SOC: O firma chinezeasca a clonat VW Tiguan, Audi A4 si Infiniti EX, folosind si piese originale

1
783

Yema Auto, un nou constructor auto chinez, si-a prezentat ultima gama de modele cu care vrea sa faca senzatie in tara natala.

Insa, studiind cu atentie fotografiile noilor modele Yema, se pare ca indrazneata companie va reusi sa faca valva nu doar in China, ci si in Europa si Japonia. Nu, din fericire noua marca nu va fi comercializata si in afara pietei locale. E vorba, bineinteles, de stilul adoptat de directorul de design al companiei… Glumeam, aceasta functie nu a figurat niciodata in organigrama vreunui constructor auto chinez.

Cele trei masini lansate sunt, asa cum va asteptati, clone disproportionate ale unor modele de succes sau premium produse in Europa sau Japonia. F16 este un break compact ce copiaza Audi A4 Avant, elementele de design preluate fara jena de Yema de la modelul de clasa medie fiind complet disproportionate. Automobilul chinezeasc capata astfel proportii comice, de masina de clovn. Al doilea model Yema este un SUV, intitulat E Series, o clona a crossover-ului Infiniti EX, in timp ce al treilea este tot un SUV compact, cu look de VW Tiguan si stopuri de Touareg.

Poate va intrebati deja ce sens mai are inca o stire despre… atacul clonelor. Cu siguranta nu ar fi pentru prima oara cand o firma chinezeasca incearca sa-si cladeasca o reputatie (oare?) clonand masini europene sau japoneze. Insa, daca aruncam o privire mai atenta la cele trei modele lansate de Yema, vom avea o surpriza de proportii, imaginatia chinezilor mergand dincolo de orice limite. Da, nu vi se pare! Pentru a reproduce cat mai fidel aerul premium al masinilor europene, Yema a recurs la utilizarea unor componente originale, produse in China, chiar de grupul VAG sau de Infiniti pentru modelele destinate pietei locale. Farurile, grila, hayonul, stopurile si oglinzile laterale de la Audi A4, sunt folosite pentru F16, in timp ce E Series pare sa fi preluat, pe langa blocurile optice si grila originale, inclusiv aripile, parasocurile si clantele de la Infiniti EX. Cel mai amuzant este cu siguranta crossover-ul fara nume ce incearca sa copieze VW Tiguan, insa esueaza lamentabil, fiind un mix total nereusit intre piese destinate SUV-ului german original si elemente preluate de la Touareg sau Golf.

Via |  jokeforblog

1 COMMENT

  1. Eu zic ca e foarte bine. Acum orice meltean poate avea Haudiu’ lui, trebe’ doar sa-si faca rost de o chinezarie d-asta si ceva embleme… 😀 Exista precedent cu copia lui X5 😀

Comments are closed.