Grand Racing Legends – proiectie dubla de filme documentare dedicate eroilor din motorsport

0
421

BMW Group Romania a demarat in colaborare cu Baneasa Shopping City si Gran Cinema & More un proiect pilot care aduce laolalta doua proiectii de documentare dedicate unor piloti din cursele de automobile reunite sub titlul Grand Racing Legends. Cuvântul „legende” poate ca este folosit cu generozitate, dar personajele centrale ale celor doua proiectii sunt cu adevarat eroi exceptionali, mult dincolo de simplele realizări pe circuit, iar povestile lor fascineaza si se adreseaza unui public larg prin caracterul si istoria celor doua personaje si lectiile de viata oferite.

Este vorba de două productii prezentate intr-o proiectie dubla: „Cursa vietii mele”, dedicata legendarului pilot roman Marin Dumitrescu, si „NO LIMITS”, care îl are în prim plan pe pilotul Indycar, Formula 1 şi campionul paralimpic Alessandro Zanardi si aventura lui în cursa de 24h de la Spa.

Astazi, pe 19 ianuarie 2016, cu ocazia zilei de nastere a lui Marin Dumitrescu care implineste 97 de ani, ocazie cu care ii uram “La multi ani!“, a avut loc vizionarea speciala pregatita pentru presa a celor doua productii.  Cu aceasta ocazie, Alexandru Seremet, Corporate Communication BMW Group România, omul de la care a pornit aceasta initiativa, a declarat: „Marin Dumitrescu si Alex Zanardi au doua povesti de viata care pe mine m-au marcat profund. Şi sunt convins că sunt unul dintre multi altii. Este o onoare si o mare bucurie să putem aduce cele doua filme în cinematografele din România. Sunt convins că astfel numărul persoanelor care sunt atinse de cei doi eroi va mai creste puţin. Trebuie apreciata deschiderea Grand Cinema Entertainment si Băneasa Shopping City pentru acest proiect. Marcam astfel lansarea filmului românesc “Cursa vietii mele” pentru public. Iar “NO LIMITS” este prezentat în premiera absoluta pe marile ecrane în afara unui festival sau a unui eveniment special. România are astfel o pozitie unica pe harta documentarelor despre motorsport”.

Alaturi de sarbatoritul zilei, “Nea Marin“, care a dovedit o energie de invidiat, la proiectie a participat şi echipa româneasca care a realizat filmul, precum si “Cursa vietii mele” precum si Tim Hahne si Julius Jacobi, producator si respectiv director de imagine al filmului “NO LIMITS”.

grand-racing-legends-doua-filme-documentare-c611c25d87b10d56c5-940-0-1-95-1

Marin Dumitrescu este unul din cei mai titrati piloti auto români, cu peste 30 de titluri de campion, este unul din pionierii curselor de automobile postbelice, a contribuit la formarea sportului cu motor în România si are în jur o familie dedicată automobilismului, avand la activ automobile de curse construite de la zero, participari cu modele Dacia, Jeep, Renault, BMW sau Alfa Romeo, conducerea unor echipe de raliu şi multe aventuri.  Nea Marin a format şi a influentat destine de campioni, precum Stefan Vasile, Titi Aur sau Claudiu David. Marin Dumitrescu şi-a început cariera imediat după finalul Celui de-al Doilea Război Mondial în curse de motociclete, apoi Jeep-uri militare modificate şi apoi în curse de viteza în coastă şi pe circuit. După întreruperea curselor de viteza de către regimul comunist, Marin Dumitrescu a fost unul dintre pionierii raliului românesc. Ultimul titlu a fost obţinut chiar în anul de retragere, 1976, la 57 de ani, cu un model Dacia – Campion National Clasa VI în campionatul de viteză în coasta.

grand-racing-legends-doua-filme-documentare-7c73625d87b68aa5eb-0-0-0-0-0

Alex Zanardi este un pilot cu performante importante internationale, cu participari în Formula 1 şi campion în IndyCar. Un accident violent i-a întrerupt cariera în 2001, în urma caruia Zanardi si-a pierdut ambele picioare. Doi ani mai târziu, in 2003, Zanardi revine la bordul unui automobil de curse, exact pe circuitul tragicului accident. Ulterior, din 2004 se implica în Campionatul Mondial de Turisme (FIA WTCC) unde reuseste sa castige mai multe etape (4 victorii pana in 2009 si multe alte clasari in puncte). Se dedica sportului paralimpic, este multiplu medaliat cu aur la Olimpiada de la Londra (2 medalii de aur si o medalie de argint) si campion mondial la handbyke. A încheiat mai multe participari în Iron Man Hawaii, cea mai dura competitie de gen. In vara anului trecut a participat, în premieră pentru un sportiv făra picioare, la celebra cursă de 24h de la Spa, alaturi de Timo Glock si Bruno Spengler, aventura care face subiectul filmului “NO LIMITS”.

Proiectul Gran Racing Legends include proiectii pentru public începând cu 9 februarie. Biletele pot fi deja cumparate sau rezervate de pe site-ul. Biletele pot fi deja rezervate pe site-ul Grand Entertainment.

Va invitam sa vizionati mai jos trailerele celor doua filme: documentarul romanesc “Cursa vietii mele” despre pilotul de curse Marin Dumitrescu si documentarul german “No limit” despre pilotul Alex Zanardi si suntem siguri ca va vor trezi dorinta de a le vedea. Eu am privit trailerele si am trait in doua minute si jumatate o gramada de emotii, am zambit, am lasat o lacrima, m-am bucurat sa il vad pe omul nostru de la BMW Romania, Alex Seremet, ca si actor, fie si figurant in “Cursa vietii mele” insotindu-l pe extraordinarul Nea Marin, m-am infiorat la eforturile lui Alex Zanardi si mi-am pus inca o data la indoiala propria abordare de viata la fraza acestuia de sfarsit: “Pare o nebunie, inteleg. Dar traim doar o data si o sa fac tot ce pot“, astfel incat, privind inapoi, sa putem spune precum Marin Dumitrescu, cu impacare si mandrie “Asta a fost cursa vietii mele“.

CURSA VIETII MELE

NO LIMITS