Fiat si-ar putea muta sediul central de la Torino la Detroit

0
303

FIAT si-ar putea muta sediul central si, pe termen lung, majoritatea fabricilor in Statele Unite, in contextul in care vanzarile pe piata europeana continua sa scada.

Conform directorului FIAT, Sergio Marchionne, grupul auto italian si partenerul sau american Chrysler Group LLC vor fuziona pana in 2014: “Avem suficient timp pentru a gasi solutia optima de armonizare a operatiunilor celor doua companii, insa pana in 2014 trebuie sa atingem un echilibru intre problemele operationale si coordonarea unitara a strategiei de viitor”.

Fuziunea celor doua companii a starnit un val de ingrijorare in Italia, tensiunea fiind alimentata de speculatii conform carora Fiat isi va muta sediul central de la Torino la Detroit si va reduce investitiile si activitatile de productie in Italia.

Chrysler se afla sub tutela FIAT din iunie 2009, intre timp compania italiana devenind actionarul majoritar dupa cresterea participatiei pana la 53,5%. Noua entitate FIAT-Chrysler isi propune sa devina unul dintre cei mai mari producatori auto din lume, cu vanzari de 6 milioane de masini pe an in 2014, fata de aproximativ 4 milioane in 2011.