Oficial: Noul Mercedes CLS

0
577

Mercedes va lansa peste doar cateva saptamani, in cadrul Salonului Auto de la Paris, cea de-a doua generatie a modelului CLS, prezentand in avans primele poze si informatii oficiale.

Ca intemeietor al noii nise a coupe-urilor cu patru usi, Mercedes CLS s-a bucurat de un succes rasunator, atat din partea publicului cat si din partea caselor de tuning, dar este nevoie de ceva nou pentru a mentine atentia la cote ridicate. Astfel ca noua generatie este aproape de lansarea oficiala de la finele lunii septembrie, comercializarea urmand a demara anul viitor.

Designul exterior nu este unul revolutionar, ci o evolutie a actualului model. Noul CLS preia in mare parte aceleasi proportii stilistice, insa formele angulare si mult mai elaborate iau locul detaliilor simple, dar eficiente, rezultatul fiind un design mai agresiv. Dupa cum se poate vedea, noua generatie a primit o grila a radiatorului mai mare, asemanatoare cu cea a supercarului SLS, blocuri optice anterioare cu forma angulara si lumini de zi ce utilizeaza tehnologia LED. Stopurile au o forma organica si utilizeaza la randul lor tehnologia LED, cele doua terminatii ale evacuarii fiind trapezoidale.

Paleta de motorizari va fi preluata in mare parte de la S-Klasse si va cuprinde la inceput recent lansatul V6 de 3.5 litri, ce dezvolta 306cp, si noul V8 de 4.7 litri si 435cp. Versiunea AMG va primi mult asteptatul propulsor V8 biturbo de 544 CP. Totodata noul Mercedes CLS ar putea beneficia si de o versiune hibrida.