Salt la continut

Fotografie
* * * * * 1 Voturi

Cum alegem o masina ?

• Please log in to reply
658 replies to this topic

#376 Aer Curat

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 06 septembrie 2009 - 11:19

s-au schimabt lucrurile, dar oare si totalul?
ma intreb cati mai plecati in concediu cu aragaz de camping & stuff in masina :)

Asta asa este, de aia spuneam ca ar fi mai multe de discutat. :P
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#377 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 06 septembrie 2009 - 11:19

Sora-mea are Honda Accord 2008 (sau 2009), cumnatu-meu Toyota Camry, si din motiv de lipsa de spatiu la oricare din ele, una se va duce si se va inlocui cu ce au mai avut, Toyota Sequoia. Cum bine zicea mai sus Norium, nevoia de spatiu e total diferita si nu poti blama pe cineva ca vrea sa care mai multe decat tine. Chiar daca o face de 2-3 ori pe an.
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#378 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 09
  • Model:Mondeo MK3
  • Motorizare:2.0 TDCi

Scris 06 septembrie 2009 - 11:20

Pai asta e si ideea, nu vreau Van, vreau o masina multivalenta care sa poata fi folosita si in oras (chiar daca mai greu pentru un A6 avant) si in afara.

Cei care au 3 copii iau trenul :) Vacarmul e mai mic :P
  • 0

#379 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 06 septembrie 2009 - 11:24

Sora-mea are Honda Accord 2008 (sau 2009), cumnatu-meu Toyota Camry, si din motiv de lipsa de spatiu la oricare din ele, una se va duce si se va inlocui cu ce au mai avut, Toyota Sequoia. Cum bine zicea mai sus Norium, nevoia de spatiu e total diferita si nu poti blama pe cineva ca vrea sa care mai multe decat tine. Chiar daca o face de 2-3 ori pe an.

deci toyota sequia e minimul in materie de spatiu pt o familie cu 2 copii?
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#380 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

.... una se va duce si se va inlocui cu ce au mai avut, Toyota Sequoia. Cum bine zicea mai sus Norium, nevoia de spatiu e total diferita si nu poti blama pe cineva ca vrea sa care mai multe decat tine. Chiar daca o face de 2-3 ori pe an.

De ce n-au luat un turism mai incapator ? :)
  • 0

#381 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Pe criza asta si cu "go green" ei isi comanda ditamai camionu' ? :)
Un mpv acolo era mai in ton cu vremurile.
E vb de modelul 2010 ? ca banui ca nu cumpara acelasi model pe care l-au mai avut.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#382 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Pai asta e si ideea, nu vreau Van, vreau o masina multivalenta care sa poata fi folosita si in oras (chiar daca mai greu pentru un A6 avant) si in afara.

Cei care au 3 copii iau trenul :) Vacarmul e mai mic :D

tu vrei mpv, nu van :P
adica multivalenta
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#383 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 11:26

PS: Ca sa fie si mai clar la ce ma refer, un Ford Mondeo cum detin in prezent (hatchback in special, turnier nici nu mai zic) e suficient, din cate am observat in ultimii 3 ani, celor cu 1 singur copil (cum am fost si eu pana anul acesta). Dar cum din 2009 am 2 copii, sunt nevoit sa caut spatiu mai mare.

Si daca mai mentionez ca si eu si sotia suntem inalti si relativ mari fata de alte persoane, va dati lesne seama ca un Megane sedan nu ar fi potrivit.

Spatiul: ultima frontiera :)
  • 0

#384 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 11:29

Si ce are mpv-ul in comun cu spatiul ?

norium,
Daca tu cauti un turism cu spatiu evident mai mare decit ai acum la mondeo, o sa ai de cautat, nu gluma... :)
  • 0

#385 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 11:34

Ba chiar deloc, 2 le stiu deja: A6 avant si Subaru Outback. Altele - voi mai vedea...
  • 0

#386 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 11:43

Esti ferm convins ca au spatiu mult mai mare ca Mondeo? Mai ales ca zici ca ai hatchback... Eu am carat cu masina asta ce nu credeam vreodata ca o sa pot baga in vreo masina... Ba am fost in concediu toti 3 (2 + 1 copil) plus ai mei parinti, cu tot cu bagaje...

@AerCurat: da, de ala nou zic, ala vechi era cica mai mititel :)

Aceasta postare a fost editata de VIPER: 06 septembrie 2009 - 11:44

• 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Flickr - pozele mele

#387 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:

Scris 06 septembrie 2009 - 11:53

Si eu am carat enorm de multe cu el, si stiu ce zic. Ai mei au un A6 sedan (2006) si e mai mult spatiu in spate, si la Outback e la fel. Portbagajul la A6 sedan e (mi se pare; e posibil sa gresesc) mai mic si gura de acces e evident mai putin folositoare decat cea de pe hatchbackul meu.

Mondeo MK3 e o masina facuta cu mult cap, au ele ceva bube dar nu mari. La banii care-i dai pe ea iti ofera foarte multe intr-un pret corect.

La Mondeo daca pun 2 scaune de copil pe locurile din spate ramane un spatiu mic intre scaune unde ipotetic ar sta sotia, in caz ca e nevoie, langa copii.

Eu prefer sa folosesc la maximum portbagajul si sa pun in spate doar chestii necesare copiilor (gustari, jocuri, carticele). De aceea m-ar coafa cel mai bine un break.
  • 0

#388 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 07 septembrie 2009 - 05:05

nou vs sh e o discutie interminabila, fiecare vine cu avantaje si dezavantaje. depinde foarte mult de ce oferta gasesti (atat la nou cat si la second hand).

nenea mike, masina pe care o voi eu costa 42000 euro de noua. end of story

daca nici a6 avant nu ajunge ramai la ceva de genul mini-van....

vorbeam de A4 sedan. am spus ca pana si ala pare a se califica in privinta spatiului spate si a portbagajului, cu dezavantajul accesului la cel din urma.
fii mai atent. :)

evaluati bine volumul "necesar" dar ganditi-va si la ce am spus....nu se paote ca masina sa aiba 900 de litri, sa fie si spatioasa, si mica si manevrabila, ieftina si sa consume putin :P

S MAX-ul nu e chiar departe de aceste cerinte. ma rog, nu e mica. :D doar ca nu ma vad mergand la nesfarsit cu asa ceva.

Bai baieti, voi scapati din vedere citeva aspecte:
- Cit spatiu ai, atita folosesti. Daca ai van, garantat il umpli si p-ala...
- In concediu pleci citeva zile pe an, si s-au inventat portbagajele de plafon
- Sa cumperi o masina mare ( pe care s-o folosesti zilnic ) numai gindindu-te ca vine concediul, mi se pare cel putin aiurea...

1.corect
2.nu imi plac portbagajele alea.
3.din pacate (sau nu), ai nevoie de spatiu nu numai in timpul concediului. nu cred ca se pune problema doar odata pe an. daca da, in acest caz as folosi trenul/avionul si m-as multumi cu o compacta spatioasa. numai cate intalniri si drumuri la socrii facem intr-un an si tot merita. ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu vad cum ar incapea mama intre doua scaune de copii in spatele unei masini inghesuite, 4-5 ore pe drum.
cum s-a mai spus, nevoile difera de la familie la familie.

Cei care au 3 copii iau trenul :P Vacarmul e mai mic :D

Eu ma descurc foarte bine cu S MAX-ul, dar cum spuneam, nu ma vad a la long in el. Da e o masina ok. Daca voi putea, de ce nu, as sari o trepata mai sus, intr-un Audi. Cred ca toti am face-o.

Cat despre A6 Avant, am pus niste masuratori la inceputul topicului, daca nu ma insel. Nu cred ca A6 avant e mai lung decat sedan-ul (cam 5 metri). In plus, se parcheaza mai bine cand dai cu spatele, stii cat ti-e de mare plapuma.
La mine ideea era de a merge pe o masina nitel mai usoara, mai manevrabila, ca acuma conduc o bascula. Adica daca nu e musai nevoie de A6, atunci A4.
:D
Unde mai pui ca la A6 in general 3,0 tdi vine cu automata si eu prefer manuala.

Dar cum spuneam, portbagajul la A6 sedan mi s-a parut imens si chiar daca nu are avantajul hatchback-ului, la cat e de lung si totusi lat tot gasesti o metoda sa inghesui bagajul.
@norium, in orice caz, cand achizitionezi masina, incearca sa faci proba cu scaunele : monteaza-le in masina si vezi ce parere are sotia ta despre spatiul ramas, mai ales daca spuneti ca depasiti media ca inaltime. Cum spuneam, la Audi apare dezavantajul cardanului, sau cum ii zice. Nu stiu daca pozitia e suportabila mai mult de cativa km.
Principala calitate a S MAX-ului e ca vine cu 3 locuri individuale spate, asa ca nu apare problema asta. Unde mai pui ca toate sint rabatabile si culiseaza fata-spate, permitand portbagajului sa inghita in mod normal 1000 litri. Accesul la el e mai mult decat facil.
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#389 alex230ro

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.936 Mesaje:
Inregistrat: 07-ianuarie 04
  • Marca:BMW
  • Model:325ti aka caaazaaan
  • Motorizare:2.5

Scris 07 septembrie 2009 - 07:14

Momentan nu am problema asta cu spatiul dar nu pot sa inteleg totusi,in general orice masina am avut m-am descurcat(am mers si 4 in compact si a fost ok)intradevar daca faci concediul afara(in strainezia) la mine nu intra mai mult de 3 persoane cu bagaje altfel m-am descurcat.Sa nu uitam ca deja mai toate clasele au crescut in dimensiuni.

Aceasta postare a fost editata de alex230ro: 07 septembrie 2009 - 07:15

• 0
"PUTEREA BATE CUPLUL PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

#390 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 07:48

Io tot ma minunez :) Record de incarcare la a mea, anul asta:
- 4 adulti
- bagaje: ai mei reveneau dupa 2 luni in USA si aveau fiecare cate 2 valize imense (maximul posibil in avion) plus geanta mea de laptop cu troller (pe post de bagaj de mana) care e mare (26x36x46), plus inca o geanta de mana mare plus un rucsacel. Ei bine, s-a stat ok in masina, am avut si vizibilitate, ba chiar am inchis portbagajul fara sa ma sui pe el :P

In alea 4 valize, ca spatiu, ar incapea lejer tot ce se cheama bagaj pentru 1 luna, sa zicem, de concediu. 2 adulti cu 2 copii.

Am carat la viata mea si patutul lui Junior (si inca era de lemn, nu pliant), cu scaunoiul lui pliant pentru papica, cu premergator etc. Si astea le caram in Espero, care era Sedan...

My parere este ca e important modul de aranjare al bagajelor (stiu ca stim cu totii asta). Si modul de alegere al bagajelor ca forma. Am lasat pe altcineva sa puna bagajele la mine si s-a umplut mult prea devreme. O re-aranjare ergonomica si hop, au intrat toate :D
  • 0

Flickr - pozele mele

#391 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 07:58

Mah, voi vreti limuzina, cu spatiu de utilitara ? Singurele masini care satisfac nevoile voastre sunt cele gen Partner, 807, etc....
Si cum naiba sa ai nevoie de mai mult spatiu decit intr-o limuzina de mai multe ori pe an decit in concediu ? Inseamna ca aveti clar nevoie de masini din categoria utilitarelor.
  • 0

#392 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 07:59

Imi aduc aminte concediile facute cu ai mei cu batrana Dacie. 2 + 2. Bagaje ca de concediu, plecam minim 2 saptamani. Faceam turul Romaniei etc. Nu a plans nimeni de spatiu vreodata...
  • 0

Flickr - pozele mele

#393 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 08:17

Eu chiar imi doresc una nu foarte incapatoare cind plec in concediu. Si stiti de ce ? Pentru ca ma capiaza caratul bagajelor de la masina in camera de hotel si invers. Si la urma urmei ma duc in concediu sa ma simt bine. Nu car gratare si saci de carbuni dupa mine ca nu-i week-end la padure, ci stau ca orice om normal la hotel. In afara de haine si cele strict necesare copiilor, n-ai ce sa iei dupa tine in concediu.
  • 0

#394 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 08:22

Partea mai putin placuta la o masina nu prea incapatoare este nu numai faptul ca oricum nu scapi de caratul bagajelor (evident ca punem in discutie gratare, carbuni, aragaz, etc.), ci faptul ca trebuie sa te chinui sa le si aranjezi, inghesui prin masina. :)
  • 0

#395 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 08:30

Din contra, mi se pare mai mult decit evident ca te chinuiesti cu atit mai mult cu cit masina e mai mare !
Am mai zis-o, indiferent cit spatiu ai, il vei folosi !
  • 0

#396 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 08:38

E de vanzare asta, m-am uitat la ea si in ea pe viu, e geniala masina!

http://picasaweb.goo...umKlassCodA205#

P.S. nu o zic la misto, ar fi buna de cumparat de mai multe familii si de folosit cand e nevoie. In rest fiecare isi are masina proprie de oras si eventual de distante mai scurte.

Aceasta postare a fost editata de VIPER: 07 septembrie 2009 - 08:41

• 0

Flickr - pozele mele

#397 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 08:44

Cit face zero suta ? :)
  • 0

#398 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 09:11

Nu am idee, dar o prinde pana la urma :) Motorul e un Diesel de la Fiat, 2800cm3... Are suficient cuplu cat sa puna magaoaia in miscare. Cred, nu stiu, oricum nu iei asa ceva sa alergi cu ea ;) Are cam 4 tone ;) si 8.2 metri :D
  • 0

Flickr - pozele mele

#399 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 10:53

Pai sa ne intelegem romaneste. Daca unii dintre voi nu pot intelege ca oamenii au nevoi si necesitati diferite, insemna ca discutia e din start redusa la "ce zic eu e lege".

Degeaba ma chinui eu sa va explic (unora) niste lucruri elementare care tin de subiectivismul fiecaruia dintre noi, daca voi nu (vreti sa) intelegeti sensul cuvantului subiectiv

Exemplu: La mine concediile inseamna SI cumparaturi. Intr-un concediu de 3 saptamani acum ceva timp am cumparat o gramada de lucruri care erau la un pret corect, bune calitativ, si sub costul lor similar din Romania. Am venit 2000 de km incarcati ca un bus, inclusiv scaunul din fata ticsit cu bagaje si chestii (in spate erau sotia si copilul, pe atunci aveam doar 1 copil). Si nu mi-a placut deloc sa vin incarcat ca Mos Craciun.

Alt exemplu: cand merg la market merg o data in luna, maxim 2 ori pe luna si fac cumparaturi cat incape, si astfel salvez timp. Nu vreau sa fac 2 drumuri saptamanal. Saptamanal/zilnic cumpar ce e nevoie sa fie proaspat si atat. Si masina o incarc la refuz cu tot ce e necesar.

Eu ma retrag din discutii daca unii nu pot intelege ca, daca lor le place inghetata de ciocolata la 200 ml, mie imi place aia de vanilie la 800 ml, si in 2 ore o manac pe toata. Le fel cum unora le place Brasovul de exemplu, pe mine nu ma pasioneaza; in schimb imi place Timisoara si Clujul.

Si cum bine zicea Aer Curat, eu nu am chef sa fac lego din bagaje si sa le aranjez milimetric.

PS: Credeam ca pe forum ne expunem parerile si acceptam opiniile celorlalti, nu ca unii sa afirme ca ei "nu pot intelege" de ce e nevoie de o masina mare sau ca "aaa, tu vrei autobuz de fapt".
  • 0

#400 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 07 septembrie 2009 - 11:04

Eu nu inteleg o chestie : am nevoie de spatiu asta si am si identificat 2-3 masini care sint ok dpdv al spatiului dorit, dar si al design-ului, motricitatii, mobilitatii etc.
De ce spuneti ca si ardeleanul care a vazut girafa, ca asa ceva nu se exista ??
Imi aduc aminte de drumurile la mama mea, in Deutschland : desi mergeam cu un kombi, nu odata s-a intamplat sa am bagaj si pe locurile din spate...
sper ca odata cu cresterea copiilor sa reusesc sa ajung mai des pe acolo.
:)

Cta despre aranjarea bagajelor, nu vos cum poti aranja un carut, un scaunel etc. Nu vorbesc despre dimensiunea pungii de medicamente carate cu noi in concediu. In general 4 valize ajung. :D
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi