Două milioane de MINI produse la uzina din Oxford

0
306

La zece ani de la startul producţiei MINI la Oxford, prim-ministrul britanic, David Cameron, a condus maşina cu numărul două milioane la ieşirea de pe linia de asamblare. Automobilul este un model MINI Cabriolet cu o culoare şi dotări speciale.

Frank-Peter Arndt, membru în Consiliul Director BMW AG, responsabil pentru producţie, a declarat la Oxford: “Producţia automobilului MINI cu numărul două milioane vine pe fondul unei cereri tot mai mari la nivel mondial. Recent, am anunţat că vom face o investiţie de 500 milioane de lire sterline în capacităţile de producţie MINI din Marea Britanie, ceea ce demonstrează rolul important pe care Oxford îl are în cadrul reţelei globale de producţie. În succesul MINI, factorii cei mai importanţi sunt aptitudinile, pasiunea şi dăruirea partenerilor noştri”.

Modelul aniversar MINI este premiu al campaniei globale ce se desfăşoară pe Facebook “2 Million MINI – 2 Million Faces”, care va cuprinde chipurile celor două milioane de fani MINI pe un “wall” Facebook special. Câştigătorul a fost ales prin tragere la sorţi pe 30 august, când concursul s-a încheiat.

Cu o producţie de 216.302 maşini în 2010, pe care le exportă în peste 90 de ţări de pe mapamond, MINI este al treilea producător de maşini din Marea Britanie, cu o cotă de 17 procente din producţia naţională a domeniului auto.

În prezent, uzina din Oxford fabrică patru modele MINI: MINI, MINI Cabriolet, MINI Clubman şi noul MINI Coupé. Al cincilea model, MINI Roadster, va fi adăugat la sfârşitul acestui an. O echipă de peste 3.700 de angajaţi, care lucrează în două schimburi, cinci zile pe săptămână, produce pana la 900 de automobile pe zi. De-a lungul ultimilor zece ani, capacitatea maximă a uzinei a crescut de la 100.000 unităţi pe an la peste 200.000 de unităţi. Pe termen mediu, uzina va ajunge la o capacitate anuală de producţie de 260.000 de unităţi.