Crestere pe linie in 2015 pentru toate companiile aflate sub umbrela MHS Holding

0
538

Michael Schmidt (56 de ani), fondatorul Automobile Bavaria, cel mai mare dealer BMW de pe piata locala si primul importator al marcii BMW in Romania, a anuntat unirea celor trei business-uri, Automobile Bavaria Group Romania, MHS Truck & Bus Group Romania si Schmidt Gruppe Deutschland, sub numele de MHS Holding. “Prin MHS Holding vom obtine mai usor finantare de la banci si vom putea profita de anumite sinergii intre cele doua tari si trei grupuri. Holdingul se compune din trei societati in Germania cu sase locatii, in Romania 12 locatii BMW cu sapte societati si opt locatii MAN cu sapte societati“, a declarat Michael Schmidt.

P90209166-highRes

Companiile sunt organizate în trei grupuri mari, care realizează împreună o cifră de afaceri anuală de 310 milioane euro şi oferă locuri de muncă pentru 1000 de oameni. Anul 2015 a marcat o crestere pentru toate companiile aflate sub umbrela MHS Holding: Automobile Bavaria Group România, MHS Truck & Bus Group România şi Schmidt Gruppe Deutschland.

Automobile Bavaria Group este cea mai mare retea de dealeri BMW din Europa Centrala si de Sud-Est. Grupul deţine 12 dealeri BMW în România, trei centre MINI de vânzari si service şi singurul service Rolls-Royce în sud-estul Europei. Automobile Bavaria Group asigura locuri de muncă pentru 432 de angajati.

P90209165-highRes

Automobile Bavaria Group este singurul Centru de Competenta pentru Vânzari Speciale BMW din România, având exclusivitate în furnizarea de automobile speciale BMW pentru autoritati si misiuni diplomatice.

Automobile Bavaria Group este singurul dealer BMW M în România, reprezentând cu mândrie “cea mai puternica litera din lume”. Începând cu 2015 Automobile Bavaria Group a devenit primul dealer autorizat BMW în România, fapt ce marchează o nouă directie de dezvoltare pentru afacerile companiei. Un service autorizat complet echipat pentru masini electrice a fost inaugurat la sediul din Băneasa.

P90209161-highRes

În anul 2015 Automobile Bavaria Group a vândut 1.336 de unități BMW (+27,7%)  si 148 MINI (+62,6%), rezultat ce a condus la o creştere totală a vânzărilor de maşini noi cu 30,5%, comparativ cu anul anterior. În anul 2015 a fost lansat un brand propriu pentru automobile rulate BavariaUsedCars.comVânzările de autoturisme rulate au crescut cu 35% în comparaţie cu anul 2014.

Cifra de afaceri în service a crescut cu 9%. Automobile Bavaria Group a înregistrat în total, 49.000 de intrari în atelierele sale din România, cu 5.800 de intrari mai mult decât în 2014, reprezentând o crestere a numărului de comenzi cu 13,5%.

Veniturile totale ale tuturor activitaţilor derulate de către Automobile Bavaria Group au fost de 93,53 milioane euro în anul 2015, ceea ce reprezintă o creştere cu 19,8 milioane euro, comparativ cu anul 2014.

Vânzarile catre clienti corporativi ale Automobile Bavaria Group au crescut cu 55%, contribuind la o prezenţa puternică a mărcii BMW în cadrul corporaţiilor naţionale si multinaţionale şi a întreprinderilor mici şi mijlocii. În continuare, Automobile Bavaria Group va acorda o atenţie deosebita parteneriatelor strategice cu companiile de asigurări şi marii clienti corporativi.

Automobile Bavaria Group a înregistrat în anul 2015 cea mai mare crestere a vânzarilor BMW din România. Grupul de dealeri deţine o cotă de piaţă de 68,8% din vânzările de automobile noi BMW şi 92,5% pentru marca MINI.

Pe lângă numeroasele colaborări cu ambasadori ai mărcilor BMW şi MINI, Automobile Bavaria Group a dezvoltat parteneriate culturale cu Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, Festivalul Internaţional de Film de Comedie Cluj şi Teatrul Naţional Bucureşti. Alte proiecte au implicat Academia de Fotbal Gheorghe Hagi şi Federaţia Româna de Tenis.

Automobile Bavaria Group intenţionează să continue extinderea operatiunilor şi în anul 2016 pentru a oferi servicii premium clienţilor BMW din mai multe regiuni ale ţării.

P90209170-highRes

Automobile Bavaria Group a obţinut unul dintre cei mai buni indici de satisfactie a clientilor BMW din această parte a Europei. Acest rezultat confirmă impactul pozitiv al tuturor schimbărilor implementate în cadrul reţelei de dealeri, orientate catre creşterea gradului de satisfactie a clienţilor noştri.

Automobile Bavaria Group va continua să se concentreze în continuare pe asigurarea servicii de cea mai înaltă calitate pentru clienţii sai, atât în vânzări cât si post vânzare. Un Call Center profesionist a fost format pentru a îmbunataţi procesul de identificare a domeniilor în care clientii Automobile Bavaria Group au asteptari mai mari. Call Center-ul va efectua sondaje în rândul clientilor, programe de telemarketing şi va optimiza  programările la service pentru toate reprezentanţele din Bucureşti.

În 2016, Automobile Bavaria Group estimează  o creştere de minimum 10% a vânzărilor şi serviciilor, precum şi o creştere substanţiala a vânzărilor de automobile rulate şi a cifrei de afaceri consolidată.

MHS Truck & Bus Group România este importatorul general MAN în România. Detine opt centre proprii de competenţă pentru vehicule comerciale MAN. Este cel mai mare şi mai performant importator MAN din Europa Centrala si de Sud-Est. Asigura locuri de munca pentru 355 de angajaţi şi are o cifră anuala de afaceri de 104 milioane Euro.

Schmidt Gruppe Deutschland deţine opt dealershipuri BMW şi un dealership Rolls-Royce în sudul Germaniei. Asigură locuri de muncă pentru 188 de angajati şi are o cifră anuală de afaceri de 109 milioane Euro.

P90209169-highRes

Fondatorul şi Preşedintele MHS Holding şi al companiilor afiliate este domnul Michael Horst Schmidt. Michael Schmidt s-a născut în Braşov, în 1960. A fondat Automobile Bavaria în 1994, companie care a devenit importatorul BMW în România. În anul 2001 a pus bazele MHS Truck & Bus, importatorul MAN în România.

În 2007, omul de afaceri Michael Schmidt a început expansiunea business-ului în afara ţării, prin achizitia unor dealeri BMW din Germania, fiind unul dintre puţinii cetăţeni de origine română, care a reuşit să dezvolte cu succes un model de business local în afara graniţelor.

Responsabilitatea sociala reprezintă o prioritate importantă pentru Michael Schmidt şi companiile sale. În 2010, au fost puse bazele Fundatiei Michael Schmidt. De atunci, aceasta isi extinde în mod constant portofoliul de proiecte în domeniul prezervării şi restaurării patrimoniului cultural sasesc, dezvoltării educaţiei şi a cooperării bilaterale româno-germane. Pentru angajamentul său continuu în acest domeniu, dl. Schmidt a fost decorat, în anul 2015, cu  Crucea de merit în grad de Cavaler a Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania, oferită de Dl. Joachim Gauck, Presedintele Republicii Federale Germania.