PREMIERA: Noua Skoda OCTAVIA 3

0
516

Skoda a prezentat a treia generatie Octavia. Cel mai apreciat model pe piata romaneasca are o noua infatisare, o noua platforma tehnica, noi motorizari si un interior complet nou.

Prima generatie a fost lansata pe piata in noiembrie 1996 si a preluat numele de la un model Skoda produs intre 1959 si 1971. Ajunsa la a treia generatie, noua Octavia aduce un aer proaspat in gama producatorului ceh preluand noua linie de design inaugurata de Rapid. Fara a fi o revolutie  din niciun punct de vedere, noua Octavia este o masina complet noua, avand la baza platforma MQB a grupului VAG – folosita si de catre Golf si A3. Designul exterior este simplu, fluid, curat, lipsit de orice artificiu inutil. Totul pare gandit pentru a fi cat mai functional, cat mai usor de utilizat. Linia frontala aduce o repozitionare a logo-ului marcii, pastreaza ideea nervurilor de pe capota aparute prima oara pe Octavia 2 si te intampina cu o grila centrala similara cu cea de la Superb. Profilul inspira si el foarte multa robustete, liniile drepte delimitand proportiile excelente. Privita din spate Octavia 3 inspira seriozitate si ofera aceeasi impresie de soliditate teutona. Blocurile optice pastreaza grafica in forma de litera C, totul este echilibrat si la locul lui. Daca iti plac lucrurile simple si facute bine, noua Octavia va fi sigur pe gustul tau.

Interiorul reflecta cel mai bine maturitatea la care a ajuns Skoda Octavia. Noile tehnologii inglobate la bord pentru prima data pe acest model, Adaptive Cruise Assistant, Intelligent Light Assistant  si Automatic Parking Assistant,  ne indica faptul ca avem de a face cu un  model cu pretentii, modestia primei Octavia din 1996 fiind deja istorie. O alta noutate pentru Skoda este Driving Mode Selection si in curand va fi disponibila si optiunea de recunoastere a semnelor de circulatie ca parte din pachetul Traveller Assistant. Se va putea opta si pentru o trapa panoramica si sistemul keyless denumitit KESSY. 

Aspectul interior este mult mai elaborat ca pana acum, designul fiind destul de personalizat chiar daca preia multe elemente comune in grupul VAG. Materialele promit a fi mai placute la atingere, per ansamblu nivelul calitativ fiind mult mai ridicat si extrem de apropiat de fratele Golf. Oferta de spatiu va fi in continuare extrem de generoasa, Octavia fiind renumita pentru spatiul oferit pentru bagaje si pasagerii din spate.

Oferta de motorizari pentru Octavia va fi in continuare asigurata de bancul comun de organe al Volkswagen Group. Binecunoscutul 1.6 TDI de 105CP va pune in miscare versiune eco GreenLine impreuna cu inca 3 versiuni diesel. Pentru amatorii de motoare turbo pe benzina Skoda va oferi 4 versiuni TSI, varful de gama fiind motorul 1.8. Momentan se afla in lucru si o versiune sportiva Octavia RS care va fi lansata in viitorul apropiat.

Generatiile precedente au fost foarte apreciate de clientii romani, designul simplu, tehnologia germana si fiabilitea dovedita in timp fiind argumentele principale care au stat la baza unui adevarat succes comercial. A treia generatie adauga un plus de rafinament, tehnologii si dotari de ultima ora ce pana acum nu se regaseau pe niciun model Skoda si un nivel calitativ ridicat. Succesul este garantat!