Salt la continut

Fotografie
* * * * * 1 Voturi

Cum alegem o masina ?

• Please log in to reply
658 replies to this topic

#351 cata69

the nobody

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 18 august 2009 - 04:31

LOL. incet incet, cine vrea o masina care sa mearga in romania, ajunge la vorbele mele.

era sa uit, FELICITARI!!!
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#352 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 18 august 2009 - 04:56

Levi, felicitari, sa o stapaniti sanatosi, voiosi voinici si fara probleme.
Sa inteleg ca de acum te dai cu Outlander diesel ? :)
Iti/va placea marca/modelul sau asa s-a nimerit sa fie, prima oferta care ati considerat-o mai avantajoasa ?
Nu de alta, dar eu am testat modelul omolog de la Citroen si spatiul pt bancheta spate nu mi s-a parut a fi chiar suficient.

p.s.: nu mai e cazul sa spun de poze. :D
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#353 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 18 august 2009 - 05:22

stiu ca de vreo 2 ani vrea extremero o masina din asta, dar daca a ajuns pana si el sa faca pasul asta intr-un final, e destul de clar ca lucrurile nu merg spre bine in romania.

in week-end-ul asta am vazut iar o monstra de asfaltare romaneasca. e de (cuvant urat). nu mai sperati la drumuri. nu are rost.

si am mai vazut cum se lucreaza o strada. la pranz toti muncitorii erau dupa 2-3 beri. pe la 1 au inceput lucrul. dupa un plan numai de ei stiut, ca logica nu avea de fel. cert e ca vor turna asfalt peste un strat de pamant pus cu lopata. mai mult de 5-6 luni nu-i dau sa tina. am mai vazut asa ceva. dar stiu ei ce stiu, 6 luni e ok, pt ca dupa 2 luni vin toti sa mai scurme pe sub el, reparand diverse chestii, in purul stil romanesc. rar am vazut prin alte tari, reparatii la tevi sau mai multe feluri de asfalt.

iar recent am vazut cum se poate turna asfalt din prima la nivel, pe 3 benzi simultan. si VALURI??? ce valuri nene, nu exista asa ceva.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#354 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 18 august 2009 - 05:30

Levi, s-o stapiniti cu placere !
  • 0

#355 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 06 septembrie 2009 - 12:13

Am fost la Audi Cluj si am luat "contact" cu noul A4, din pacate doar sedan.
Masina e faina si ok, dpdv al spatiului. La limita, dar e ok. M-am suit si intr-un A6, spatiul NU e mult mai mare. Nu semnificativ.
In schimb, portbagajul la A6 e muult mai mare.
A4 sedan 480 litri
A4 kombi 490 litri, ideea e ca dupa cate stiu eu se masoara doar pana ce incep geamurile, deci la nevoie poti sa mai inghesuiesti ceva. Plus ca permite o cu totul alta abordare a incarcarii, dupa cum bine stiti in cazul masinilor cu haion.

Ce e neplacut la ambele e ca in spate stau bine (A4) si foarte bine (A6) doar 2 persoane, din cauza cardanului ce imparte spatiul spate in 2 zone distincte. Ma rog, pe distante relativ scurte nu e o problema, dar la drum lung e neplacut. Deci trebuie sa asteptam sa se "linisteasca" piticul ca sa nu mai fie nevoie de prezenta mamei in spate. Sper ca intr-un an sa fie totul ok. Inclusiv partea financiara.
:)
Avant-un nou e ceva pe la 42000 euro. lol
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#356 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 01:00

Daca ai mers imediat dupa la un dealer Skoda si ai fi incercat noul Superb, dpdv spatiu (fata, spate, portbagaj), ai fi ramas surprins. :)
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#357 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 01:18

Astept ca Skoda sa imprumute 3,0 tdi si quattro.
Serios acuma, nu pot excludde 100% Superb-ul dintre optiuni.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#358 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 02:35

S-ar putea (mai mult ca sigur in viitorul apropiat) sa ramai cu asteptatul. :)
Mai mult de 2.0 TDI-CR 170cp si haldex nu va fi disponibil in gama Skoda (nici Passat-ul nu are torsen).
  • 0

#359 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 09
  • Marca:Ford
  • Model:Mondeo MK3
  • Motorizare:2.0 TDCi

Scris 06 septembrie 2009 - 03:19

Am fost la Audi Cluj si am luat "contact" cu noul A4, din pacate doar sedan.
Masina e faina si ok, dpdv al spatiului. La limita, dar e ok. M-am suit si intr-un A6, spatiul NU e mult mai mare. Nu semnificativ.
In schimb, portbagajul la A6 e muult mai mare.

Interesant (si o potentiala problema). Eu iau un calcul un A6 / Legacy / Outback. Versiunile break au un plus, avand doi copii (dintre care unul sugar) ma intereseaza in mod deosebit spatiul in spate, nu doar portbagajul.
  • 0

#360 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 03:43

nu cred ca la break se modifica spatiul spate. poate ceea ce tine de inaltimea disponibila, dar vorbind de copii nu cred ca intereseaza.
eu am trecut/inca mai trec prin faza cu 2 scaune de copii si copii adiacenti.
daca sint cuminti la drum, atunci e ok. daca nu si mama trebuie sa stea intre ei, A4 nu cred ca se califica. as spune ca si la A6 vor fi probleme, din cauza cardanului median.
problema se poate schimba daca mama nu sta intre ei, ci la o extremitate.

Daca ai de carat carucior pentru cel mic, o proba este mai mult decat necesara. S-ar putea ca la A6 sa nu fie nevoie de Avant, portbagajul este chiar mare.
Oricum, inainte de a cumpara masina o sa fie musai sa fac proba celor 4 geamantane. Daca inghite 4 geamantane, e ok.

Later edit : A4 B8 a crescut bine in dimensiuni fata de B7, iar acest lucru e vizibil si in spate.

Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 06 septembrie 2009 - 03:44

• 0

#361 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 04:17

Nu stiu daca se modifica spatiul spate la breakuri, asta trebuie verificat. Logic ar fi ca spatiul (inaltimea cel putin) sa fie mai mare. La mine sunt tot 2 scaune de copii, si mama va sta in mijloc doar daca e necesar. Caruciorul de bebe va fi necesar cel putin pentru 3 ani.

Dincate am studiat A4 nu se califica in cursa, si, pare-se nici Subaru Legacy sedan (portbagaj relativ mic; spatiu spate destul de redus fata de ce am eu nevoie).

In principiu versusul va fi intre un 2.0 TFSi, 3.0 TDi, Legacy Outback si posibile ilustre necunoste (la vremea asta) care o sa apara in ecuatie.
  • 0

#362 alex230ro

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.936 Mesaje:
Inregistrat: 07-ianuarie 04
  • Model:325ti aka caaazaaan
  • Motorizare:2.5

Scris 06 septembrie 2009 - 04:19

@cata69: perfect de acord cu tine
@ska: sper ca glumesti, nici un cazan nu merita asa sacrificiu

intr-adevar 335xd, 535xd, 535xi ar fi super... sunt cam penibili astia de la BMW, ma uit la 3ar-ul meu castrat de marketing, ma uit la X1 care e limitat la xDrive28i cu 258 CP, si diesel doar in 4 cilindri, sa nu vina peste X3....

pare-se ca X1 va primi si ceva bi turbo :)

http://www.edmunds.c...rticleId=125765

scuze de off topic :P
  • 0
"PUTEREA BATE CUPLUL PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

#363 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 06:56

In principiu versusul va fi intre un 2.0 TFSi, 3.0 TDi, Legacy Outback si posibile ilustre necunoste (la vremea asta) care o sa apara in ecuatie.

lol, uite ca ne potrivim. al meu cel mic va implini la anul 3 ani, deci cred ca am scapat de carucior si patut, elemntele dupa care trebuia sa se plieze portbagajul.
A6 se califica, totusi, si ca sedan, nu e musai Avant. Mie imi place foarte mult, dar masina atinge deja 5 metri.
Vrei sa cumperi masina nou sau te gandesti la un SH ??
  • 0

#364 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 09:45

Ne cam potrivim :) Am un copil de 4+ ani si unul sugar, si pentru urmatorii 3 ani voi folosi carucior/patut demontabil. Sincer as prefera un Allroad, fiindca garda la sol e marita (nu stiu daca e mai mare decat la un Legay Outback de exemplu, trebuie sa verific), apoi un avant/eventual sedan. Ar merge si un RS6, dar ala e deja in alta liga :P

Doar SH, masina noua peste 20 mii euro e un moft in Romania, poate sa spuna oricine ce ar spune (cu exceptia cazului cand ti-o ia firma, sau o iei in leasing/rate). Ma refer la noi astia care muncim pentru bani :shouting:

Iti cam "agasez" topicul, dar se pare ca avem un target similar ca functionalitate, chiar si o anumita marca (Audi) in calcule, si chiar e in pole-position mai ales daca iau in seama 1) o revanzare ulterioara, 2) service-ul din Romania si 3) strict subiectiv, aspectul interior/exterior (unde din pacate pentru el Legacy-ul pierde la toate 3). Nu ma refer la alte comparatii, gen motorizari, dotari, bhp, consum, fiindca acolo discutia e mai lunga.
  • 0

#365 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 06 septembrie 2009 - 09:52

Doar SH, masina noua peste 20 mii euro e un moft in Romania, poate sa spuna oricine ce ar spune (cu exceptia cazului cand ti-o ia firma, sau o iei in leasing/rate). Ma refer la noi astia care muncim pentru bani :shouting:

nou vs sh e o discutie interminabila, fiecare vine cu avantaje si dezavantaje. depinde foarte mult de ce oferta gasesti (atat la nou cat si la second hand).

eu zic sa va orientati mai deegraba in evaluare spre accesul la portbagaj decat spre volum. volumul (partea de geamantane) se rezolva simplu cu o cutie deasupra. ramane problema obiectelor "mari", sa aveti acces sa le puneti in masina.

iar toate se pot impacheta...cristi, zici ca si a6le ar fi o problema.....totusi, in familie de ex am crescut cu un 1310 (tot 2 copii, 3 ani intre noi) si mergeam la maer si cu cort etc...normal ca arata masina ca un pom de craciun, dar pana la urma intra..
daca nici a6 avant nu ajunge ramai la ceva de genul mini-van....
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#366 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 10:12

Discutie interminabila - asa e..., eu mi-am spus parerea. Am si argumentat usor, am dat si o suma pana la care zic eu ca se incadreaza multi.

Cat despre accessul la portbagaj ai dreptate. Insa si mai important e cat de mare e "gura" de access la portbagaj astfel incat lucrurile voluminoase sau lungi/late sa incapa. Nu am drumuri lungi in fiecare zi, dar vreau ca totul sa fie cat mai lejer.

Cu timpul constat ca societatea de consum ne transforma pe toti in sclavo-consumatori. E clar ca in trecut se rezolva in limita posibilitatilor, in ziua de azi insa tot timpul ai impresia ca mai trebuie ceva, sau ca ai vrea sa te asiguri ca in caz de nevoie sa ai mai mult spatiu in masina pentru a cara diverse lucruri, si tot asa. In trecut lipsa de prevedere era relativ usor de surmontat, astazi daca nu incerci sa prevezi mai multe dintr-un foc e posibil sa te arzi la buzunar mult de tot.

Nu am zis ca A6 avant e mic sau ca nu ajunge (vorbeam strict de A6 sedan unde oaspetele zicea ca nu e cu mult mai mare decat un A4), incercam doar sa aflu mai multe detalii. La versusul meu, similar in foarte mare masura cu al oaspetelui, nu iau in calcul doar aspectele obiective gen dotari de siguranta, consum, functionalitate, spatiu, motor, bhp, ci si cele subiective gen aspect interior/exterior, placerea condusului, feelingul produs. Ok, vorbim de masini de familie (sotul, sotia + 2 copii), dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa caut(am) ceva care sa ne satisfaca, in subsidiar, si pe mine/noi ca sofer(i).
  • 0

#367 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 10:14

Da Mike, dar erau alte vremuri, alte timpuri, acum lucrurile se prezinta altfel si vrem, nu vrem trebuie sa ne adaptam.
Dpdv strict al necesitatilor si un Logan si-ar face treaba, dar cand vrei dotari, confort, motorizare, imagine, etc., atunci cauti altceva. Evident ca pt toate astea trebuie platit un pret.
In ceea ce priveste accesul la portbagaj, asa este, cel putin la fel de important ca volumul util este accesul.
Cristi are van acum, insa nu pare prea incantat de idee, pe termen lung. :)
  • 0

#368 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 10:22

ciprian, eu vorbesc de nevoia de spatiu...serios, nu s-au schimbat vremurile in 20 de ani chiar asa mult
ok, vrem mai mult, dar pun pariu ca nici 800 de litri nua jung mereu si o familie gaseste cu ce sa ii umple fara mari probleme.

norium, nu tu ai zis ca a6 ar fi la limita ci parca a spus cristi. oricum, nu era decat o observatie

evaluati bine volumul "necesar" dar ganditi-va si la ce am spus....nu se paote ca masina sa aiba 900 de litri, sa fie si spatioasa, si mica si manevrabila, ieftina si sa consume putin :)
exemplul cu dacia era daor de necesitati minime si se referea la volumul ef ectiv al masinii..noi ne faceam treaba in 4 bine cu ea si sunt convins ca si multi altii..
  • 0

#369 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 10:36

Chiar si nevoia de spatiu s-a schimbat intr-o anumita masura; uneori justificat (vezi scaune auto pt copii, care ocupa mai mult loc) alteori mai putin justificat (vezi puzderia de maruntisuri si alte lucruri mai putin strict necesare); desigur ca pe tema asta ar fi de discutat, dar ne cam abatem de la subiect si ne trage Cristi de maneca. :)
  • 0

#370 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 10:45

s-au schimabt lucrurile, dar oare si totalul?
ma intreb cati mai plecati in concediu cu aragaz de camping & stuff in masina :)
  • 0

#371 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 10:50

Bai baieti, voi scapati din vedere citeva aspecte:
- Cit spatiu ai, atita folosesti. Daca ai van, garantat il umpli si p-ala...
- In concediu pleci citeva zile pe an, si s-au inventat portbagajele de plafon
- Sa cumperi o masina mare ( pe care s-o folosesti zilnic ) numai gindindu-te ca vine concediul, mi se pare cel putin aiurea...
Voi va "imaginati" cum ar fi. Eu traiesc experianta asta avind o masina cu portbagajul destul de mic. 3 adulti + 2 copii ( 2 ani si 7 ani ) ne-am descurcat in concediu, si va garantez ca nu a lipsit nimic din bagaje.
Eu cred ca se exagareaza destul de mult in privinta necesitatii spatiului din masina.
  • 0

#372 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 10:56

pai nea relu, cum naiba scapam din vedere asta...
ca mi se pare ca zici exact ce am zis si eu
  • 0

#373 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 11:05

Personal nu cred ca scap din vedere absolut nici un aspect.
1. Corect, cu observatia ca prefer sa am un spatiu mare de unde sa ramana liber decat un spatiu mic pe care sa-l umplu la refuz (si eventual si pe plafon!!!). Nu-mi place sa merg chircit in masina, si nimanui nu cred ca-i convine sa fie ingramadit in loc sa aiba loc sa respire.
2. Nu e vorba doar de concediu. E vorba de mai multe drumuri. Si portbagajele de plafon imi displac.
3. Eu nu cumpar o masina mare doar pentru concediu (observ ca esti axat pe "concediu" - or eu nu mentionam nimic de concedii), ci pentru tot timpul in care folosim masina, chit ca sunt singur in masina sau ca suntem toti 4. Vreau sa am spatiu sa ma intind si eu si cei din spate, vreau sa am spatiu sa respir, nu vreau bagaje in fata/spate, nu vreau ca luneta sa fie blocata de haine/umerase/valijoare. Nu inteleg care-i problema in fond ...
4. E parerea ta si ti-o respect. Eu zic asa: mai bine sa exagerez la inceput si sa-mi ajunga dupa aia. In fond, daca masina se dovedeste sa fie cu 10% (strict aleator si total necalculat) mai mare decat am nevoie nu consuma cu 50% mai mult decat una care ar fi exact ce am nevoie.

Si apoi, uiti un lucru primordial. Fiecare om, si implicit fiecare familie, are un sistem diferit de nevoi si necesitati. Daca nu ai nevoie de 2 paturi si 2 perne in masina (doar de dragul discutiei) nu inseamna ca nu exista nimeni altcineva caruia sa nu-i trebuiasca. Poate mie nu-mi trebuie decat 1 patura, poate altuia ii trebuie 3 paturi. Si tot asa...
  • 0

#374 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 11:09

nu vreau sa ma gandesc ce masini or evalua cei ce au 3 copii :)
  • 0

#375 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 11:11

Pai daca vrei umerase, sa stea toata lumea intinsa, valijoare, etc..... un Hyundai H1 ar fi ideal ( sau ceva de genu ). Si nu fac misto deloc. Mai ales la cit costa mi se pare alegerea perfecta.
  • 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi