Conceptul SHINARI inaugureaza noua tema de design Mazda: „KODO – sufletul miscarii”

0
1705

Mazda va lansa in cadrul Salonului Auto de la Paris conceptul Shinari, un coupe cu 4 usi si 4 locuri, ce reprezinta expresia pura a noii teme de design a casei nipone, „KODO – sufletul miscarii”.

Cuvantul japonez “shinari” descrie aparitia puternica dar supla a unei forte de rezistenta cand obiectele se afla in tensiune, asemeni otelului sau bambusului, atunci cand sunt rasucite sau indoite. De asemenea, face referire la o persoana sau un animal care isi contracta corpul in pregatirea pentru o miscare rapida, acestea fiind sursele de inspiratie ale conceptului.

Cu aceste expresii ale puterii ce invaluie masina, Mazda SHINARI pare pregatita de salt in orice moment. Aceasta forma incorporeaza expresia unei coloane vertebrale puternice, a eliberarii bruste de energie latente si a interactiunii miscarilor frumoase si suple.

Aripile fata distinctive reprezinta evolutia celor proeminente introduse pe RX-8. Acestea scot in evidenta miscarea intr-un mod sportiv si elegant, dinamica redata de detaliile sculpturale prezente pe extremitatile laterale ale conceptului SHINARI.

Desavarsite de detaliile extrem de agresive si de grila frontala tridimensionala, proportiile perfecte scot in evidenta cu mandrie noua linie de design Mazda.

La interior Mazda Design a creat „spatiul atletic extrem” concentrat pe legatura intre ergonomie si functiile mecanice de baza, spatiul optim ce ii ofera soferului placerea maxima de a conduce.

Ikuo Maeda, directorul Diviziei de Design Mazda explica noua tema de design astfel: „Explorand in munca noastra expresia miscarii, Mazda Design s-a concentrat pe vigoarea, frumusetea si tensiunea identificate in miscarea observata la animale. Aceasta miscare este atat de plina de vitalitate, incat starneste emotii celor care o vad. Am numit-o „KODO – sufletul miscarii” iar scopul nostru este sa exprimam miscarea prin vitalitate puternica si viteza ca tema de design pentru viitoarele modele Mazda”.

Inca de la lansarea primului autoturism, acum 50 de ani, Mazda R360 Coupe, Mazda a cercetat pe parcursul mai multor ani conceptul „miscarii” oferind clientilor modele atragatoare si placute la condus. Noua tema de design este doar o continuare fireasca a stilului Mazda, apreciat si recompensat cu peste 30 de premii internationale.

Cele patru studiouri de design Mazda din Japonia (Hiroshima si Yokohama), Europa (Frankfurt) si America de Nord (California) vor colabora pentru a raspunde provocarii de a realiza o inovatie a miscarii in designul auto si sa transpuna aceasta expresie in viitoarele modele de serie ale marcii nipone.