Primul exemplar Fisker Karma va ajunge la Leonardo di Caprio

1
323
Primul exemplar de serie Fisker Karma va fi livrat la sfarsitul acestei luni actorului Leonardo di Caprio. Starul american este un ecologist convins, fiind si prima vedeta care in urma cu 9 ani a condus un automobil hybrid, o Toyota Prius din prima generatie. Al Gore şi Colin Powell sunt si ei pe lista de aşteptare pentru supercarul de 100.000 de dolari.

Fisker a fascinat intreaga industrie auto prin modelul Karma, un sedan electric cu veleitati sportive. Acesta e dotat cu doua motoare electrice ce produc o putere maxima de 300 kW (403 CP) si un cuplu de 1.300 Nm.

Bateriile litiu-ion ofera o autonomie de 80.5 km, iar cand acestea se descarca un propulsor pe benzina de 2 litri turbo si 260cp se trezeste la viata pentru a o reincarca. Motorul termic are doar rol de generator si nu poate pune masina in miscare, sistem relativ similar cu cel utilizat de Chevrolet Volt. Sprintul de la 0 la 100 km/h dureaza doar 5.9 secunde si viteza maxima este de 200 km/h, in timp ce in modul de functionare pur electric performantele scad simtitor, la 153 km/h si 7.8 secunde. Daca aceste valori nu sunt tocmai fenomenale, consumul si autonomia in regim combinat sunt excelente: 2.4 litri/100 km si 483 kilometri pana la prima realimentare.

Dupa ce a primit un numar impresionant de 3000 de precomenzi, din luna noiembrie Fisker va creste cadenta de asamblare a uzinei Valmet din Finlanda, de la cinci unitati pe saptamana la 300. Oficialii companiei estimeaza ca intreaga productie din acest an este deja rezervata de clientii nerabdatori sa puna mana pe una dintre cele mai interesante jucarii pe patru roti lansate in ultima vreme.

 

Comments are closed.