Salt la continut

Fotografie
* * * * * 1 Voturi

Cum alegem o masina ?

• Please log in to reply
658 replies to this topic

#426 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 07 septembrie 2009 - 12:00

Eh, acuma nu pot sa zic ca m-am suparat de-adevaratelea, ii cunosc in mare pe oameni.
Majoritatea o sa-si reconsidere pozitia atunci cand vor avea de carat 2 copii dupa ei.
:)

l.e.
Acum citeva zile le-am adus de la munte unde au stat 18 zile !! Si n-am inchiriat citaro sa le duc-aduc !

relu, cate concedii de 7-10 zile ati facut IMPREUNA, cu masina asta ??
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#427 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 07 septembrie 2009 - 12:01

nu cred ca-i dai de mancare in mers :)
adica daca i se face foame te opresti 15min si il hranesti.

Ai sa fi surprins, dar unui copil ii poti da sa manance si in mersul masinii. Cand e vorba de biberon (cu lapte sau cereale) nici nu are rost sa te opresti, decat in cazul in care mamica nu poate prepara "bibele" si atunci trebuie sa te ocupi de treaba asta; dar si cand e vorba de o salata de fructe, sandwich, etc. copilul poate sa manance (evident daca nu are rau de masina). Desigur ca in astfel de situatii se conduce mai incet, mai relaxat.

@Cristi: pai daca nu o spunem noi, astia cu copii, atunci cine ? :)
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#428 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 07 septembrie 2009 - 12:01

......
pe autostrada as mai intelege oarecum sa-i dai de mancare, dar pe drumurile din ro...

Explica-i tu aluia mic de 2 ani ca n-ai cum sa-i dai apa sau lapte ca nu-ti permite drumul.....
  • 0

#429 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 07 septembrie 2009 - 12:03

Am mai observat ca pe parcursul topicului oaspetele s-a mai suparat, si acum observ si de ce.

atata ii trebe sa se supere !!! :laugh:

Explica-i tu aluia mic de 2 ani ca n-ai cum sa-i dai apa sau lapte ca nu-ti permite drumul.....

te opresti si ii dai sa bea/manance.
eu ma refeream la chestiile astea facute IN MERS, in pe drumurile din ro.
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#430 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 12:06

....
relu, cate concedii de 7-10 zile ati facut IMPREUNA, cu masina asta ??

Suficiente, crede-ma. In special cind cea mica avea 8 luni !
E drept ca mai mult de 1-2 pe an nu-mi permit....

....
te opresti si ii dai sa bea/manance.
eu ma refeream la chestiile astea facute IN MERS, in pe drumurile din ro.

Exact acolo tre sa-i dai ce vrea si cind vrea. Daca te opresti pentru fiecare gura de apa sau lapte, ajungi in 3 zile la munte....

Aceasta postare a fost editata de Relu: 07 septembrie 2009 - 12:06

• 0

#431 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 07 septembrie 2009 - 12:09

..................................
Daca te opresti pentru fiecare gura de apa sau lapte, ajungi in 3 zile la munte....

Bingo.
De oprit oricum te mai opresti, la o pana de tufis, etc. dar macar ai sanse rezonabile de a ajunge intr-un interval de timp decent la destinatie. Daca te opresti pt orice, de fiecare data, data urmatoare nu mai pleci.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#432 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 12:44

@relu, nu am gasit nicaieri ce capacitate are portbagajul tau. nu ne lamuresti ??
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#433 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 07 septembrie 2009 - 12:53

Exact asta-i ideea pe care cei care nu au copii nu o prea inteleg, intr-un fel justificat (nu s-au lovit de treabaasta direct); sunt si persoane care au copii si nu inteleg complet, asta datorandu-se mai mult stilului lor de a pune problema (prefera sa mearga in locuri de unde sa poata cumpara ceea ce au nevoie si sa nu le care dupa ei).
Eu cu nevasta, inainte de a avea copii, luam bagaje destul de multe (tocmai pt a fi prevazatori, dar pr noi) avand in vedere ca destul de des mergeam in locuri frumoase, dar in care nu prea gaseai prea multe de cumparat (uneori nici macar vreo farmacie). Dupa nasterea primului copil bagajele s-au inmultit, desi bagajele noastre (ale adultilor) au mai scazut; dupa nasterea celui de-al doilea copil iar s-au inmultit bagajele. Acum "luptam" ca proportia bagajelor sa fie 50% adulti - 50% copii, desi in cazurile bune este cam 40-60%; fara ca aici sa pun la socoteala caruciorul.

Daca unul dintre copii este prea mic, are nevoie ca un adult sa-l supravegheze (hraneasca, etc.) de pe bancheta spate, cel putin in cazul drumurilor lungi.

omiti un lucru

ce masini conduci tu? fabia si kia ceed, nu?
cei fara copii nu reusim s aintelegem cum dracu nu incap in legacy lucrurile alea sau in a4
asta e problema, nu cred ca cineva sanatos la cap zice ca e nevoie de loc de bagaje.
problema e ca vad ca se exagereaza intr-un mare hal cu locul ala. vorbim de sute (bune) de litri de bagaje, la breakuri 6-700 cel putin.

apropo de schimbatul copiilor mici (1 schimb pe zi)... cat ocupa hainele alea? ca 10 schimburi ale lui nu ocupa cat o bluza si niste blugi de adult
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#434 aztec

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1.856 Mesaje:
Inregistrat: 29-august 03
  • Marca:Daewoo/Dacia
  • Model:Tico SL/Solenza
  • Motorizare:796/1.4

Scris 07 septembrie 2009 - 12:59

Din pacate oricat de incapator este portbagajul, tot ramane ceva de inghesuit. Si ceva la picioarele copiilor.
Am observat asta la sora-mea. Tot timpul este super-plin portbagajul si la 206 si la passat. Nu cred ca am vazut sa aibe loc si pt inca un bagaj(bine.. pana la urma intra.. dar nu e sanatos pt ce ai in interiorul lui).
Deci.. daca ai tico, e mic, mult prea mic. Daca ai 206 este neincapator, daca e passat este inghesuit....
Sin pacate masinile sau mai bine zis portbagajele nu sunt de cauciuc sa se extinda.
Pana acum nu am vazut pe cineva care sa se planga ca portbagajul e prea mare si ca trebuia mai mic.
  • 0
calator prin timp si spatiu...

#435 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 01:23

@relu, nu am gasit nicaieri ce capacitate are portbagajul tau. nu ne lamuresti ??

356 litri pina la nivelul geamurilor. Pina la tavan, nu mai scrie nicaieri....
Acu ma crezi ca-i mic ???
  • 0

#436 VIPER

1Q

• VIP Members
  • 13.684 Mesaje:
Inregistrat: 05-decembrie 03
  • Marca:Ford
  • Model:Focus Mk3.5
  • Motorizare:1.5TDCi 120CP

Scris 07 septembrie 2009 - 01:25

Nu-i asa mic, am avut 340l la Astra si a fost OK. E adevarat, 1 kinder, nu 2, si avea deja 3 ani.
  • 0

"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Mondeo Mk3 2.0TDCi 2002 Superchipped
Flickr - pozele mele

#437 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 01:29

Mai ales tinind cont de faptul ca 3 schimburi complete pentru un copil de 2 ani, ocupa acelasi volum cu o pereche de pantaloni de vara pentru mine...
  • 0

#438 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 01:38

Venera aici: citesc de juma de ora nu stiu cate pagini la topicul asta, si concluzia e una singura: Relu, abia astept sa vii la Bistrita :) - stati asa, nu radeti, vreau doar sa-i arat cum ma urc si ma cobor in masina, in spate, pe langa scaunele de masina ale copiilor. Si mai vreau sa-i arat cum stau de 'comod' intre aceleasi scaunele de copii, in Golf, de ex. Pana la Colibita si inapoi, spre exemplificare. Si daca tot e cu noi in masina, sa vada cam ce specimen e juniorul nostru, la drum. Cam ce teatru de papusi si maimutareli si jocuri tre' sa inventez ca sa nu URLE ca vrea JOS!

@ska - BA DA, hranim copiii in masina in mers! Mai tii minte drumul ala impreuna de la Brasov la Tg. Mures? Ei bine, Mathias a papat atunci si lapte, si mancare de la borcanel. De aia te-a pierdut Cristi (nah, ca l-am scos :)).

Celor fara copii n-am nimic sa le spun :D E de prisos.

Si ca sa fiu si mai on-topic, imi place mai mult A4 decat A6. Cum zicea si norium, chestie de >placere< , argumentele nu-si iau rostul (nu ca as duce lipsa de ele :D)

Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 07 septembrie 2009 - 01:45

• 0

#439 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 01:46

Venera, nu contest ca stai bine intre scaune, odata ce ai ajuns acolo. Cu intratul, incearca si in golf sau intr-un haudi :)
  • 0

#440 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 01:48

Relu, tocmai asta e ideea, ca NU stau bine! Nici in Golf, ce sa mai vorbim de Mazda, am crezut ca fac hernie de disc dupa un drum pana la Intorsura-Buzaului acolo. Dar de urcat ma urc usor, INCA :)

Acestea fiind zise, imi iau jucariile si pec spre forumuri de mamici, ca vine barbatul din farmacie si ma pedepseste daca mai scriu pe forumuri de oameni mari de pe userul lui :)

Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 07 septembrie 2009 - 01:49

• 0

#441 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 01:56

Pe onoarea mea, ca nu vei gasi un turism cu spatiu de care ai avea nevoie in spate. Masina asta de o aveti acum ( fordu ) nu-i turism, e excelenta, si tocmai asta incerc sa va explic. Turismele au fost gindite putin ( mai mult ) altfel.
Noi cind plecam cu aia mica ( sau fara ea ), in masina in care e scaunelul, nu putem intra in spate decit pe usa din partea opusa scaunelului.

...... ca vine barbatul din farmacie si ma pedepseste daca mai scriu pe forumuri de oameni mari de pe userul lui :)

Na, sa mai zica ceva cind ii zic io ca-i ruginit ! :)

Aceasta postare a fost editata de Relu: 07 septembrie 2009 - 01:53

• 0

#442 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 02:00

chiar asa !?! las ca vezi tu ! :)
Relu, eu iti spun clar ca avem nevoie de cate un geamantan pentru fiecare pitic.
Unu pentru noi basca o chestie unde se tin produsele de igiena proprie.
daca mai pun un patut si caruciorul, e clar unde se ajunge.
Ca se poate cu ceva mai putin bagaj, nu contest. Darmai bine sa ramana un pic neumplut, decat sa car prin masina.

Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 07 septembrie 2009 - 02:02

• 0

#443 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 02:02

Iti vind un pont: NU mai folosi geamanatane. S-au inventat gentile de voiaj care incap muuult mai bine :)
  • 0

#444 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 02:06

omiti un lucru

1.ce masini conduci tu? fabia si kia ceed, nu?

2.apropo de schimbatul copiilor mici (1 schimb pe zi)... cat ocupa hainele alea? ca 10 schimburi ale lui nu ocupa cat o bluza si niste blugi de adult

1.skoda e kombi, iar fabia e destul de mare pentru clasa mica. eu zic ca portbagajul fabiei e cel putin la fel de mare ca al tau.
2.doar niste scutece fac cat hainele mele. Mai pune aici : 2 biberoane, apa plata, 1-2 cutii de lapte praf, 1 cutie de cereale, vesela, servetele umede, paturica pentru schimbat, pernuta, lotiuni dupa spalat, sampoane, sapunuri.
ei ?
  • 0

#445 norium

Membru

• Members
  • PipPipPip
  • 142 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 09
  • Marca:Ford
  • Model:Mondeo MK3
  • Motorizare:2.0 TDCi

Scris 07 septembrie 2009 - 02:31

Asa ca nu mai exagerati copilareste.

Nu exagereaza nimeni. Poate doar tu :) Intelege odata ca spatiul necesar e o chestie subiectiva. Asa cum mie imi place TDCi-ul de la Ford si imi displace TDi-ul de la VW.

EU VREAU SA MA LAFAI IN MASINA. DE ASEMENEA, VREAU CA SI SOTIA SA SE LAFAIE IN MASINA, SI VREAU CA SI COPII SA SE LAFAIE. Nu vreau bagaje la picioare, haine atarnate de umerase in sloturile din plafoniera. Ce-i asa de greu de inteles.

REPET: Pentru o familie cu un copil, un Mondeo MK3 hatchbak (neaparat! break nici nu mai zic) e mai mult decat suficient. De la 2 copii in sus deja devine mic.

Poate ne explici si noua astora mai afoni ce bagaje ai incarcat in masina cand pleci(ai) si daca ai pus patut/carucior. Eu de exemplu folosesc un patut (demontabil, evident) din lemn, mult mai bun decat prostiile din plastic. Explica-mi cum ai pune un patut din lemn (iti dau si niste dimensiuni daca vrei) intr-un A4 sedan de exemplu. Sau in masina ta. Sau intr-un Megane/Clio/Focus/etc.

Pana acum nu am vazut pe cineva care sa se planga ca portbagajul e prea mare si ca trebuia mai mic.

Gresesti. Cred ca acel cineva e dl. Relu :)
  • 0

#446 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 02:35

Cristi, hai sa-ti zic ce am dus eu la munte pentru fete. Repet, schimburi minim 3/zi aia mica si 2 cea mare. Mimi nu ma bag ( mimi=bunica)
- schimburi pentru fete 15 zile. La munte au avut evident si haine groase !
- carucior cea mica
- cuptor microunde
- dvd
- biberoane, etc.....
- patut pliant + salteaua aferenta
- trotineta Ana
- diverse jucarii
Si nu mai stiu ca erau multe.....
  • 0

#447 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 02:44

da, ai dus bagaje pentru 2 copii. normal ca au incaput. ia pune si pentru voi ceva pentru 10 zile si mai vorbim. plus gandeste-te ca ai putea merge in vizita in Germania sau mai stiu eu pe unde si poti sa si cumperi ceva, pe langa bagajul initial. apoi, dupa cum bine stim, niciodata nu o sa-ti reuseasca sa faci sa intre intr-un geamantan/geanta de voiaj tot ceea ce ai pus la plecare. :) e mult de povestit.
sintem oameni diferiti, avem nevoi diferite si placeri diferite. asta trebuie sa intelegem.
ideea e ca eu/noi ne-am spus pretentiile si am cerut sa ne "ajutati" cu un exemplu de masinacare ni s-ar potrivi, nu sa ne convingeti ca nu avem nevoie de portbagajul x sau y.

pe romaneste : am nevoie de portbajul asta, locul in spate asta si caiii/tractiunea/optionalelel astea. ce masina imi recomandati ??
  • 0

#448 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 02:48

Nu exagereaza nimeni. Poate doar tu :) Intelege odata ca spatiul necesar e o chestie subiectiva. Asa cum mie imi place TDCi-ul de la Ford si imi displace TDi-ul de la VW.

EU VREAU SA MA LAFAI IN MASINA. DE ASEMENEA, VREAU CA SI SOTIA SA SE LAFAIE IN MASINA, SI VREAU CA SI COPII SA SE LAFAIE.
.......
Gresesti. Cred ca acel cineva e dl. Relu :)

De ce te enervezi ? Eu (noi), n-am tipat la tine. Nu-i frumos ce faci :nono:

da, ai dus bagaje pentru 2 copii. normal ca au incaput. ia pune si pentru voi ceva pentru 10 zile si mai vorbim. plus gandeste-te ca ai putea merge in vizita in Germania sau mai stiu eu pe unde si poti sa si cumperi ceva, pe langa bagajul initial. apoi, dupa cum bine stim, niciodata nu o sa-ti reuseasca sa faci sa intre intr-un geamantan/geanta de voiaj tot ceea ce ai pus la plecare. :D e mult de povestit.
sintem oameni diferiti, avem nevoi diferite si placeri diferite. asta trebuie sa intelegem.
ideea e ca eu/noi ne-am spus pretentiile si am cerut sa ne "ajutati" cu un exemplu de masinacare ni s-ar potrivi, nu sa ne convingeti ca nu avem nevoie de portbagajul x sau y.
:D

pe romaneste : am nevoie de portbajul asta, locul in spate asta si caiii/tractiunea/optionalelel astea. ce masina imi recomandati ??

Crede-ma ca masina aia care sa satisfaca nevoile tale NU exista. Pentru simplul motiv ca vrei un turism performant cu spatiu interior de microbuz.
Asta e parerea mea, si inchei aici.
  • 0

#449 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 07 septembrie 2009 - 02:56

Poi nu inteleg eu aici, de ce urmaresti sa iti ei TDI ??
ce TDI ai condus pana acuma ??
TDCI e un motor rafinat, cum le place puristilor sa spuna, accelereaza oarecum continuu si are o curba de cupla buna. e vanjos, ca urmare ataca si el volanta bimasica. decat ca e cam lenes la inceput.

Crede-ma ca masina aia care sa satisfaca nevoile tale NU exista. Pentru simplul motiv ca vrei un turism performant cu spatiu interior de microbuz.
Asta e parerea mea, si inchei aici.

Cum sa nu, uite ca am gasit-o : masina care sa respecte, la limita, toatecerintele e A4 Avant.
Masina care respecta si mai bine anumite cerinte, dar probabil ca ajunge la limita cu altele e A6, sedan sau Avant.
Evident, in ideea ca odata cu cresterea in varsta a copiilorm nevoile de spatiu/portbagaj scad, deci nu va mai fi nevoie sa car bascula dupa mine.

Masina ideeala pentru familia mea in acest moment e EXACT cea pe care o am. Ma rog, un 30cp in + nu ar strica, dar chestia asta nu e ireparabila.
:D
  • 0

#450 alex230ro

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3.936 Mesaje:
Inregistrat: 07-ianuarie 04
  • Marca:BMW
  • Model:325ti aka caaazaaan
  • Motorizare:2.5

Scris 07 septembrie 2009 - 02:57

baaaai X6 ?!?serie 5 GT???daca tot vorbim de struto camile,Q5 Q3 de ce nu Tiguan?!?!?chiar S Max ce are!?Touran?

Aceasta postare a fost editata de alex230ro: 07 septembrie 2009 - 02:58

• 0
"PUTEREA BATE CUPLUL PT CA TOT TIMPUL VEI GASI O TREAPTA INFERIOARA UNDE SA O PUI"

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi