Scoobie Fest: Subaru Urban Test!

0
281

Intre 22 si 23 mai, respectiv 29 si 30 mai, cei pasionati de siguranta si performanta au avut ocazia de a testa modelele Subaru pe un circuit special amenajat la Drive In Cinema, Baneasa Shopping City, in cadrul evenimentului Subaru Urban Test.

Cei peste 600 de participanti la eveniment s-au putut convinge de avantajele tehnologiei avansate a sistemului de tractiune integrala Subaru Symmetrical AWD si au testat modelele Impreza, Forester, Legacy sau Outback.

Performanta si dinamism cu sistemul Symmetrical AWD

Subaru a demonstrat de-a lungul unor decenii ca trenul ideal de rulare care ofera in acelasi timp performanta si siguranta este sistemul de tractiune integrala Symmetrical AWD. Imbinarea unica dintre motoarele compacte, cu un centru de greutate coborat in configuratie boxer (cilindri dispusi orizontal opus) si transmisia liniara pozitionata de-a lungul liniei centrale a autovehiculului creeaza o structura stabila, ce va asigura un comportament excelent in viraje si un raspuns imediat la comenzile soferului. Avand la baza acest sistem de tractiune integrala extrem de eficient, ce ofera atat un comportament optim al directiei pe viraje, cat si un grad ridicat de stabilitate atunci cand rulati cu viteze mari si in conditii nefavorabile, tehnologia unica Subaru AWD asigura un inalt nivel de stabilitate si manevrabilitate, superioare celor oferite de sistemele conventionale de tractiune integrala (AWD). De aceea, aceasta tehnologie a fost intotdeauna promovata de Subaru.

Motorul SUBARU BOXER – stabilitate si echilibru

Motorul BOXER disponibil pe toate modelele SUBARU ofera un raspuns spontan la orice turatii eliberand puterea in mod fluid. Pistoanele amplasate orizontal-opus actioneaza pentru diminuarea vibratiilor si ofera pasagerilor o experienta deosebita si un confort pe masura. Astfel, motorul si autovehiculul in general beneficiaza de un centru de greutate coborat si de un echilibru mai bun.

Noile modele Legacy si Outback – versatilitate si siguranta

Modelele Legacy si Outback au cunoscut o evolutie ascendenta in ceea ce priveste nivelul de performanta, fiind dotate cu sistemul Symmetrical All-Wheel-Drive, cu motoare Boxer si beneficiind de tehnologii de ultima ora la capitolul transmisii.

Prin dezvoltarea de tehnologii inovatoare a fost creat un nou tip de transmisie continua variabila (CVT) „Lineartronic” montat longitudinal. Sistemul CVT „Lineartronic” a fost instalat ca un nou dispozitiv de transmisie ecofriendly, imbunatatind semnificativ atat performantele referitoare la protectia mediului, cat si puterea livrata si performantele modelelor.

Cu exceptia modelelor turbo, toate motoarele pe benzina corespund regulamentelor si normelor EURO 5 referitoare la protectia mediului.

SUBARU FORESTER – spirit de aventura

Cea de-a treia generatie a acestui model, lansata in 2008, este o noua generatie de crossover SUV dezvoltata de Subaru. Aceasta masina imbina confortul pasagerului cu o manevrabilitate iesita din comun si reuseste sa satisfaca atat nevoile de zi cu zi ale traficului, cat si dorinta de aventura si capacitatile off-road ale unui SUV.

Infiintat in 2006, Subaru Motors Trading este importatorul oficial al autoturismelor marca Subaru in Romania. Compania detine doua showroom-uri aflate in capitala, precum si o retea de distributie in alte 10 dintre cele mai importante orase din tara.