Noul BMW Seria 1 cu ConnectedDrive a sosit in Romania: internet, siguranta, informatii si entertainment

2
594

BMW a lansat si in tara noastra cea de-a doua generatie a modelului Seria 1 Debutul a avut loc la Orange Concept Store, in cadrul unei sesiuni interactive de prezentare a pachetului de tehnologii ConnectedDrive.

Seria 1 pastreaza punctele forte ale predecesorului, care s-a vandut in peste un milion de exemplare pe intreg mapamondul, si ramane singurul automobil cu tractiune spate din segmentul compact premium.

Caroseria noului BMW Seria 1 este mai lunga cu 85 milimetri decat cea a predecesorului – ajunge la 4.324 milimetri -, in timp ce ampatamentul a fost extins cu 30 milimetri, la 2.690 milimetri. Aspectul masinii este unul mai puternic si datorita latimii totale care a fost marita cu 17 milimetri, la 1.765 milimetri, in timp ce inaltimea ramane neschimbata, 1.421 milimetri.

In interior, combinatia dintre particularitatile de design specifice BMW si detaliile inovatoare creeaza o ambianta noua, fresh, cu un accent asupra spatiului si placerii condusului. Locurile din spate beneficiaza de un plus de 21 milimetri la nivelul picioarelor, iar volumul portbagajului a fost extins cu 30 litri, la 360 litri si poate creste pana la 1200 litri, prin rabatarea completa a banchetei. Noul BMW Seria 1 ofera, de asemenea, mai mult spatiu de depozitare, datorita buzunarelor largi din usi, celor doua suporturi pentru pahare aflate in consola centrala, un torpedo generos si un spatiu de depozitare aflat sub cotiera.

Noul BMW Seria 1 incorporeaza, in echiparea standard, un pachet extrem de vast de tehnologii BMW EfficientDynamics. Acesta include functia Automatic Start-Stop, disponibila atat cu transmisie manuala, cat si automata (inclusiv cutia de viteze cu opt trepte, aflata printre optiuni) si modul ECO PRO, care se activeaza pin utilizarea comutatorului “driving experience”, ambele aflate in echiparea standard.

Noul Seria 1 e disponibil deja la dealerii BMW din tara noastra, avand un pret de pornire de 20.700 euro fara TVA. Gama de motorizari cuprinde doar propulsoare cu patru cilindri care utilizeaza tehnologia BMW TwinPower Turbo. Fanii diesel-urilor pot alege dintre trei variante ale aceluiasi motor de 2 litri, 116 CP (26.000 euro cu TVA), 143 CP (28.000 euro cu TVA) si 184 CP (30.800 euro cu TVA). Variantele pe benzina, 1,6 litri 136 CP (25.700 euro cu TVA) si 1,8 litri 170 CP (28.000 euro cu TVA), sunt complet noi si preiau pachetul de tehnologie de la binecunoscutul motor N55 3.0 Twin Turbo pe benzina de 306 CP si o aplica pe un format cu 4 cilindri:

  • O turbina Twin Scroll Turbo, adica o turbina unica, dar dubla in interior, cu doua conducte separate si a carei functionare este analoga unui sistem bi-turbo, cu cite o turbina pentru cate doi cilindri (spre deosebire de N55, turbina este furnizata de Mitsubishi in loc de Borg Warner)
  • Cel mai recent sistem de injectie directa cu supape piezoelectrice si presiune de 200 bari, dezvoltat impreuna cu Bosch (High Precision Injection)
  • Sistemul Valvetronic de control variabil al supapelor
  • Sistemul Vanos de control al arborelui cu came

Noua generatie dispune acum de numeroase sisteme de asistare a soferului care anterior erau disponibile numai in segmentele superioare, incluse in pachetul ConnectedDrive.

BMW ConnectedDrive: confort unic, optiuni pentru siguranta, informatii si entertainment

Optiunile disponibile ca parte a programului BMW ConnectedDrive includ faruri adaptive (in combinatie cu optiune de faruri cu xenon), senzor de ploaie cu activare automata a fazei de intâlnire, asistare a fazei lungi, Park Distance Control (senzori de parcare), camera pentru mers inapoi, Park Assistant (sistem pentru parcarea automata), tempomat cu functie de frânare, Lane Departure Warning (avertizare la parasirea benzii) cu Collision Warning (avertizare de coliziune), si informare privind limita de viteza, care acum – in premiera – inregistreaza semnele care interzic depasirile.

Tehnologii inovatoare asigura integrarea perfecta a terminalelor Apple iPhone si a altor smartphone-uri. Optiunea Apps permite utilizatorilor iPhone sa asculte posturile web radio prin sistemul audio al automobilului si sa utilizeze serviciile Facebook, Twitter si functia Last Mile Navigation.

Accesul la internet in masina si noua functie Real-Time Traffic Information (informatii despre trafic in timp real, momentant disponibila in doar 4 tari din Europa de Vest), care furnizeaza date cât se poate de recente cu privire la aglomeratiile din trafic si sugereaza rute alternative, sunt alte doua optiuni care sunt unice in segmentul compact.

BMW Live debuteaza, de asemenea, in premiera pe noul BMW Seria 1. Este vorba de o serie de functii noi care pun in valoare conexiunea la internet prin intermediul telefonului mobil.

Printre aplicatiile oferite se numara informatii referitoare la vreme in functie de locatia automobilului, servicii de stiri sau “picture at destination”, o functie care utilizeaza servicii Google Street View si Panoramio pentru a oferi imagini reale cu diferite destinatii selectate de utilizator.

Comments are closed.