Mercedes-Benz si Cercetasii Romaniei: Gata oricand!

0
316

Pe parcursul unui week-end, intre 13 si 15 august, Mercedes-Benz Romania si invitatii sai au spus un „Gata oricand!” hotarat alaturi de Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei – Centrul Local Miercurea-Ciuc, in cadrul unei actiuni de ecologizare desfasurate in Muntii Fagaras – pe Valea Brezei, Valea Sambetei si in Complexul Turistic Sambata de Sus.

Mai mult, camionul Mercedes-Benz Atego si autovehiculele comerciale usoare Mercedes-Benz Vito si Sprinter au stat non-stop la dispozitia echipelor de ecologizare, pentru mai bine de doua saptamani, strabatand astfel sute de kilometri pe drumurile forestiere si soselele care legau locatiile in care s-au desfasurat actiunile.

In urma acestor activitati de ecologizare s-au colectat peste 500 de saci (1 sac – capacitate de 160 de litri) plini cu deseuri, in acelasi timp fiind impartite si 2.000 de flyere impreuna cu 5.000 de saci menajeri celor care au venit duminica sa sarbatoreasca in zona ziua de Sf. Marie.

,,Implicarea Mercedes-Benz Romania in aceasta actiune si parteneriatul cu Cercetasii Romaniei sunt menite sa demonstreze faptul ca protectia mediului reprezinta o prioritate pentru noi – atat la nivel global, cat si local, acolo unde ne desfasuram activitatea. Obiectivul Mercedes-Benz este reprezentat de sustenabilitatea pentru un viitor mai bun,“ a declarat Gabriel Craciun, Corporate PR/Communications Mercedes-Benz Romania. El a adaugat: ,,Dincolo de tehnologiile pentru protectia mediului implementate modelelor noastre, asocierea cu Cercetasii Romaniei vine sa ilustreze asemanarea dintre doua filosofii care presupun reactii imediate si solutii eficiente pentru protectia mediului. Cercetasia a reprezentat si va reprezenta intotdeauna un puternic instrument de educare, de promovare a unor valori care ofera alternative durabile provocarilor actuale.”

Actiunea de ecologizare a reunit peste 60 de cercetasi, membri activi ai Organizatiei, 100 de copii din comunitatile locale, jurnalisti si reprezentanti Mercedes-Benz Romania.

Iar daca pe timp de zi, echipele de ecologizare au cutreierat vaile si muntii pentru a strange gunoaiele lasate in urma de trecatori si turisti, seara, aceste actiuni erau urmate de fieste, focuri de tabara si voie buna in tabara cercetasilor.

Mercedes-Benz Atego, Vito si Sprinter: doua saptamani de cercetasie
Datorita calitatilor sale, printre care se numara costurile reduse, siguranta si confortul de exceptie in timpul conducerii, camionul Mercedes-Benz Atego, unul dintre autovehiculele care au sarit in ajutorul cercetasilor. Cele cinci motoare fiabile si eficiente din punct de vedere al consumului de carburant, cu tehnologie BlueTec® ale modelului Atego sunt create pentru a functiona extrem de economic.

Indiferent de incarcatura transportata, fiecare detaliu al modelului Atego este proiectat pentru a satisface cerintele asociate distributiei de tonaj mic, pe distante scurte.

In cazul lui Mercedes-Benz Vito, dispunerea flexibila a elementelor din interior permite transformarea rapida a spatiului generos pentru pasageri intr-un compartiment pentru incarcatura de dimensiuni mari. In plus, spatiul pentru pana la noua ocupanti (in functie de configuratia scaunelor), sarcina utila de pana la 1.055 kg sau, optional, suplimentarea capacitatii de incarcare pana la 1.290 kg (in ambele cazuri, fara scaune in habitaclu), spatiile de depozitare conform cerintelor si diversele partitii si grile de fixare a incarcaturii (disponibile optional) reprezinta caracteristici care il recomanda pe Vito.

Vito este disponibil in urmatoarele variante: 3 motoare CDI puternice cu patru cilindri, cu filtru de particule diesel ca dotare optionala, un rezistent motor CDI cu sase cilindri prevazut cu filtru de particule diesel ca dotare standard si un motor V6 pe benzina cu functionare uniforma.

Cel de-al treilea model Mercedes-Benz care s-a alaturat timp de doua saptamani cercetasilor, Sprinter furgon, stabileste standardele pentru capacitatea de incarcare. Datorita celor 4 lungimi de caroserie si plafonului suprainaltat, Sprinter are un volum de incarcare de pana la 17 m3 si o sarcina maxima de 2710 kg. Multitudinea de calitati ale modelului Sprinter conving pe sosea si impresioneaza in evidentele contabile. Gratie tehnologiei sale de ultima generatie, motoarelor dinamice si designului inteligent, Sprinter este un partener ideal al oricarui business.