Salt la continut

Fotografie
* * * * * 1 Voturi

Cum alegem o masina ?

• Please log in to reply
658 replies to this topic

#476 Aer Curat

Addicted

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 5.115 Mesaje:
Inregistrat: 09-martie 05
  • Marca:Ideal
  • Model:Hillmaster SE
  • Motorizare:27 spd

Scris 25 octombrie 2009 - 11:46

Skoda Superb estate 2.0 TDI 170 cp
Imagine amplasata
Imagine amplasata
Imagine amplasata
Imagine amplasata
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#477 berkut

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.629 Mesaje:
Inregistrat: 07-aprilie 03
  • Marca:HANDEI
  • Model:6 viteze
  • Motorizare:1994

Scris 25 octombrie 2009 - 11:49

numai mie mi se pare bordul ala prea impopotonat si un pic manelist ?
  • 0
imatur pentru ca am subaru.

#478 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:
Inregistrat: 22-iunie 04
  • Marca:Opel
  • Model:Astra J
  • Motorizare:2.0CDTI 165cp

Scris 25 octombrie 2009 - 11:50

mie nu imi place volanul.
in rest... MULTA masina acest superb combi :)
  • 0

happiness is not around the corner. happiness is the corner.

#479 berkut

Membru scriitor

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2.629 Mesaje:
Inregistrat: 07-aprilie 03
  • Marca:HANDEI
  • Model:6 viteze
  • Motorizare:1994

Scris 25 octombrie 2009 - 11:51

multa masina pentru oameni "multi" ... o sa placa la roman , mai multa tabla la aceasi bani :)
  • 0
imatur pentru ca am subaru.

#480 cata69

the nobody

• VIP Members
  • 18.794 Mesaje:
Inregistrat: 08-mai 02
  • Marca:BMW
  • Model:X3
  • Motorizare:3.0sd

Scris 25 octombrie 2009 - 11:58

de parca romania e piata cu macar 50% din vanzari. nu stiu cat suntem noi de manelisti ca tara sau pur si simplu a prins cromul. dar nu pricep de ce anume? de ce ii place cuiva o chestie sa fie cromata? stiu ca nu se discuta gusturile, dar totusi, ma intrebam si eu.

in plus masina asta nu va prinde prea bine pe nicaieri. spune ca esti prea sarac sa-ti iei un audi. si cine va avea bani de ea (ca nu e ieftina), va face eforturi pt un audi.
  • 0

tu nebuno tu, zapacito, te sparg, te-ndoi ... m-am sucit ... si tot sugi si tot bagi si tot sugi ... daca nu e tare, cred ca o frec degeaba ... de meserie sunt frumoasa. si sunt modesta, dar vreau sa se stie .. înaltă, blondă și cu sânii mari ... sunt cu mașina la spălătorie.
Posted Image
despre fotografie

Users ignored today: mecea

#481 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2009 - 12:01

Depinde si de gusturi, preferinte, nevoi, etc.
Dpmdv este una dintre cele mai interesante oferte de break-uri de clasa medie, din pct de vedere spatiu interior si portbagaj, fiabilitate (aici ramane sa si confirme), robustete, dotari, aspecte financiare.
Nu ma da gata design-ul exterior, oricum e mai bine decat la varianta nochbag, imi place interiorul mai sobru (varianta de mai sus imi face impresia ca este echiparea superioara); in ceea ce priveste volanul poate ar fi posibila alegerea unuia optional in genul celui de pe O2 RS.
Intr-un fel inteleg (desi nu sunt de acord) de ce nu au pus un diesel mai potent decat 2.0 TDI-CR 170cp, insa nu pot intelege de ce nu vor sa ofere posibilitatea alegerii: automata + 4x4.
Sa speram ca in RO vor fi revizuite preturile pt Superb, de asa natura incat varianta combi sa nu sufere si ea din cauza unor preturi prea mari.
  • 0
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte

#482 AlexC

Membru senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 737 Mesaje:
Inregistrat: 05-aprilie 06
  • Marca:Renault
  • Model:Laguna III 2009
  • Motorizare:2.0dci - 150CP

Scris 26 octombrie 2009 - 08:02

Superb e o masina faina, se bate fara stres cu Passat, Mondeo, Laguna, Masza 6. Ca design breakul asta e cel mai banal dintre celelalte, care au adevarate frumuseti, cu linii fluide si stopuri interesante. In Romania problema este ca preturile sunt uneori chiar peste cei de mai sus, reducerile absente, asa ca nu o sa o vedem pre strada prea des. Va aparea peste 3 ani cand deja se vor schimba flotele din vest. Cel mai cool mi se pare posibilitatea echiparii cu trapa piezoelectrica, care capteaza energia solara si alimenteaza AC din masina :)

Criteriile de alegere ale unei masini sunt foarte diverse, insa atata timp cat majoritatea din noi muncesc pentru bani, costul va ramane argumentul principal.
  • 0

Renault Laguna III.1 - 2.0dci 150CP

#483 MikeTekRacing

tifoso Ferrari

• Global Moderators
  • 8.314 Mesaje:
Inregistrat: 22-august 03
  • Marca:Subaru
  • Model:Impreza WRX Sport Wagon
  • Motorizare:2.5 T >260cp

Scris 26 octombrie 2009 - 10:46

Cel mai cool mi se pare posibilitatea echiparii cu trapa piezoelectrica, care capteaza energia solara si alimenteaza AC din masina :)

asta chiar ar fi o realizare care ar zgudui ingineria :)
  • 0
Felipe trebuie sa castigi cea mai importanta batalie a ta de pana acum!

#484 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:
Inregistrat: 04-iunie 02
  • Marca:VW
  • Model:Golf 6
  • Motorizare:1.6

Scris 26 octombrie 2009 - 10:55

Din pacate, tinand cont de situatia actuala, trebuie luata in considerare orice varianta. Iar acest Superb (minus volanu in 4 spite) e clar una dintre ele.
Nu-mi trebuie manuala si nu consider ca e musai un 4x4 la 170 de cai. 0-100 km/h in 8,8 secunde, probabil un 9 real...hmmm nu e rau da nici extraordinar.
Problema e, cum zice cata, pretul, un astfel de exemplar ajungand si la 27000 euro. Fara prea mult chin. Iar ca SH ar trebui sa asteptam cam 2 ani ca sa devina o oferta ok si o masina care si-a dezvaluit hibele.
Ma rog, timp am suficient.
:)
  • 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#485 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2009 - 11:11

.............................................................
Nu-mi trebuie manuala si nu consider ca e musai un 4x4 la 170 de cai. .................
.............................................................

Deci vrei automata. :)
Un sistem 4x4, eu, nu l-as lua doar in legatura exclusiva cu puterea (f mare) dezvoltata de motor. Un motor de 2L supra alimentat de 170cp (stock), are suficient nerv sa sustina un sistem 4x4.
  • 0

#486 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2009 - 11:12

masina asta e tocmai pentru aia care nu au bani de audi, dar vor ceva mai mare decat un passat :)
  • 0

#487 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2009 - 11:35

Eu nu prea inteleg treaba asta cu " masina asta e tocmai pentru aia care nu au bani de audi ".
Cine tine musai (indiferent motive) sa cumpere un Audi, cumpara unul chiar sh; mai ales ca la cat costa un Superb ar putea cumpara un Audi de ~2 ani vechime si bine dotat. Sau isi poate cumpara un Audi din afara, am un amic care si-a cumparat un Audi A4 (B7) 2.0TFSI, quattro, S-line, cu f multe optiuni, masina noua, din State, iar cu tot cu transport (parca 2k) nu l-a costat mai mult decat daca ar fi cumparat de aici un A3 cam chel.
Dpdv spatiu interior, indiferent unde sau care, Superb sta sensibil mai bine decat, cel putin, majoritatea masinilor de clasa medie (indiferent daca va uitati la segmentul uzual sau la cel premium).
  • 0

#488 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2009 - 11:39

Sunt nebun, VREAU manuala. Nu ma intereseaza (deocamdata) automata, tocmai pentru a scoate din cei 170 de cai untul.

@ska, probabil. Sa stii ca incep sa mai arunc un ochi si la pasatu cromatu, dar nu asta a fost punctul de plecare. Nu ma recunosc in "iubitorii" de pasat, desi tre sa recunosc ca e o masina foarte corecta pentru o familie.

@aer curat, eu vreau Audi, as putea sa tind catre un A4 3.0 tdi din 2006-2007, dar din pacate sint nevoit sa iau un B8, din cauza spatiului insuficient la B7. No other choices. Si, din pacate, preturile nu au prea scazut sub 30 000 euro, o suma mult prea mare pentru cat sint eu dispus sa dau.

Aceasta postare a fost editata de oaspetele: 26 octombrie 2009 - 11:43

• 0
Daca te trezesti dimineata si nu vezi soarele, inseamna ca esti mort sau esti soarele.

#489 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2009 - 12:32

Cristi, stiu asta, de altfel cred ca te-am batut destul la cap cu spatiul spate in A4 (cel putin pt B7); oricum nu la tine ma refeream cand am scris cine vrea musai Audi, ci in genere. Tu, dupa cum ai spus, ai in vedere potentiala achizitie peste 1-2 ani, deci ar fi ceva timp sa scada preturile pt A4 B8 sh.
Tot generic vorbind, nu trebuie scapat din vedere faptul ca o masina care are un pret de noua de 35 - 45k euro va avea un cost al intretinerii si detinerii (chiar si daca este achizitionata ca sh de ~2 ani) pe masura, acesta nefiind similar cu al unei masini care de noua costa 20k euro.
  • 0

#490 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2009 - 01:16

Teoretic, diferentele sint minore, pentru un rulaj de sub 20 000 km pe an. Problema e sa nu apara ... problemele.
  • 0

#491 ska

nobody...

• Members
  • 17.724 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2009 - 02:37

nu stiu cum se face, dar vad foarte multe superburi pe strade :)
  • 0

#492 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2009 - 07:31

Teoretic, diferentele sint minore, pentru un rulaj de sub 20 000 km pe an. Problema e sa nu apara ... problemele.

Nu chiar; hai sa vedem cat costa polita casco la o masina de 35 - 45k euro si cat costa la una de 20k euro, sau cat este impozitul, rca, etc pt un motor de 3.000 cm3 si cat revine pt motorul de 2.000 cm3.
Doar la reviziile uzuale diferentele sunt mici.
  • 0

#493 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2009 - 09:55

Sincer sa fiu, cred ca CASCO o sa devina un vis frumos.
La RCA nu sint diferente notabile, iar la impozit vorbim de 600 roni pe an in plus.
  • 0

#494 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2009 - 10:13

Acum 2 Duminici, la intalnire, se discuta chestiunea cu impozitele; daca nu ma insel, Alias spunea ceva de un proiect, potential posibil, ca de la anul sa ajungem sa platim undeva la 3.000 ron pt motor de 3.000cm3.
Si la rca, fct de marca si modelul masinii (clasa de risc in care e incadrata), sa nu uitam cilindree, pot fi diferente.
Chestiunea cu casco, se prea poate; eu unul inca sunt linistit, politele casco pe care le am sunt rezonabile.
Apropos, imi aduc aminte ca la un S-class 320cdi echipare de top, cu vreo 4 ani vechime, polita casco era undeva la ~5k euro / an. :P
  • 0

#495 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2009 - 10:23

In cel mai fericit caz, achizitia va fi facuta la anu, cel mai plauzibil peste 2 ani. Asa ca timp este, sa vedem cum se va aseza piata si impozitele.
RCA-ul l-am studiat, la fel si impozitele. Deocamdata, nu pare o povara. Tot ce-i posibil CASCO va mai astepta o vreme, pana ce va ajunge la o suma rezonabila. Toate cele de mai sus devin decisive in momentul achizitiei.
Cine stie ce se mai intampla in 1-2 ani...
Iar faza cu 3000 de roni pentru o 3 litri...peste 3.001 cmc: 120 RON/ 200 cmc adica pentru 3500 cm3 se plateste vreo 2200 pe an. Nu cred ca vor avea tupeu sa mai creasca impozitele.
Ca exemplu, o masina de 5000 cm3 aduce un impozit mai mic in Germania decat in RO.
  • 0

#496 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2009 - 10:35

ca fapt divers, un calzulator de impozite din Germania
http://www.forium.de...CFYsz3god-AY5qw

ce se cere e data primei inmatriculari (nu a fabricatiei, daca nu ma insel)
apoi, daca e cazul, motorul (Otto sau Diesel), cilindreea si norma de poluare.

Eu asa avea asa : la Ford (1999 cm3, prima inmatriculare iulie 2007, euro 4 dizal) Ihre Kfz-Steuer: 333,00 Euro
si la golf (euro 5) - sint scutit de plata impozitului auto timp de 2 ani de la inmatriculare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ca sa vedeti, pentru un motor pe benzina euro 4, din iulie 2007, 5000 cm3, plateste 338 euro, adica cat mine cu 2000 cm3 !!
ErgebnisIhre Kfz-Steuer: 338,00 Euro
Ihre Angaben:
Erstzullasung des Fahrzeugs: 31.01.2007
Otto-Motor
Emissionsgruppe: Euro 4, Hubraum: 5000 ccm
  • 0

#497 Aer Curat

Addicted

• Members
  • 5.115 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2009 - 10:35

La ce gauri sunt in buget si la cat de disperati sunt "istetii" care ne conduc, nu m-ar mira sa fie asa.
  • 0

#498 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2009 - 10:36

Eu zic ca in maxim 5 ani vom avea impozite si taxe foarte asemanatoare in toata UE.
Ma rog, ramane de vazut daca noi vom mai face parte din ea...
  • 0

#499 Relu

kroko

• Moderators
  • 29.133 Mesaje:
Inregistrat: 17-septembrie 03
  • Marca:For-ash ...
  • Model:MUV-FUV
  • Motorizare:Serioasa

Scris 26 octombrie 2009 - 10:38

.....
Ca sa vedeti, pentru un motor pe benzina euro 4, din iulie 2007, 5000 cm3, plateste 338 euro, adica cat mine cu 2000 cm3 !!
.....

Normal, daca scoti fum !
  • 0

#500 oaspetele

Addicted

• VIP Members
  • 12.955 Mesaje:

Scris 26 octombrie 2009 - 10:59

asta o fi fumegand, da un haudi cu dpf mai greu.
totusi, incredibil de mic impozitul, probabil ca la dizel e un pic mai mare, in mod cert la cel fara DPF.
  • 0

0 useri citesc subiectul

0 membri, 0 vizitatori, 0 utilizatori anonimi