Mercedes-Benz Drivers’ Training Road Show, pentru a treia oara in Romania

0
413

In perioada 4-9 octombrie 2010 a avut loc cea de-a treia editie a programului Mercedes-Benz Drivers’ Training Road Show in Romania, in localitatea Scornicesti din judetul Olt. Echipa ProfiTraining, divizie a Daimler AG, impreuna cu cei doi driver trainerii de la Mercedes-Benz Romania, au tinut cursuri teoretice si practice de pregatire a soferilor profesionisti din cadrul companiilor de transport.

Tema principala a sesiunilor de formare a fost imbunatatirea performantelor de conducere, conducere preventiva in vederea reducerii consumului de carburant si a perfectionarii tehnicilor soferilor de camioane. Conducerea economica ajuta la sporirea sigurantei in trafic, precum si la extinderea duratei de viata a autovehicului si reducerea semnificativa a stresului la volan. Asumarea acestor cunostinte si a tehnicilor de conducere influenteaza in mod pozitiv eficienta companiilor de transport si starea traficului rutier.

Cunostintele prezentate in cadrul seminariilor teoretice de catre echipele de specialisti au putut fi aplicate pe cele doua camioane din gama Actros puse la dispozitie de Mercedes-Benz Romania.

Accentul a fost pus pe intelegerea tehnologiilor avansate gandite, in primul rand, pentru eficientizarea consumului de combustibil si prelungirea duratei de viata a autovehiculelor. Astfel, fiecare zi a inclus un program structurat in sase etape de pregatire: introducere generala, cursuri teoretice de conducere economica urmate de sesiune de conducere, cursuri teoretice pentru siguranta si control urmate, la randul lor, de o sesiune de conducere si prezentarea rezultatelor.

Accentul a fost pus pe exploatarea solutiilor tehnologice puse la dispozitie de camioanele Mercedes-Benz destinate sporirii productivitatii si eficientei soferilor de camioane.