Patru motoare eficiente pentru noul Kia Picanto

0
492

Clientii Kia vor beneficia de o masina cu emisii de CO2 sensibil reduse si cu consum scazut atunci cand noua generatie de Picanto, hatchbackul de segment A de la Kia, va fi comercializata.

Avand premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva din martie, noul Picanto a fost creat si desenat astfel incat sa inspire soliditate si maturitate. Mai lung decat modelul anterior si cu un ampatament marit, noul Picanto promite mai mult confort pentru pasageri si o crestere cu 27% a spatiului pentru bagaje. Oferit pentru prima data in doua versiuni de caroserie (trei si cinci usi), este pregatit sa-si redefineasca pozitia in segment si sa fie un vehicul competitiv.

Cumparatorii noului Picanto vor putea sa aleaga din patru motorizari supereficiente – trei versiuni de 1 litru, in trei cilindri (benzina, flex fuel si bi-fuel) si un motor 1.2 litri in 4 cilindri pe benzina – in functie de piata pe care este comercializata masina.

Puterile motoarelor variaza intre 69 si 85 CP, cu valori ale cuplului motor maxim situate intre 94 si 121 Nm.  Emisiile de CO2 sunt sensibil reduse, astfel incat se incadreaza intre 95 si 105 g/km.  Motorul bi-fuel de 1 litru va genera 82 CP si un cuplu de 94 NM. Consumul va varia intre 4.2 si 5.9 litri la 100 km.

In Europa, toate modelele vor beneficia de tehnologia ISG. Datorita acesteia, emisiile de CO2 se vor plasa intre 90 si 100 g/km, iar consumurile intre 4.1 si 5.6 litri.

Motoarele vor fi cuplate la cutii de viteze manuale in 5 trepte sau automata in 4 trepte, in functie de piata.