Noua Mazda MX-5 – detalii oficiale

0
382

Astazi, 4 septembrie 2014, a fost prezentata a patra generatie a modelului Mazda MX-5, in exclusivitate simultan in Barcelona, Japonia si S.U.A.

Conform detaliilor, acest model se va comercializa in Europa in cursul anului 2015 si va avea tractiune spate.

Mazda MX-5 2016_front
Design & Tehnologie
Design-ul acestui model prezinta o adaptare a KODO – Soul of Motion design.

Comparativ cu modelul anterior, acesta catareste cu 100kg mai putin, iar centrul de greutate este la cel mai mic nivel de pana acum pentru acest model.

Mazda MX-5 2016_lateral

Odata cu reducerea greutatii, a patra generatie este la un nivel comparativ cu primul model Mazda MX-5, ce a revolutionat piata de masini sport usoare dar la un pret accesibil, la momentul lansarii in 1989.

Mazda MX-5 2016_lateral 1

 

Motor si cutie de viteze
Motorul este amplasat frontal dar mai spre centrul masinii in asa fel incat s-a ajuns la o distributie ideala de 50:50 (fata-spate) a greutatii.

Optiunile la acest moment, din punct  de vedere motorizare se refera doar la cele pe benzina care vin cuplate la o cutie de viteze manuala cu 6 viteze.
Alte detalii nu au fost specificate referitor la cilindree sau la numarul de cai putere dar putem presupune ca ar putea fi vorba de motorul de 1.5 litri si/sau cel de 2.0 litri.

Mazda MX-5 2016_interior

Istorie
Mazda MX-5 detine recordul mondial Guinness pentru cea mai bine vanduta masina sport cu doua locuri. Acest record se bazeaza pe cele peste 947.000 de modele ce au fost produse in cei peste 25 de ani.

Source: Mazda Press, worldcarfans.com