PREVIEW: Noul Saab 9-3

0
613

Constructorul scandinav pregateste noua generatie a modelului de clasa medie 9-3, fotografii reusind sa surprinda un test mule destinat testarii sasiului, undeva in sudul Europei.

Noul Saab 9-3 va avea la baza o versiune modificata a platformei Epsilon I si va utiliza mai multe componente procurate de la alti constructori auto, in special BMW. In luna septembrie a anului trecut Saab a semnat un acord cu BMW pentru a procura propulsorul bavarez de 1.6 litri cu tehnologie start-stop. Acesta dezvolta, in cazul lui Mini Cooper, 175 CP, 184 CP sau 208 CP.

Zvonurile sustin ca Saab va utiliza si noua unitate de 2.0 litri turbo prezentata in premiera de constructorul bavarez pe X1. Propulsorul ofera o putere maxima de 245 CP, dar ar urma ca aceasta valoare sa fie redusa la 222 CP pentru modelele constructorului scandinav.

Lansarea noii generatii Saab 9-3 va avea loc anul viitor, urmand ca ulterior sa fie lansat si 9-3 Hybrid. Totodata Saab are in plan prezentarea unei versiuni complet electrice pana in 2016.

Foto: Worldcarfans