Mazda3 cu noua motorizare de 1,6l diesel, disponibila si in Romania

1
382

Inca de la lansarea din 2009, a doua generatie Mazda3 s-a dovedit a fi una dintre cele mai atractive oferte in segmentul compact. Acum, Mazda adauga un nou propulsor gamei prin lansarea motorizarii 1,6l MZ-CD revizuita, compatibila Euro 5, care reconfirma preocuparea constructorului pentru mediul inconjurator, declarata prin strategia “Sustainable Zoom-Zoom”. Mazda3 CD116 este deja disponibila in Romania la un pret special de pornire de 16.590 euro (TVA inclus).

Noua versiune produce o putere maxima de 116 CP la o turatie mai scazuta si un cuplu de 270 Nm, beneficiind de o turbina cu geometrie variabila si un sistem nou de injectie. Pentru o placerea mai crescuta in timpul condusului, noul motor este cuplat la o cutie manuala cu 6 rapoarte, cea ce faciliteaza totodata si reducerea consumului de combustibil cu 2,2%, pana la 4,4 litri/100 km (combinat). Diminuarea consumului a fost posibila si prin intermediul noilor injectoare piezoelectrice care injecteaza motorina cu o presiune de pana la 1.600 bar.

Scaderea consumului a determinat si scaderea nivelului emisiilor de CO2 la 117 g/100km (ciclu combinat). Daca in cazul motorului anterior de 1,6l se folosea un aditiv pentru arderea particulelor acumulate in filtrul de particule (DPF) noua versiune opereaza fara aditiv, nemaifiind necesara completarea si scazand astfel considerabil costurile de intretinere.

In completarea noilor specificatii, versiunea de 116 CP a motorizarii de 1,6l prezinta un raport de compresie mai redus, ce se traduce printr-o temperatura de combustie mai mica, fiind de asemenea mai usoara cu 4 kg datorita reducerii numarului de componente ale sistemului de distributie. Alaturi de cutia de viteze, mai usoara la randul sau cu 3 kg decat cea cu 5 rapoarte pe care o inlocuieste, noul tren de rulare permite o reducere a masei totale a autovehiculului de 7 kg, resimtita de asemenea in consum si emisii.

La exterior noua Mazda3 diesel integreaza noua grila frontala a gamei, in 5 puncte, cu linii puternic profilate. Pentru a accentua caracterul sportiv, linia grilei frontale se continua de-a lungul spoilerului si pe lateralele autovehiculului, iar jantele de 17 inch se integreaza complet in noul design.

Interiorul noii Mazda3 imbina cu succes spiritul sportiv si sofisticat cu senzatia de spatiu si ergonomie. Caracteristic pentru Mazda este nivelul superior de calitate al materialelor folosite la interior, ambianta sportiva si functiile care ofera soferului sentimentul de identificare cu masina.

Noua Mazda3 1,6l diesel continua preocuparea Mazda pentru siguranta pasagerilor. Dotarile pasive de siguranta includ centurile retractabile cu pretensionare pentru pasagerii din fata, doua airbag-uri frontale, doua airbag-uri laterale si cortina. Dotarile de siguranta active includ sistemul de control al stabilitatii (DSC), sistemul de control al tractiunii (TCS), ABS si asistenta la franare, precum si sistemul de franare de urgenta (ESS) care avertizeaza ceilalti participanti la trafic in cazul unei franari de urgenta. Mazda3 1,6l diesel poate fi echipata cu un sistem de iluminare adaptiva (AFS), lampi bi-xenon si sistemul RVM, de monitorizare a vehiculelor din spate.

Preturi speciale cu TVA inclus – Mazda3 1.6l diesel

Mazda3 CD116 CE

Mazda3 CD116 TE

Mazda3 CD116 TX

Mazda3 CD116 TX Navi (doar in varianta sport)

Mazda3 CD116 TX Plus

16.590 euro

17.590 euro

19.490 euro

20.190 euro

20.890 euro

Preturile includ un discount de 2000 de Euro.

1 COMMENT

Comments are closed.