PREMIERA: Primele poze oficiale ale noului coupe Toyota FT-86 – 1280 kg, tractiune spate si motor boxer de 200cp

0
546

Dupa trei concepte si o lunga perioada de asteptare pentru fanii marcii nipone, Toyota va lansa versiunea de serie a coupe-ului FT-86 luna viitoare, in cadrul Salonului Auto de la Tokyo. Garajul.ro va prezinta, in premiera, primele fotografii oficiale ale unuia dintre cele mai anticipate modele Toyota, preluate dintr-o brosura japoneza.


Designul coupe-ului realizat de Toyota impreuna cu cei de la Subaru este un mix reusit intre conceptul original FT-86, si a doua versiune, FT-86 II Concept, partea posterioara fiind preluata de la varianta Scion, prezentata in ianuarie, la Detroit Auto Show.

Spre bucuria puristilor, Toyota FT-86 va fi o sportiva veritabila cu tractiune spate, un motor boxer de 2 litri si 200 cp, realizat de Subaru, ESP complet decuplabil, un diferential cu alunecare limitata Torsen si o cutie de viteze manuale cu sase rapoarte. Noul motorul boxer beneficiaza de tehnologia de injectie directa a casei nipone, intitulata D-4S. Pentru a atinge echilibrul optim intre manevrabilitate si performante, transmisia si motorul au fost montate cat mai jos si mai aproape de centrul masinii.

Noul coupe este mic si usor, avand o lungime de 4.2 metri, o latime de 1.77 metri, o inaltime de 1.270 milimetri, un ampatament de 2.570 milimetri si doar 1280 kilograme. Raportul de repartitie a greutatii de 53/47 se apropie de idealul visat de orice masina sport.

FT-86 va avea mai multe versiuni de echipare, clientii putand opta fie pentru o versiune accesibila si usoara, deci mai sportiva, fie pentru o varianta mai scumpa si mai confortabila, orientata spre o clientela mai matura.

Principalul concurent al noului coupe Toyota este Volkswagen Scirocco, avantajul modelului nipon fiind formatul eminamente sportiv adoptat de inginerii japonezi, tractiune spate si un centru de greutate foarte coborat.

Productia noului coupe va incepe in ianuarie, in Japonia, in timp ce primele exemplare de serie ale noului Toyota FT-86 vor ajunge in Europa in vara anului viitor. Daca noul coupe Toyota FT-86 isi va face debutul oficial in cadrul Salonului Auto de la Tokyo, se pare ca si Subaru se va folosi de acelasi eveniment pentru a aduce in fata publicului o versiune finala a coupe-ului sau, intitulat BRZ.

Via | Carspyshots.net