Mitsubishi Concept Global Small Car: NOUL COLT?

0
399

Mitsubishi a dezvaluit primele poze oficiale ale conceptului ce prefigureaza noul vehicul global de clasa mica ce va fi construit în Thailanda,  inlocuitorul actualului Colt.

Sub capota noului Mitsubishi \’\’global\’\’ se vor afla exclusiv motoare cu cilindree redusa, de 1,0 litri şi 1,2 litri, doua propulsoare complet noi ce vor ajuta modelul japonez sa obtina cifre record la capitolul consum si emisii (cuprinse între 90 şi 100 de g/km). Printre noutatile tehnice ce subliniaza caracterul \’\’verde\’\’ al viitorului Colt se numara sistemul de recuperare a energiei la franare si cel start-stop, o transmisie cu variatie continua CVT de ultima generatie, componentele usoare folosite la asamblare si o aerodinamica atent studiata care va reduce considerabil rezistenta la inaintare.

Noul model se va ansambla în Thailanda, intr-o cadenta initiala de 150.000 de unitati pe an si va fi exportat la nivel global.

Concept Global Small pregateste publicul pentru modelul global de clasa mica pe care constructorul nipon il va lansa in martie 2012 si va fi prezentat la inceputul lunii martie, in cadrul Salonului Auto de la Geneva.