Land Rover Discovery Sport 2015 – primele informatii

0
363

Astazi, 03.09.2014, Land Rover a prezentat noul Discovery Sport, ce vine sa inlocuiasca modelul Freelander.
Acest model se va produce la fabrica Land Rover din  Halewood, Liverpool iar vanzarile vor incepe la inceputul anului 2015.

https://www.youtube.com/watch?v=dnCi9WsheRA&feature=youtu.be


Design
“Provocarea cea mai mare a fost combinarea unui design premium cu o versatilitate exceptionala; cele doua atribute trebuie sa functioneze in armonie,” a spus Gerry McGovern, Land Rover Design Director si Chief Creative Officer. “Sunt mandru sa spun ca am atins acest lucruI; dinamica modelului Discovery Sport va rezona la nivel emotional cu clientii iar acest model este mai versatil in comparatie cu alt SUV premium compact de pe piata.”
interior

Interior
Interiorul noului Discovery Sport are la baza spiritul de aventura, care a fost proiectat tinand cu gandul la Clientii sai.
Acest model vine cu materiale de inalta calitate care pune accent pe consola centrala pentru a reflecta designul premium de la exterior.

bord_1

Interiorul beneficiaza de multiple solutii de depozitare si beneficiaza de pana la patru prize de 12V si sase prize USB de alimentare disponibile pentru cele trei randuri de scaune.
Acest model poate fi configurat in varianta de 5 sau 5+2 locuri.

interior 5+2
Performanta
Discovery Sport beneficiaza de suspensii multi-link noi pentru axul spate ce asigura o flexibilitate din punct de vedere spatiu in cabina dar si confort pentru pentru calatorii lungi.
Axul asigura un condus confortabil pe sosea dar care pastreaza capabilitatile off-road pentru care Land Rover este renumit in intreaga lume.
De asemenea, nu trebuie uitat si sistemul Terrain Response® technology care ofera masinii capabilitati de top in toate conditiile de teren.

interior_acoperis panoramic

Acest model beneficiaza de un unghiuri impresionante de atat atat in partea din fata cat si in partea din spate. De asemenea, garda la sol este de 212mm.

Tehnologie
Land Rover, enumereaza printre tehnologiile cu care este dotata masina: airbag pentru pietoni, autonomous emergency braking si o structura a masinii la care sunt folosite otel de inalta rezistenta si aluminiu,  Head-Up Display, un sistem de entertaintment touch screen cu diagonala de 8inch si optiunea tilt-and-slide row-two seating pentru o configurare maxima a interiorului.

spate

 

Motoare si cutie de viteze
La lansare, modelul va putea fi echipat cu urmatoarele motoare:

  • 2.2 Litre TD4 Diesel (Manual sau Automata) -> 150CP
  • 2.2 Litre TD4 Diesel (Manual sau Automata) -> 190CP
  • 2.0 Litre Si4 Bensina (Automatia) -> 240CP

In cursul anului 2015, un motor diesel ED4 foarte eficient se va alatura gamei de motoare cu emisii CO2 de doar 119g/km*.

Cutiile de viteza vor fi in doua variante:

  • manuala 6 viteze
  • automata 9 viteze (dublu ambreiaj)

cotiera

Pret
Autobild.de a prezentat pe langa informatiile noului Discovery Sport si preturile pentru configuratiile ce sunt disponibile la lansare.

ModelPower (HP)max. Torque (Nm)CO2 emissions (g / gm)Price (Euro)
Gasoline
 2.0Si424034019143,350
Diesel
  2.2TD415040014934,400
  2.2SD419042015741,000
  ED4kAkA11931,900

Configurator si detalii suplimentare
De asmenea, puteti accesa si site-ul www.landrover.ro/NouaGeneratieDiscovery unde acest model este prezentat in mai multe detalii  impreuna cu posibilitatea configurarii acestuia.

source: Land Rover, autobild.de