Nu e normal si nici legal sa conditionezi achizitionarea / detinerea unui ap intr-un bloc vechi de obligativitatea acceptarii serviciilor radet; este o piata libera cine vrea bine cine nu, NU.
Dupa parerea mea ideea e total gresita. E similar cu a darima peretii apartamentului de la etajul 5 din 10, pentru simplu motiv ca e al tau.
Capacitatile termocentralelor au fost calculate si au fost construite pentru blocurile in care locuim, facute inainte de 89.
Tu ai cumparat un apartament inclus intrun SISTEM, nu numai peretii.
Mie asa mi se par serviciile radet, prin urmare am si actionat in consecinta (acum multi ani de zile in urma).
Te-ai gindit cumva ce consecinte are debransarea ta si a altora, pentru cei care ramin "bransati" la un sistem CREAT PENTRU ACELE CLADIRI ??
Asa cum nu am avut niciodata pretentia de a beneficia de subventii la plata gazului (vreau doar sa le platesc la pret/cost normal, tinand cont de toate aspectele, inclusiv productia interna), la fel am vrut si vreau sa fie platita gigacaloria radetului la pret normal/intreg, fara subventii; asa ar fi normal, moral, etc. Poate atunci s-ar observa mai bine (pt cine inca apara radetul sau nu stie) nenorocirea numita radet.
De criticat e foarte simplu. Dar de citit posturile mele dinainte de ce e asa de greu ? Iti explic acolo ( in opinia mea, evident ) cit se poate de simplu de ce nu ar trebui permisa debransarea.
Evident ca nu ar fi rentabil. Insa, in zilele noastre, termocentrala in sine, in anumite conditii este ineficienta economic.
DAR asta-i legea unei piete libere.
Ineficienta e rezultatul in primul rind a debransarilor.
Ceea ce numesti tu piata libera
in contextul de fata, se numeste haos total sau democratie romaneasca.
La fel se intimpla peste tot in Romania, cind fiecare nu vede decit interesul personal, si ignora total faptul ca face parte dintr-o COMUNITATE in care trebuie sa se aplice niste reguli foarte stricte. Mai mult decit atit, nu ne gindim ca actiunile noastre ii pot afecta negativ pe cei din jurul nostru !