Jeep revine in Romania prin noul importator oficial, AutoItalia Group

0
372

Noul reprezentant oficial Jeep in Romania, AutoItalia Group, a demarat importul marcii in tara noastra, asigurand, in acelasi timp, intreaga gama de servicii post-vanzare atat pentru noile modele cat si pentru cele existente deja pe piata.

Ca marca, Jeep a luat nastere in urma cu 70 de ani cand armata S.U.A a solicitat crearea unui automobil modern, cu totul special, care sa serveasca celor mai diverse scopuri in cele mai neprietenoase conditii. Pe 15 iulie 1941 a fost produs astfel primul Jeep 4×4, un vehicul militar numit Willys Overland, devenit in scurt timp un adevart erou al celui de-al doilea Razboi Mondial atat datorita robustetii si versatilitatii uimitoare dar si datorita legaturilor emotionale care s-au creat atunci intre soldati si jeep’urile pe care le conduceau.

In 1945 a inceput productia de serie a primului autovehicul Jeep pentru uz civil, considerat de altfel si primul off roader modern din industria auto. In 1963, prin lansarea lui Jeep Wagoneer, Jeep a inventat si segmentul SUV premium, adaugand eleganta si stil unor masini capabile de aproape orice si schimband astfel pentru totdeauna cursul industriei de profil si al modalitatii in care un automobil poate aborda provocarile din natura.

Fiat Group a preluat in iunie 2009 grupul american Chrysler, adaugandu-si astfel in portofoliu si marca Jeep, care a vandut de-a lungul istoriei sale peste 15 milioane de unitati, 6 milioane inca active pe cele mai diverse drumuri, din intreaga lume.

Gama Jeep

Jeep Compass,  un SUV compact ce inglobeaza o serie de tehnologii de ultima ora si combina caracteristicile specifice segmentului cu performanta, manevrabilitatea, consumul si pretul unui autoturism de clasa C. Cu alte cuvinte, un crossover ce aduce valorile Jeep mai aproape de public, de mediul urban. Jeep Compass este echipat cu noul motor de 2.2 litri turbo diesel de 163 CP si respectiv 136 CP. Modelul dispune de sistemul de tractiune integrala Freedom Drive I dar si de noi mecanisme de directie si suspensie. Pentru prima oara in Europa modelul dispune acum si de transmisia 4×2. Versiunile de echipare sunt Sport si Limited iar pretul special de lansare porneste de la 25 950 Euro, TVA inclus.

Jeep Grand Cherokee, a patra generatie a modelului ce a inventat conceptul de Full-size Luxury SUV, a fost in totalitate regandit pentru lansarea europeana atat in ceea ce priveste exteriorul cat si detaliile de interior. Noua generatie Grand Cherokee este echipata cu sistemul de suspensie pneumatic Quadra Lift si controlul tractiunii Select Terrain, cu cinci setari, pentru a garanta performanta on si off road: Auto, Sand/Mud, Sport, Snow si Rock. Noul model este echipat printre altele cu un motor dezvoltat recent de Fiat Powertrain, un turbo diesel V6 3.0 litri cu injectoare de 1.800 de bari si tehnologie Multijet II. Motorul dezvolta o putere de 241 de CP si respectiv de 190 CP. Nivelurile de echipare sunt Laredo, Limited si Overland iar pretul porneste de la 43.000 Euro fara TVA.

Jeep Wrangler si Jeep Wrangler Unlimited – modelul icon al marcii americane propune un design interior imbunatatit, cu materiale de calitate superioara si o mai buna ergonomie. Este pus in miscare de noul motor turbo diesel 2.8 litri de 200 CP si dispune de sistemul Start&Stop pentru o mai eficienta economisire a combustibilului. Capacitatile off road sunt intarite de sistemele 4×4 Command Trac si Rock Trac, garantate de existenta diferentialelor blocante fata/spate. Cele trei configuratii disponibile sunt Sport, Sahara si Rubicon iar pretul porneste de la 31.500 Euro cu TVA.

Reteaua de concesionari a marcii Jeep, aflata in continua dezvoltare, cuprinde in prezent 7 showroom-uri: trei in Bucuresti (Jeep AutoItalia City Gates, AutoItalia Colentina si AutoPerugia 1 Decembrie) si cate unul in Constanta, Iasi, Cluj si Pitesti.