Situatia privind obtinerea actelor de la porsche s-a desfasurat astfel:
Desi nici pana in data de 11.03.2010 nu am putut sa imi iau actele masinii de la porsche leasing, pe motiv ca nu a sosit certificatul de la autoritatea vamala, iar contractul de leasing este incheiat, dimineata am primit un plic de la porsche, trimis cu curierul.
Cum nu eram la sediu, am autorizat preluarea plicului de catre o alta pers, pe care am rugat-o sa-l deschida si sa-mi spuna ce contine. In loc de acte, scuze sau orice gest reparatoriu, primesc noua polita rca.
Deci contractul este incheiat (sau ma rog pe 17.03.2010 expira nr, dar toate platile au fost facute in termenele prevazute, ultima la inceputul lunii in curs, iar eu astept sa-mi pot ridica actele), iar ei emit o factura pt polita rca, care nu va avea cum sa fie valabila.
Le-am dat telefon, i-am instiintat ca vor trebui sa storneze factura, i-am intrebat de acte si inca nu sunt pregatite sa le pot ridica.
Vad ca in loc sa repare, imbunatateasca situatia, o agraveaza.
Ieri (Vineri 12.03.2010), mi-am facut timp sa dau o fuga personal pana la porsche leasing; aveam 2 obiective: lamurirea chestiunii cu noua polita rca si factura aferenta primita zilele trecute (si care nu are cum sa fie valida, tinand cont ca masina este achitata integral, iar pe polita rca prop apare porsche) si incercarea obtinerii sau urgentarii predarii actelor masinii.
Ajung la etajul 1 la relatii cu clientii, astept la rand, apoi ajung sa discut o una din doar cele 2 domnisoare care trebuiau sa se ocupe de toti clientii care veneau acolo. Ii povestesc ca degeaba au emis noua polita rca, practic un abuz din partea lor, recunoaste (cu jumatate de gura) absurdul situatiei si ma trimite la parter, la receptie, sa depun factura pt a fi stornata.
O intreb daca au sosit actele de la autoritatea vamala si daca pot ridica/lua toate actele masinii, verifica in calc si ................. actele erau sosite din data de 08.03.2010.
Asta in contextul in care sapt trecuta le-am dat telefon, sapt asta (mai putin o zi) i-am sunat zilnic si tot timpul primea acelasi rasp, ca actele nu au sosit.
http://www.garajul.r...tyle_emoticons/default/angry.gif
Tinand cont de noua situatie incerc sa iau actele atunci, pe loc; donsoara, candida imi spune ca de fapt ar trebui sa treaca min 24h pt asa ceva. Ii explic ca ea si colegii ei au cauzta incurcatura si ca min. gest reparatoriu ar putea sa fie amabili si sa-mi dea actele, sa nu ma mai plimbe. Apoi aflu ca tine de cei de la logistica; o rog sa-i sune, nu stiu unde a suna donsoara ca nu a rasp nimeni, dar m-a trimis pe mine la biroul celor de la logistica. Ajung acolo, iau legatura cu pers desemnata, ii explic situatia si-l rog frumos sa aibe amabilitatea de a-mi elibera actele.
Din toata tevatura asta, domnul de la logistica a fost cel mai cooperant si receptiv la problema clientului, a facut tot ce a depins de el si in max. 15 min actele erau pe biroul donsoarei cu care discutasem. Bucuros, o astept sa termine cu clientul care era la birou si ma duc sa-mi ridic actele; cand se iveste o noua piedica: imputernicirea si stampila.
Eu nu ma asteptam sau visam sa ridic actele, alte treburi care sa necesite stampila nu am avut, deci nu aveam de ce sa o am la mine; de imputernicire nu mai era nevoie, eu fiind asociat la firma.
Drept pt care m-am grabit sa ajung la birou s aiau stampila si sa ma intorc; era ora 16:00 cand am plecat de la porsche si aveau progr pana la ora 18:00, dar considerand traficul din zona Pipera........
Norocul meu ca nu a trebuit sa ajung in celalat capat al Bucurestiului, am avut timp sa iau stampila, sa revin la porsche si sa-mi ridic actele.
Morala intamplarii: cand vreti sa va luati actele de la porsche si ei va spun la tel ca nu sunt venite/sosite sau gata, este fposibil ca actele sa fie sosite, dar ei habar sa nu aiba.
p.s.: in discutiile purtate de mine cu cateva pers din diferite dept de la porsche, am remarcat ca nu numai ca nu sunt singurul caz de acest gen, dar ca pot fi alte situatii si mai si; plus o oarecare lehamite a angajatilor fata de cum se desfasoara lucrurile la porsche (chiar si fata de companie).
Pt mine aceasta chestiune este elocventa, insa nu ma asteptam la asa ceva din partea unei companii private si care se doreste/promoveaza ca fijnd serioasa si profesionista.
Acum nu mai ramane decat sa decid ce asigurator(i) voi alege si sa fac restul de drumuri (admin financiara, serviciul de inmatriculari).
Gloria este de scurta durata, dar obscuritatea este pentru totdeauna. - Napoleon Bonaparte