Roadster-ul viitorului: Chevrolet Mi-Ray

0
601

Chevrolet a decis sa surprinda publicul salonului auto de la Seul cu un superb concept care ne dezvaluie cum ar putea arata viitorul marcii americane in viziunea studioului de design Sud Coreean.

Anul acesta brand-ul papionului auriu isi celebreaza centenarul, conceptul Mi-Ray fiind un cadou perfect dedicat tuturor fanilor marcii americane.

Mi-Ray este un roadster hybrid cu caroserie din plastic si fibra de carbon, ce combina un motor convetional turbo, de 1.5 litri, cu doua unitati electrice de cate 20cp, pozitionate pe fiecare dintre cele doua roti anterioare. Puterea este transmisa puntii posterioare prin intermediul unei cutii automate cu dublu ambreiaj si sase trepte, in timp ce motoarele electrice vor pune in miscare rotile fata, Mi-Ray beneficiind astfel de tractiune integrala. Motoarele electrice isi incarca bateriile doar de la priza sau din energia recuperata in timpul franarii.

Desi oficial este doar un studiu de design, Mi-Ray ne da speranta ca vom putea conduce in curand un roadster veritabil, accesibil si ecologic, bazat pe arhitectura tehnica a noii game Aveo. Neoficial, Chevrolet Mi-Ray a reusit deja sa ne trezeasca imaginatia si sa atate concurenta, ingrijorata de ascensiunea calitativa si stilistica fulminanta a marcii americane din ultimii ani.

Cristi Stefan
[email protected]