Focus pe siguranta: 5 stele EuroNCAP pentru noul Ford Focus

0
544

Noul Ford Focus a obtinut 5 stele si a fost cel mai bun model la capitolul Protecţia Pietonilor, cu un rezultat de 72%,  in cadrul ultimei sesiuni de teste de siguranta realizate de EuroNCAP.


Inginerii EuroNCAP au analizat parametrii inregistrati privind protectia copiilor si a adultilor, protectia pietonilor, nivelul de echipare  privind siguranta activa si pasiva, precum si protectia asigurata in cazul impactului din spate. Din 2009, EuroNCAP aplica in cadrul testelor sale noi standarde de evaluare, fiind luata in considerare si prezenta sistemelor active de prevenire a accidentelor, a avertizarii sonore pentru centura de siguranta, a ESP-ului sau a limitatorului de viteza.

Cu un scor final de 104 puncte, noul Ford Focus a obtinut 92 procente (33 puncte) pentru Protectia Ocupantilor Adulti, 82 de procente (40 puncte) pentru Protectia Ocupantilor Copii, 72 de procente (26 puncte) la Protectia Pietonilor si 71 de procente (5 puncte) pentru Asistenta de Siguranta (penalizat pentru lipsa limitatorului de viteza ca dotare standard).

Pe langa rezultatul excelent obtinut la categoria Protectia pietonilor, Focus a fost laudat si pentru protectia generala foarte buna oferita pasagerilor in cazul unui impact frontal si nivelul crescut de protectie impotriva ranirilor la nivelul coloanei cervicale, in cazul unui impact din spate.

Infiintat in 1997, Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) este un organism european independent, sustinut de Comisia Europeana, sapte guverne europene si de asociatii pentru protectia consumatorilor din UE.