OFICIAL: Noul Audi A6

0
438

Audi a dezvaluit primele poze oficiale ale noii generatii A6 si toate informatiile despre noul model de clasa mare ce isi va face debutul in 2011.

Noul Audi A6 preia elementele de stil specifice noului limbaj de design coordonat de Walter da Silva. Profilul dinamic, apropiat de cel al unui coupe, seamana cu cel al recent lansatului A7,  in timp ce stilul partii posterioare este \’\’mostenit\’\’ fara moficari notabile de la nava amiral A8.

La baza noului Audi A6 va sta platforma modulara MLB, platforma pe care sunt bazate A4, A5 si Q5 in varianta sa din otel si A8 in varianta din aluminiu. Pe langa noua caroserie ASF, mai usoara, sasiul este realizat in proportie de 20% din aluminiu, totul pentru a reduce greutatea cu pana la 15% (70kg in medie) comparativ cu actualul model, fara a creste semnificativ costurile. Astfel noua generatie promite sa fie cea mai dinamica de pana acum, propulsoarele putand fi montate mai aproape de centrul masinii.

Cu o lungime de 4,92m si o latime de 1,87m, noul A6 se poate lauda cu proportii de invidiat, conferite de inaltimea redusa de numai 1.46 metri. Spatiul interior nu a avut insa de suferit, desi totul este creat in jurul celor doi pasageri din fata. Plansa de bord si fetele de usi, preluate de la A7, au un look high-tech, cald, dand impresia ca ii imbratiseaza pe ocupantii locurilor din fata.

La lansare, paleta de motorizari a noului sedan de clasa mare Audi va cuprinde doua propulsoare V6 pe benzina si trei dieseluri, cu puteri intre 177 si 300cp. Sistemul start-stop, sistemul de recuperare a energiei cinetice la frînare şi sistemul de management termal sunt responsabile pentru o reducere considerabila, de 19%, a consumului de combustibil. Viitorul RS6 va avea sub capota acelasi V10 FSI de 5.0 litri, prezent si pe R8. Versiunea hybrida va oferi 245cp si va utiliza pe langa motorul electric si un propulsor de 2 litri TFSI.

Toate cutiile automate clasise, cu convertizor de cuplu, au fost inlocuite de cutii Multitronic cu variatie continua sau, in cazul versiunilor foarte puternice, unitati S-tronic cu dublu ambreiaj.

Lansarea oficiala a noului Audi A6 va avea loc la Salonul Auto de la Detroit din luna ianuarie a anului viitor, ulterior fiind asteptate versiunea break si S6.