Campionatul Mondial Red Bull X-Fighters 2012 revine

0
280

Cei mai buni motociclisti de Freestyle Motocross vor cuceri din nou inaltimile in fata a zeci de mii de spectatori in unele dintre cele mai inedite locatii in cadrul Red Bull X-Fighters, cea mai importanta competitie de FMX din lume. Anul acesta, campionatul mondial va avea opriri in sase tari, iar competitia va incepe pe 13 aprilie, in Dubai.

Sarituri care iti taie respiratia pe motociclete zburatoare in arene de corida si acrobatii care sfideaza gravitatia vor uimi zecile de mii de spectatori. In plus, rivalitatile vor face deliciul publicului in fiecare dintre sesiunile Red Bull X-Fighters. Cea mai importanta competitie de Freestyle-Motocross (FMX) se va opri anul acesta in Dubai (UAE), Glen Helen (USA), Istanbul (TUR), Madrid (ESP), Munchen (GER) si Sydney (AUS).

Cu sase opriri pe patru continente, cei mai buni rideri de FMX din lume se vor intrece pentru titlul de campion mondial in locatii care au mai fost deja martore trick-urilor exceptionale, precum Dubai, Madrid sau Sydney.

Acestia isi vor duce motocicletele spre cer in locatii noi, precum Glen Helen, California, Istanbul sau Munchen in cel de-al 12-lea sezon. Spaniolul Dany Torres va intra in competitie pentru a-si apara titlul obtinut in 2011, dupa ce l-a detronat pe americanul Nate Adams in fata unei multimi de 230,000 de oameni.

Torres a reusit sa revina in lupta dupa o evolutie neconstanta, insa stie ca sunt alti rideri, precum norvegianul Andre Villa, care ravneste la titlu, iar in sezonul precent a avut o evolutie de luat in seama, dominand primele etape, accidentandu-se apoi dupa un trick spectaculos si terminand astfel pe locul trei in clasamentul general, dupa Torres si Adams. De asemenea, o amenintare poate fi si australianul Josh Sheehan, care a reusit cateva backflip-uri in editia de acasa, precum si pustiul de cauciuc, Levi Sherwood, care nu s-a lasat mai prejos anul trecut.

“Red Bull X-Fighters este cel mai important campionat care aduna cei mai buni motociclisti din lume, insa surpriza poate veni din partea oricarui rider”, a spus Torres.

Calendarul Campionatului Mondial Red Bull X-Fighters 2012:

Dubai (UAE), 13 Aprilie, Glen Helen (USA) 12 Mai, Istanbul (TUR) 16 Iunie, Madrid (ESP) 20 Iulie, Munchen (GER) 11 August, Sydney (AUS) 6 Octombrie.