Trebuie sa gandesti echilibrat. Cate zile pe an iti aduce fericirea luxul unei limuzine si cate zile pe an te ajuta1- 2cm de garda la sol in plus Poti sa incerci si un BMW seria 5 2.0L Xdrive. (apropos, exista asa ceva ? )). Castigul unei limuzine este si la design care in aproape toate cazurile este mai reusit ca la SUV-uri. De partea cealalta, cum se compune familia ta ? cati membri, ce varste au, ce "fitze", etc.... ? Din perspectiva asta s-ar putea ca un SUV sa se potriveasca mai bine. Daca tot ai stat atata nu are niciun rost sa te grabesti tocmai acum.Plimba-te cu toate, vezi care din ele se lipeste de sufletul tau , vezi si cerintele practice care tin de "famelion" si abia apoi ia o decizie corecta.
Garda la sol are diferenta mai mult de 1-2 cm. La X3/Q5 are 20 cm, la seria 5 cred ca 12-13 cm, la A6 nu am intrebat, poate m-am inselat eu, dar e posibil sa fie o idee mai ridicata garda (1 cm maxim ).
Faptul ca vreau doar Audi/BMW/MB pot spune ca sunt fitzele mele (si ale sotiei). Alegerea intre limuzina si SUV nu tine de fitze, ci de gusturi. Imi place mult o limuzina, ofera un confort sporit, la seria 5 de exemplu sunt disponibile mai multe optiuni care nu exista pe X3 (bmw night vision de exemplu).
Dezavantajele limuzinei sunt:
- iarna: aproximativ 2 luni circuli ceva mai greu, asta daca reusesti sa scoti/bagi masina in parcare datorita nametilor de pe drumurile secundare. Nu sunt doar 1-2 zile in care lasi masina in parcare eventual, anul asta nu am putut scoate masina din parcare vreo 2 saptamani, timp in care a trebuit sa merg la munca, birou, clienti, si nu locuiesc nici in Bucuresti sa zic ca iau un taxi/metrou/etc
- e ceva mai dificil de parcat, cand trebuie sa urci o bordura. Bine, nu sunt genul de sofer care parcheaza pe trotuar, daca gasesc un loc de parcare mai departe si nu stanjenesc pietonii, prefer sa parchez acolo, dar uneori mai ai nevoie
Poate in final voi alege o limuzina, chiar fara tractiune integrala, si un rahat la second, pentru doua luni de iarna