Jurnal de Bord: VW Tiguan 2.0BiTDi 4Motion Highline
Scris 21 mai 2012 - 09:46
Scris 21 mai 2012 - 10:08
De ce sa presupui din start ca nu poti obtine vreun discount decent? Poate nu iti place FL-ul si gasesti pe vreun stoc unul 'vechi' cu discount foarte bun. Nu ai cum sta stii pana nu te interesezi
Scris 21 mai 2012 - 10:17
Foarte important, la orice masina, e sa compari pretul final oferit de dealer si nu cel de lista. Asta daca esti cat de cat interesat de achizitia acelei masini si nu doar faci conversatie pe un forum
1. In majoritatea cazurilor, la nici un model nou nu obtii discount la lansare, sau in primul an de viata de regula.
2. Discountul se poate aplica intre niste limite, ca si procente. Nu stiu marja de profit a fiecarui producator, dar ma astept ca procentual, sa fie cam la fel intre importatorii de la noi. Adica nu cred ca unii sa aiba un adaos de 20% iar altii de 40% (cand vine vorba de MB/BMW/Audi)
3. Intr-adevar, se compara pretul final , dar daca nu cred sa vina cu un discount de 90% . Iar daca politica lor e sa ridice preturile pe hartie si apoi sa vina cu discounturi mai mari, atunci e de rahat. Se bazeaza pe faptul ca poate prind niste fraieri sa le cada in plasa.
Scris 21 mai 2012 - 10:43
La golf e doar vreo mie, la passat o mie trei sute si la touareg cam o mie optsute, aceleasi bixenoane adaptive cu drl, producatorul este hella, difera doar designul, crezi ca se merita diferenta intre cat dai pe ele la touareg si cat dai la golf ? Asta ca sa nu mai zic ca daca touaregul din germania o sa coste doar o mie doua sute farurile.
e pe dracu, nu mai vorbiti fratilor din amintiri. deschide configuratorul (cum am facut eu) si vezi cat sunt xenoanele la un Golf Comfortline.
Scris 21 mai 2012 - 10:55
e pe dracu, nu mai vorbiti fratilor din amintiri. deschide configuratorul (cum am facut eu) si vezi cat sunt xenoanele la un Golf Comfortline.
ai dreptate
golf > 1260
passat > 1410
touareg > 1890
in esenta insa ramane ce am zis > toate sunt bixenon, adaptive si cu drl-uri, si produse de hella, sau valeo, oricum acelasi producator
VW Touareg 7P V6TDI BMT / VW Eos 2.0 TFSI
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele!
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.
Scris 21 mai 2012 - 11:00
Scris 21 mai 2012 - 11:19
La fel si Tempomatul este inclus in Comfortline la Golf, pe cand la Passat il platesti cateva sute bune de euro indiferent de ce echipare alegi....
Nu ne putem raporta la pretul intrinsec al componentei, la modul un far hella/valeo bixenon costa X euro deci optionala ar trebui sa coste X+Y% indiferent de masina......ar fi aberant.
Scris 21 mai 2012 - 11:28
xenon touareg romania > 1890
xenon touareg germania > 1450(1510 daca aplicam si diferenta de tva, 19 in germania, 24 la noi)
deci aplicand teoria ta se produc mai multe faruri nemtesti de touareg decat faruri romanesti de touareg ... ? really ?!?!?
mai pejte cati ani ziceai ca ai ?
diferenta de pret e data de profilul comparatorului, sau daca preferi de larghetea pungii de care dispune cumparatorul, presupunand ca exista diferenta intre pretul la care intra farul la vw in uzina, diferenta e de cativa euro acolo, repet presupunand ca exsta o diferenta.
in germania am fost surprins sa vad destul de multe masini scumpe fara xenon, explicatia este ca lumea nu e disperata ca la noi dupa faruri cat mai smechere/luminoase, pentru simplul motiv ca la ei drumurile sunt iluminate, marcate/semnalate cu reflectorizante, si nu contin capcanele de la noi, de unde si oamenii nu simt aceeasi nevoie de faruri ca la noi ... asa ca la ei pretul e mai mic ca sa-i faca sa le ia, spre deosebire de la noi, unde xenon-ul este un must have in capul oricarui cumparator.
LE : evident ca s-a intercalat blio
Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! © Si daca vrei sa fi capitanul lor pune xenon in proiectoare.
Scris 21 mai 2012 - 11:29
Scris 21 mai 2012 - 11:31
Scris 21 mai 2012 - 11:33
Daca e mai ieftin in Germania nu te obliga nimeni sa iei din Romania. Verifica de asemenea si preturile pentru Golf/Passat. Se pastreaza aceeasi diferenta ?
Scris 21 mai 2012 - 11:34
Scris 21 mai 2012 - 11:35
Scris 21 mai 2012 - 11:42
Scris 21 mai 2012 - 11:43
In cazul Passatului: prost sa fii sa nu pui pret pe tempomat din moment ce 90% din cumparatorii de Passat isi doresc in mod expres aceasta dotare....
Idem si la MB: daca toti vor xenoane, noi le dam moka?!?
Totul este foarte simplu si n-are nicio treaba cu pretul de aprovizionare/productie/intrare etc.
Scris 21 mai 2012 - 11:44
dar implicit cam recunosti ca glk-ul masculin al lui blio e preferat de mujeresProportia de gagici in suvuri e de departe cea mai ridicata la Evoque.
esti pe drumul cel bun, trebuie doar sa incepi sa constientizezi ca "de data asta" este tot timpulDe data asta Mecea are dreptate.
Scris 21 mai 2012 - 11:44
Scris 21 mai 2012 - 11:47
Si daca e preferat de fomei ce? Eu ma simt destul de bine in pielea mea de mascul feroce incat sa pot conduce o astfel de masina fara nici o problema. Tu?dar implicit cam recunosti ca glk-ul masculin al lui blio e preferat de mujeres
Evident ca nu. De obicei e extra.La toate masinile cu bi-xenon exista si functia asta ?
Aceasta postare a fost editata de pejte: 21 mai 2012 - 11:48
Scris 21 mai 2012 - 11:48
da alea sunt, la toate cu bixenon vandute de vag, cu toate ca la golf umbla o pasarica prin targ care zice ca doar mimeaza treaba asta folosind proiectoarele pentru cornering ... nu stiu foarte exact, mai ales ca nu am studiatAuziti, farurile adaptive sunt alea care se misca dupa volan ? La toate masinile cu bi-xenon exista si functia asta ?
la bmw functia asta se plateste extra, sincer ma mir ca-ti dau volan/scaun/roti > oricum la bmw bixenon adaptiv cu drl si spalator > 1200 euro
habar n-am la mercedes.
functia exista la mai toate acuma, daca e inclusa in pretul de bixenon sau nu e cu totul altcevaEvident ca nu.
oricum ultima fitza sunt farurile led adaptive
Scris 21 mai 2012 - 11:50
Scris 21 mai 2012 - 11:50
pe mine ma lasa rece, dar te rog sa retii ca nu eu am venit cu discutii de masculinitate dand exemplu o masina preferata de femeiSi daca e preferat de fomei ce? Eu ma simt destul de bine in pielea mea de mascul feroce incat sa pot conduce o astfel de masina fara nici o problema. Tu?
Scris 21 mai 2012 - 11:51
Scris 21 mai 2012 - 11:55
bai schumacher unde/pe ce curbe crezi ca prinzi tu peste 110 noaptea ?...mi se par putin nerealiste, deoarece aceasta functionalitate este prezenta doar in anumite limite de viteze, limita superioara fiind 110 km/h , cam mica
functia aia, faruri adaptive, costa vreo 450 euro la bmw, intre bmw si mercedes pe acelasi lucru este o diferenta cam consistenta ca sa poata fi justificata din punctul meu de vederePai poate de aici o fi diferenta, la Mercedes or fi adaptive de costa mai mult, fata de BMW care la 800 de euro e fara adaptiv.
mai da ce e cu relu ?
Scris 21 mai 2012 - 11:59
Aceasta postare a fost editata de bleunightdanger: 21 mai 2012 - 12:00
1 useri citesc subiectul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi