Goodyear lanseaza UltraGrip 9 pentru perioada rece

0
292

Pe data de 30 septembrie 2014, Goodyear anunță lansarea oficială a celei de-a noua
generații de anvelope de iarnă din gama UltraGrip. Noua anvelopă va fi disponibilă către consumatori chiar din iarna lui 2014.

Construită pe această nevoie, noua anvelopă UltraGrip 9 de la Goodyear livrează o performanță îmbunătățită pe zăpadă comparativ cu predecesoarea sa. Pentru a desăvârși și mai mult muchiile tăioase ale designului noii benzi de rulare, elementele de pe profil au fost dezvoltate de o asemenea manieră încât ele să se potrivească perfect formelor petei de contact indiferent de manevra pe care trebuie să o execute anvelopa, dând posibilitatea unui răspuns solid din partea anvelopei în timpul condusului, în timpul virării, în timpul frânării sau în timpul accelerării.

O manevrabilitate mai bună pe zăpadă este asigurată de numărul mare de muchii și de
amplitudinea specifică mai mare a canelurii de pe umărul din blocul de caneluri al anvelopei. O geometrie variabilă a blocurilor livrează o tracțiune puternică pe zăpadă. Pe gheață, densitatea canelurilor specifice modelului UltraGrip, cu o pată de contact în formă pătrată, ajută la îmbunătățirea perfromanței în timp ce șanțurile hidrodinamice ale UltraGrip livrează o rezistență la acvaplanare extrem de consistentă și o bună performanță la alunecare, permițând anvelopei să vină în întâmpinarea unor variate condiții de iarnă ce se întâlnesc adesea în Europa. Pentru zilele ploioase, blocurile compacte ale umărului lateral dezvoltat cu tehnologie 3D BIS oferă o performanță a frânarii pe carosabil umed mai bună..

Un amestec special de plastifianți, între care se numără și uleiuri vegetale și rășini destinate îmbunătățirii tracțiunii pe carosabil umed, a fost dezvoltat pentru a livra o performanță îmbunătățită pe zăpadă și gheață, îmbunătățind totodată abilitatea anvelopei de a se lipi de drum în condiții de iarnă.

Pentru a-i ajuta pe consumatori să țină o evidență a gradului de uzură al anvelopei UltraGrip 9 pe anvelopă este trecut un “TOP” indicator, în formă de fulg de nea, integrat în profilul benzii de rulare. Când anvelopa este la doar 4 mm adâncime a benzii de rulare, fulgul de nea s-a tocit definitiv, avertizând conducătorul auto că anvelopa nu mai este recomandată pentru condiții de iarnă și că trebuie să ia în calcul înlocuirea ei.

Anvelopa UltraGrip 9 este disponibilă în 33 de dimensiuni în care sunt prezente și
dimensiunile de 14 și 16 inch destinate mașinilor mici și de clasă medie. Această anvelopă înlocuiește modelul de succes al Goodyear, UltraGrip 8, care a fost montat pe mai bine de 7 milioane de mașini în ultimii trei ani.

Source: Goodyear Romania