Mercedes-Benz si Organizatia Salvati Copiii aduc in prim plan siguranta rutiera prin Mobile Kids

0
774

Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizatia Salvati Copiii, continua initiativa internationala Daimler și organizează cea de a patra editie a programului educational Mobile Kids. În perioada 25 mai – 15 iunie 2015, copiii din clasele I-IV din peste zece şcoli din Bucureşti vor beneficia de cursuri interactive de informare privind siguranţa rutiera.

„Mercedes-Benz este un promotor al siguranței rutiere, iar inițiativa Mobile Kids a luat nastere tocmai din dorința de a contribui la formarea unei culturi despre responsabilitatea în trafic. Este important ca cei mici să fie responsabilizati încă de la vârste fragede în ceea ce priveste normele de circulție rutiera, iar programul Mobile Kids vine tocmai în sprijinul copiilor. Încă de la prima ediție în România rezultatele au fost pozitive, astfel că ne-am propus ca an de an să organizam această inițiativă în şcoli, alături de de Organizaţia Salvaţi Copiii și MOKI, mascota programului”, a declarat Boris Billich, CEO Mercedes-Benz România.

Mercedes-Benz Romania - Mobile Kids  (5)

Programul cuprinde o serie de actiuni de educație rutiera desfasurate atat în scoli, cât si în mediul online. Publicul vizat este cel al copiilor cu vârste cuprinse între sase si zece ani, scopul fiind acela de a-i responsabiliza în trafic și de a adopta un comportament adecvat, atât ca pasageri, cât si ca pietoni. În acest sens, mascota programului, MOKI, este prezentă în sălile de curs și îi motiveaza pe copii prin jocuri și materiale educative. Pana în prezent, peste 6000 de copii au fost încurajati să adopte o atitudine responsabilă în trafic.

Din 2013, lectiile de siguranţă rutieră sunt disponibile şi online pe site-ul www.mercedes-benz.ro/MobileKids. Clipurile au ca subiect acțiuni legate de siguranta rutiera prin respectarea regulilor de circulație, atât ca pasager, cât și ca pieton, purtarea centurii de siguranță. Instalarea unui scaun special în mașină, pentru copii, potrivit grupei de vârstă este absolut necesară. De asemenea, echiparea corespunzătoare dacă circulați cu bicicleta, rolele sau cu alte mijloace.

Potrivit Gabrielei Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvati Copiii România: „Educația rutieră este un factor important în prevenirea si reducerea accidentelor rutiere, motiv pentru care copiii ar trebui să învețe principalele reguli încă de la vârste fragede. Din păcate, în prezent, România continuă să fie pe primul loc la numărul de decese cauzate de accidentele rutiere. Responsabilizarea și educarea celor mici, atât ca pasageri, cât și ca pietoni, devine absolut necesară. Tocmai de aceea, din 2013, în fiecare an, împreună de partenerii de la Mercedes-Benz, le oferim copiilor sfaturi și informații cu scop educativ pentru a contribui la crearea unei generații de șoferi prudenți și responsabili față de viețile lor și ale celor din jur.”

Mercedes-Benz Romania - Mobile Kids  (2)

Şi în 2015, Organizația Salvați Copiii este alături de Mercedes-Benz, promovând respectarea regulilor de circulaţie cu ajutorul voluntarilor implicaţi în proiect care oferă sfaturi şi informaţii celor mici, atât despre traficul rutier, cât şi despre importanţa atenţiei şi siguranţei. Adoptarea unei atitudini adecvate ca pietoni sau pasageri, respectarea regulilor de circulație sunt printre temele dezbătute de aceștia.

De-a lungul timpului, Mobile Kids s-a bucurat de sprijinul personalităţilor publice, precum Andreea Esca, Andi Moisescu, preşedintele organizaţiei Salvaţi copiii, sau Adi Sână, care au participat la lectiile deschise de siguranţă rutieră şi le-au povestit celor mici despre propriile experienţe din copilărie, dar şi despre cele trăite în ipostaza de părinţi, încurajându-i să fie responsabili ca pietoni şi viitori şoferi.

Școlile care doresc să se înscrie în edițiile din 2015 ale programului Mobile Kids pot face acest lucru contactând reprezentantul Organizației Salvați Copiii, Andreea Hagiu, la adresa de email [email protected].

Mobile Kids face parte din programul global Daimler, de educație rutieră pentru copii si este implementat de peste 14 ani la nivel internațional. Liantul și elementul central al campaniilor Mobile Kids sunt, de fiecare dată, formatul dinamic și distractiv al lectiilor de siguranţă rutieră, adaptate în funcție de vârsta copiilor.