OFICIAL: O noua versiune a conceptului Alfa Romeo 4C debuteaza luna viitoare, la Frankfurt

0
554

Alfa Romeo a prezentat primele fotografii oficiale ale noului concept 4C, ce va debuta luna viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, intr-o interpretare mai apropiata de modelul de serie. 

Dupa ce prototipul 4C s-a bucurat  de o primire extrem de pozitiva la Geneva, Alfa a decis sa accelereze intrarea in productie a noului coupe. Alfa Romeo 4C va fi si primul model care va marca intoarcerea marcii pe piata din Statele Unite ale Americii.

Designul superb al conceptului nu a suferit vreo modificare notabila, singurul element schimbat fiind noua culoare a caroseriei, intitulata Fluid Metal.

Alfa Romeo 4C va fi o masina sport veritabila, un coupe cu doua locuri, cu motor amplasat central si tractiune spate, caroserie din aluminiu si componente din fibra de carbon. Lungimea de patru metri si masa proprie de doar 850 kilograme, impreuna cu distributia maselor 40% pe fată si 60% pe spate – ar trebui sa ii ofere noului coupe Alfa o agilitate iesita din comun.

Partea tehnica ar putea ramane in mare parte nemodificata, cu posibila exceptie a sasiului din fibra de carbon, considerat prea scump pentru un produs de serie ce nu va costa mai mult de 50.000 euro.  Sub capota centrala a noului 4C va ”bate” o inima energica, donata de Giulietta, motorul turbo pe benzina de 1.750 cmc, ce dezvolta 235 cai putere. Raportul dintre greutate si putere este unul excelent, de 4 kg/cp, suficient pentru a propulsa micul coupe cu tractiune spate de la 0 la 100 km/h in 5 secunde si pana la o viteza maxima de 250 km/h.

Sergio Marchionne, CEO-ul grupului Fiat, a declarat ca Alfa Romeo 4C ar putea sosi in showroom-urile europene in prima parte a anului viitor, in timp ce pe piata americana va debuta pana la finele anului 2012, odata cu revenirea marcii in Statele Unite.