C30 va fi inlocuit de XC40, un nou crossover compact Volvo, fabricat in China

0
211

Dupa lansarea recenta a unei versiuni usor revizuite, Volvo pregateste deja un urmas pentru actualul C30. Dezamagiti de vanzarile slabe, managerii companiei scandinave au decis sa inlocuiasca C30 cu un model complet diferit, intitulat XC40. Acesta va fi un crossover compact mai mic decat recent lansatul XC60 si un concurent direct pentru Audi Q3 sau BMW X1.

Noul XC40 se va inscrie in noua linie de stil Volvo, preluand numeroase elemente de design de la spectaculosul concept Universe. Constructorul scandinav se dinstanteaza din ce in ce mai mult de design-ul fad al vechilor  modele, incercand sa-si creeze o imagine sportiva care sa fie si pe placul clientelei tinere. Responsabil pentru noua filosofie de design este Peter Horbury, care s-a intors la Volvo dupa o perioada petrecuta la Ford. Horbury a realizat si design-ul primei generatii S80, modelul care a incheiat era “caramizilor” Volvo si a relansat vanzarile companiei la sfarsitul anilor 90.

Se pare ca XC40 va fi oferit exclusiv cu motorizari turbo de cilindree redusa, de 1.6 si 2 litri, in timp ce varful de gama va fi o versiune hybrida de tip plug-in, ce ofera posibilitatea reincarcarii bateriilor si de la prizele clasice. Geely, noul proprietar chinez al marcii suedeze, doreste sa asambleze noul crossover in tara natala, incepand din 2013, XC40 devenind astfel primul Volvo fabricat in China ce va fi comercializat si in afara pietei locale.