Parteneriat Toyota – LeasePlan pentru Prius Plug-In Hybrid

0
277

Toyota Motor Europe creaza un parteneriat cu LeasePlan ce vizeaza oferirea noului Prius Plug-In Hybrid clientilor de flote din Europa.

In ultimii trei ani, Toyota Motor Europe a realizat teste reale cu 200 de prototipuri de pre-productie ale vehiculului Plug-in Hybrid in Europa si imparteseste acum informatiile acumulate privind propulsoarele alternative cu LeasePlan. Cu experienta sa in managementul unei flote totale de 1,3 milioane vehicule si avand unul dintre cele mai mari portofolii de clienti corporatisti din lume, LeasePlan va ajuta la cresterea vizibilitatii modelului hibrid Prius Plug-In si a tehnologiei plug-in hybrid.

“Odata cu lansarea comerciala a modelului hibrid Toyota Prius Plug-In, parteneriatul cu LeasePlan sprijina angajamentul nostru de a oferi clientilor companii cu flote auto solutii de mobilitate mai prietenoase cu mediul si mai eficiente energetic. Toyota Motor Europe a vandut deja pe pietele europene 350.000 de vehicule hibrid, iar lansarea pe piata a modelului hibrid Prius Plug-In reprezinta un pas important in traseul companiei catre mobilitate sustenabila prin reducerea consumului energetic, imbunatatirea calitatii aerului si reducerea emisiilor de CO2. Suntem foarte multumiti de parteneriatul cu LeasePlan. Prin sustinerea tehnologiilor noastre, LeasePlan va ajuta la popularizarea acestora si ne va oferi accesul la baza sa de clienti corporatisti”, a declarat Didier Leroy, presedinte si CEO al Toyota Motor Europe.

Prin alaturarea punctelor forte si a viziunilor celor doua companii, LeasePlan poate oferi clientilor sai corporatisti cu flote auto solutii ce pot imbunatati performanta flotelor, atat din punct de vedere operational, cat si ecologic. Acest fapt se potriveste perfect cu intentia Toyota Motor Europe de popularizare a tehnologiei full hybrid, aceasta avand capacitatea de a reduce nu doar emisiile de CO2, ci si emisiile de particule si noxele, imbunatatind  astfel calitatea aerului.

In present, Toyota Motor Europe si LeasePlan furnizeaza anual mii de vehicule hibrid Toyota si Lexus clientilor corporatisti cu flote  din cele peste 30 de tari in care LeasePlan are operatiuni. In urma acestui nou parteneriat, Toyota Motor Europe intentioneaza sa duca aceasta colaborare la un nivel superior si se angajeaza fata de clientii LeasePlan sa demonstreze beneficiile pe care le ofera vehiculul electric plug-in hybrid, prin combinarea tehnologiei hibrid cu cea electrica.

“Suntem incantati sa intram in acest nou parteneriat cu Toyota, ce implica noul model Prius Plug-In Hybrid. Colaboram de mai multi ani cu partenerii nostri in vederea imbunatatirii performantei flotelor din punct de vedere operational, cat si ecologic. Astfel de parteneriate ne permit sa perseveram in a raspunde cerintelor clientilor, cat si in sustinerea eforturilor noastre in aceasta directie. Aportul pe care il va aduce acest parteneriat va fi valoros in abordarea pe care o avem in privinta mobilitatii sustenabile si va sprijini initiativa noastra globala, GreenPlan”, a declarat Vahid Daemi, Chairman Managing Board si CEO al LeasePlan Corporation N.V.

O demonstratie practica realizata de catre LeasePlan si Toyota in Italia a captat deja interesul mai multor clienti corporatisti. Demonstratii similare se vor desfasura si in Germania, Elvetia, Marea Britanie sau Olanda, inainte de inceperea vanzarilor noului Toyota Prius Plug-In Hybrid, in 2012.

Despre Toyota Prius Plug-In Hybrid

Versiunea de productie a vehiculului Prius Plug-in Hybrid, primul vehicul hibrid electric plug-in produs de Toyota si destinat vanzarii in masa,  va fi prezentat in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Acest pas important in istoria de 40 de ani a Toyota in promovarea mobilitatii sustenabile si a masinilor ecologice reprezinta cea mai recenta inovatie a companiei in privinta platformei Hybrid Synergy Drive (HSD) – tehnologie intergal hibrida cu fiabilitate dovedita de cei peste 200 miliarde de kilometri parcursi in toata lumea de aceste vehicule.

Noul Prius Plug-In Hybrid este echipat cu o noua baterie litiu-ion, dezvoltata pentru a indeplini standardele de fiabilitate riguroase ale Toyota. Acest vehicul va atinge o performanta remarcabila in ceea ce priveste consumul – doar 2.1l/100km, cu emisii de CO2 de doar 49g/km (1). Prius Plug-In Hybrid seteaza un nou reper in ceea ce priveste mobilitatea ecologica, oferind o solutie viabila clientilor ce calatoresc zilnic catre serviciu in zona urbana. Prin autonomia extinsa a modului electric, vehiculul se adreseaza nevoilor specifice ale acestor clienti din mediul urban, ce fac drumuri scurte. Propulsorul hibrid pe benzina permite automobilului o autonomie pentru curse mai lungi, mentinand totodata consumul redus al modelului Prius. In timp ce Toyota continua sa lanseze tehnologia hibrid integrala pe segmente noi de piata prin intermediul modelelor Auris si Yaris, Prius ramane un exponent al celor mai noi tehnologii, avand in frunte hibridul Prius Plug-In.

Despre LeasePlan

LeasePlan este o companie financiara olandeza, specializata in managementul de flote auto. Infiintata cu peste 45 de ani in urma, LeasePlan este in prezent furnizorul numarul unu la nivel mondial in domeniul serviciilor de management de flote si activeaza in 30 de tari. Compania gestioneaza un parc auto global de peste 1,3 milioane vehicule. Cei peste 6.200 angajati, dintre care 85% activeaza in afara Olandei, sunt dedicati sa furnizeze clientilor servicii conform motto-ului “It\’s easier to leaseplan”.

Despre LeasePlan GreenPlan

GreenPlan, o initiativa privind o flota globala cu adevarat ecologica, reflecta convingerea LeasePlan ca toate companiile pot juca un rol vital in reducerea emisiilor de carbon. Dorim sa incurajam clientii nostri pentru a se implica in combaterea incalzirii globale si a-si aduce aportul pentru o planeta mai curata. Pentru a atinge acest tel mai usor si eficient, clientii nostri beneficiaza de un set de standarde si obiective exprimate in toate tarile unde LeasePlan activeaza, precum FleetReporting, ce furnizeaza managerilor de flote date precum impactul flotei asupra mediului, consumul de carburant si emisiile de carbon. Exploatarea ecologica a flotei are ca beneficiu aditional si reducerea semnificativa a costurilor cu carburantii. GreenPlan are certificare TuV Rheinland si beneficiaza de sprijinul Intelligent Energy Europe (IEE).