Jeep va lansa un SUV de clasa mica, concurent direct pentru Mini Countryman si Nissan Juke

0
346

Aflat sub tutela italienilor de la Fiat, Chrysler a publicat un plan de redresare conform caruia toate modelele constructorului american vor fi inlocuite sau abandonate. Printre victime se numara si esecurile comerciale Patriot si Compass. In schimb, gama JEEP se va imbogati cu un nou crossover compact, dezvoltat pe noua platforma modulara C-EVO a grupului FIAT, aceeasi arhitectura care va sta la baza tututor noilor modele compacte sau medii Chrysler, JEEP si Dodge ce vor aparea in urmatorii cinci ani.

Pe langa noul SUV compact, se pare ca JEEP pregateste si un crossover de clasa B, mai mic decat succesorul actualului Liberty, dezvoltat sub numele de cod \’\’SS\’\’ sau Super Small. Cu dimensiuni specifice clasei mici si o garda la sol generoasa, noul JEEP SS va dispune standard de tractiune integrala si va concura cu Mini Countryman, dar si cu Nissan Juke, modele din ce in ce mai populare, atat in Statele Unite, cat si pe batranul continent.

Desi, la prima vedere, lansarea unui baby JEEP poate dauna imaginii \’\’dure\’\’ a brandului american, inginerii companiei promit fanilor ca noul Super Small va oferi performante suficient de bune in teren accidentat.

Sub capota noului model se vor afla motorizari turbo de 1.4 litri, cu puteri cuprinse intre 130-170cp, din gama MultiAir, cuplate optional la o cutie automata cu noua trepte, de origine ZF. Exclusiv pentru piata europeana, FIAT pregateste si o versiune cu tractiune fata si suspensie spate cu bara de torsiune, disponibila doar cu noul propulsor MultiAir de 875cmc si 100cp. Varianta cu tractiune integrala a noului SS va primi o suspensie spate multilink, de ultima generatie.

Fiat are planuri extrem de ambitioase, toate noile modele americane ale grupului Chrysler urmand sa fie bazate pe platformele comune dezvoltate de italieni, pentru a eficientiza si maximiza gradul de profitabilitate si competitivitate al companiei americane.

Via |  caranddriver.com