 03
  • Marca:lexus
  • Model:GS 400
  • Motorizare:4.0 L V8 300cp

Scris 06 iunie 2007 - 06:51

pt mine e foarte simplu: masina de zi cu zi, sau unica masina - automata. Pur si simplu e mult mai comoda si confortabila si daca e bine intretinuta, de calitate si folosita frumos, te tine toata viata masinii doar cu schimbatul uleiului.

Insa pt o masinas sport, care sa fie a doua masina/masina de weekend, as merge clar pe cutia manuala! Insa nu ca factor principal. Adica daca mi-ar place f mult sa zicem un SLK55 AMG nu as renunta la el doar ca nu e disponibil cu manuala, lipsa manualei ar fi un simplu minus.
  • 0

#96 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 18 octombrie 2007 - 02:48

incet incet partea intunecata a fortei ma cuprinde... <_<
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#97 masterblaster

Addicted

• Moderators
  • 6.376 Mesaje:

Scris 18 octombrie 2007 - 03:22

aoleu nu-mi spune ca iei automata, orice numai asta nu. daca spui secventiala e altceva <_<
  • 0

#98 andrei041

ing - 2/E

• Moderators
  • 19.058 Mesaje:
Inregistrat: 16-mai 02
  • Model:Forester
  • Motorizare:2.5XT

Scris 18 octombrie 2007 - 05:24

A'mbatranit Stigu' nostru?
  • 0
Omue inainte de toate ;)
Noi, lenesii, cand murim, mergem in Rai sau vine cineva dupa noi?

#99 neron

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 644 Mesaje:
Inregistrat: 24-martie 04
  • Marca:Citroen
  • Model:C4
  • Motorizare:1.6HDI 110cp

Scris 18 octombrie 2007 - 08:22

Cred ca acum as prefera automata, dar nu fara sa o testez inainte.
  • 0

#100 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 18 octombrie 2007 - 09:28

Pt Bucuresti, la momentul actual, si pe mine m-ar batea gandul la o varianta de genul dsg.

Insa, in viitorul imediat, singura problema este ca ma tin/strang buzunarele. :D
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

1 useri citesc subiectul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi