Google Self-Driving Car – informatii noi

0
269

Google Self-Driving Car

 

Google a adaugat ieri informatii noi referitor la proiectul Google Self-Driving (masini autonome). Ultimele informatii primite de la Google pentru acest proiect au fost din 7 august 2012.

Conform mentiunilor Google, de la ultimul raport pana la cel de ieri, au fost aduse imbunatiri numeroase pe partea de software legata de situatiile din oras cum ar fi detectia simultana a sute de obiecte (ex: pietoni, autobuze, semne de circulatie, indicatiile unui biciclist pentru a detecta directia pe care o va avea).

Aceasta detectie inseamna o imbunatatire fata de versiunea anterioara de software dar si un lucru important in ideea in care sistemul pregatit de Google nu oboseste sau nu va fi distras de la drum cum se poate intampla cu o persoana aflata la volanul unei masini.

Google se mandreste cu faptul ca a reusit sa gaseasca un algoritm predictibil pe care sa il foloseasca pentru situatiile din oras bazandu-se pe situatiile intampinate in testele efectuate pe strazile din Mountain View, California.

Ca si probleme deschise, in articol se mentioneaza faptul ca inca mai sunt lucruri de rezolvat dar important este ca la acest moment sunt mii de situatii care sunt tratate automat de sistem comparativ cu acum doi ani.

Vehiculele ce testeaza sistemul Google Self-Driving Car au ajuns acum sa aibe cumulat aproape 700.000 de mile (1,126,540.8 kilometri).

 

Source: Google