PREVIEW: Noul Honda Civic

0
678

Un prototip al noii generatii Honda Civic si-a facut aparitia in fata aparatelor de fotgrafiat. Acest lucru arata ca noul model este aproape de lansarea oficiala, care ar fi trebuit sa aiba loc initial vara aceasta.

Dar Honda a realizat ca va avea parte de o concurenta acerba si ca noile norme de poluare vor avea un impact semnificativ in acest segment, si astfel a decis sa regandeasca noua generatie Civic. Modelul compact este foarte important pentru constructorul nipon deoarece beneficiaza de o imagine foarte buna si face parte din segmentul cel mai disputat.

Desi prototipul din imagini este foarte bine camuflat in partea frontala si cea posterioara, profilul este expus privirilor indiscrete oferindu-ne o perspectiva asupra liniei generale a masinii. Si, din ce putem vedea, noua generatie Civic nu vine cu o revolutie in materie de design precum actuala generatie, ci este o evolutie a acesteia din urma. Nu este o decizie criticabila, deoarece aspectul actualului Civic este foarte reusit si nu pare nici pe departe invechit.

Habitaclul a fost redesenat, intr-un din imagini fiind expusa partea interioara a usii dreapta fata. Daca ne ghidam dupa aceasta imagine putem spune ca plasticele utilizate in cazul fetei de usa par ieftine, ceea ce ne duce cu gandul la o versiune de serie. Cu toate acestea Honda ar face o mare greseala daca ar reduce calitatea materialelor, deoarece pretentiile clientilor la acest nivel de pret sunt ridicate.

Nu sunt disponibile multe informatii in acest moment, dar se pare ca propulsorul de 1.8 litri pe benzina va fi inlocuit de unul cu cilindreea de 2.0 litri ale carui date tehnice nu au fost dezvaluite.