PREMIERA: Noul Seat Leon

3
2458
După ce vineri seara pe forumul unei comunitati de fani Seat a aparut o poza spion cu partea din spate a noului Seat Leon, fotografiata pe linia de productie, iata ca la inceputul Saptaminii Seat a prezentat oficial un set de fotografii complet cu noul sau model.
A treia generatie a lui Seat Leon va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Paris din toamna si va fi folosi noua platforma tehnica MQB inaugurata de noul Audi A3.
Noul Leon are o lungime de 4.26 metri fiind cu cinci centimetri mai scurt decât fosta generație, insa spatiul interior este mai mare datorita ampatamentului mai lung cu  sase centimetri față de cel al fostului model. Portbagajul este si el mai mare, atingind valoarea de 380 litri.

Fotografiile publicate prezinta modelul cu cinci portiere in versiunea normala cit si in versiunea sportiva FR. Noul Leon pastreaza anumite detalii si linii specifice ale actualei generatii dar intr-o intepretare care pune mai mult accent pe un design angular, mai clasic si conformist, care noua ne aduce aminte de cine altul decit de noul Audi A3, dar anumite detalii sunt similare si cu actualul Seat Ibiza. De altfel, Seat a renunțat la portierele spate cu mânere ascunse în favoarea unora clasice. Spre deosebire de generatia actuala, se pare ca va exista si o versiune cu trei usi precum si una break.

Fata de versiunea de serie, varianta sportiva FR are aripi evazate și jante diferite. La interior, noul Seat Leon are o plansa de bord moderna, mai angulara fata de cea rotunjita a generatiei actuale, cu elemente imprumutate tot de la Audi A3. Motoarele vor fi cunoscutele propulsoare TSI si TDI intre 1.2 si 2 litri cilindree, comune cu cele de pe bineinteles, noul Audi A3 si viitorul Golf 7. Primele informatii vorbesc despre o oferta pe benzina compusa din 1.2 TSI in versiuni de 86 si 105 CP, 1.4 TSI de 122 CP si 140 CP si 1.8 TSI de 180 CP. Versiunea 1.4 TSI va beneficia de tehnologia Active Cylinder Technology, care permite functionarea in doar doi cilindri la rularea cu pedala apasata usor.

Oferta diesel va cuprinde versiunile de motorizare 1.6 TDI cu 90 CP si 105 CP si 2.0 TDI de 150 CP si 184 CP. Ca si in cazul modelului actual, vor fi oferite versiunile Ecomotive (pentru modele eco cu consum redus), FR si Cupra (pentru modelele sportive).

Noul Seat Leon va fi primul model Seat care va purta emblema Seat usor restilizata si de asemenea va fi primul model din clasa compacta care va putea fi disponibil cu faruri in intregime din leduri.

Din punct de vedere al design-ului, aceasta generatie stirneste opinii divergente, unii apreciind liniile rectangulare si asemanarea cu un Audi A3 “à l\’espagnole”, altii regretind doza de emotie si senzualitate a liniei pierduta fata de generatia actuala.

Prezentare noul Seat Leon

3 COMMENTS

  1. Exteriorul imi place. Design curat, fluid, inspira dinamism. Formele rectangulare regasite la interior ma cam deranjeaza…

Comments are closed.