MINI Paceman John Cooper Works prezentat in premiera la Bucuresti

0
2839

În perioada 26-27 aprilie, în cadrul MINI John Cooper Works Days, clienți și pasionați ai mărcii MINI au avut ocazia să descopere gama John Cooper Works, care cuprinde cele mai exclusive și sportive modele MINI. Într-o serie de exerciții care au pus în primplan calitățile dinamice, invitații au putut descoperi celebrul „go kart-feeling“ specific MINI.

Numele faimosului proiectant de masini de curse, John Cooper, este purtat de versiunile de virf ale fiecarei game de modele MINI, fiind vorba de modele cu puteri între 211 CP și 218 CP, propulsate de motoare turbo cu tehnologie Twinscroll de 1,6 litri. Manevrabilitatea specifica MINI asigurata de designul cu roți amplasate în margini și console scurte, distribuția de mase și sistemul avansat de suspensie cu punte faţă cu combinată MacPherson și punte spate cu braţ central este adusa la un nivel si mai sportiv si intens prin setarile specifice de care beneficiaza aceste modele. John Cooper Works a devenit incepind cu 2008 un sub-brand MINI care definește cele mai performante și sportive modele din gamă. Toate cele 7 modele MINI au un reprezentant ultra peformant John Cooper Works. Același nume se regăsește și pe circuit, în raliuri sau în competițiile de rally raid, câștigând Raliul Dakar.

Evocând istoria puternică din spatele numelui „John Cooper”, imaginea evenimentului de la București a fost legendarul pilot de railuri finanlandez Rauno Aaltonen care, pilotând un Mini pregătit de John Cooper, reușea în 1967 a treia victorie a mărcii în Raliul Monte Carlo. Rauno Aaltonen deschidea un nou stil de pilotaj în lumea railurilor prin faimosul Scandinavian Flick precum si tehnica frinarii cu piciorul sting și avea să îți câștige renumele de „The Rally Professor”.

Instructorul și coordonatorul principal al evenimentului MINI John Cooper Works Days a fost apreciatul pilot de railuri, cu experiență în Campionatul Mondial, Claudiu David, singurul instructor român acreditat BMW și MINI Driving Experince, faimosul program de training de condus al BMW Group.

Evenimentul a marcat prezentarea in premiera si debutul pe piața din România al noului MINI Paceman John Cooper Works. Cel mai sportiv Paceman dispune de un propulsor de 218 CP și tracțiune integrală și este disponibil la un preț de 31300 Euro fără TVA.

2013_MINI_John_Cooper_Works_Days_Foto_Florin_Vitzman_Mihai_Calin_medium_1600x1067  20

Partener al evenimentului a fost GOODYEAR DUNLOP Tires România. Pentru a sublinia caracterul sportiv al eveniemntului, dar și pentru a readuce cât mai aproape de prezent istoria scrisă de modelele MINI echipat cu anvelope Dunlop în cursele de viteză, 8 dintre cele 14 modele MINI din cadrul evenimentului de la București au fost echipate cu anvelope DUNLOP, 4 fiind echipate cu Goodyear, iar 2 fiind prezentate cu echiparea originală DUNLOP. La nivel internațional, DUNLOP furnizează anvelope pentru echipare originală pentru modelul Mini John Cooper Works Hatch R56. Anvelopele Dunlop livrate acestui model sunt RunOnFlat cu protecție suplimentară a jantei. Pentru restul modelelor echiparea este Dunlop 205/45R17 84W SP SPORT 01 * ROF MFS și Goodyear 225/45R18 91Y EFFICIENTGRIP * ROF FP.

Cel de-al şaptelea model al gamei de performanţă John Cooper Works, MINI John Cooper Works Paceman combină conceptul Sports Activity Coupé compact cu sistemul de propulsie şi tehnologia şasiului John Cooper Works (JCW) care are la bază numeroşii ani de experienţă în motorsport. Este cel de-al doilea model John Cooper Works, dupa MINI John Cooper Works Countryman  ce va fi echipat standard cu sistemul de tracţiune integrală MINI ALL4, pentru mai multă tracţiune şi stabilitate, precum şi mai multă agilitate în virajele abordate dinamic.

MINI-Paceman-JCW-1-e1355355336104

MINI John Cooper Works Paceman aduce, într-o manieră concentrată şi autentică, experienţa motorsport în segmentul compact premium; caroserie stil coupé, cu două uşi şi hayon mare: proporţiile puternice, liniile extinse dinamic şi particularităţile de design specifice John Cooper Works fac trimitere la calităţile sportive deosebite. Modelul MINI John Cooper Works Paceman este echipat cu un motor pe benzină, cu patru cilindri, cu turbocompresor twin-scroll, injecţie directă şi gestiune complet variabilă a supapelor bazată pe tehnologia VALVETRONIC patentată de BMW Group, avind sistem sport de evacuare ca dotare standard

Principalele date tehnice ale acestui model sunt prezentate mai jos:

Capacitate: 1.598 cmc, putere maximă: 160 kW/218 CP la 6.000 rpm, cuplu maxim: 280 Nm între 1.900 şi 5.000 rpm (cu funcţia Overboost: 300 Nm între 2.100 şi 4.500 rpm).

Acceleraţie (0-100 km/h): 6,9 secunde (transmisie automată: 6,9 secunde), viteză maximă: 226 km/h (transmisie automată: 224 km/h). Consum mediu în ciclul EU: 7,4 l/100 km (transmisie automată: 7,9 l/100 km), emisii CO2: 172 g/km (184 g/km).