Suzuki lansează motorul pe benzină DUALJET

0
303

025

Suzuki a lansat, în premieră, un motor pe benzină de 1.2 litri cu tehnologia DUALJET, care combină performanțele dinamice foarte bune cu o eficiență crescută a folosirii combustibilului.

Acest nou motor va fi introdus in Noul Suzuki Swift în Romania începând cu luna mai.

402
Motorul DUALJET ce va 
echipa modelul Suzuki Swift, furnizează o putere de 66kW/6000rpm, un cuplu maxim de 120Nm/4400rpm, un consum de 4,4l/100km și emisii de CO2 de 100g/ km.

Modelul DUALJET are o cameră de compresie mai compactă decât motoarele standard, ceea ce crează o rată de compresie optimă de 12:1. Aceasta duce la putere și cuplu mai mari, plus un consum de combustibil mai mic.

Pe de altă parte, mărirea ratei de compresie poate duce la o creștere a temperaturii și a presiunii în cilindri ceea ce poate provoca combustie anormală, un fenomen foarte dăunător pentru motor. Pentru a elimina acest posibil efect negativ, Suzuki a implementat mai multe soluții tehnice.
プリント

Noul DUALJET propune, în premieră pentru un motor pe benzină Suzuki, un sistem EGR care preia o parte din gazele de evacuare, le răcește și le reintroduce în sistemul de admisie. Efectul este tot scăderea temperaturii de ardere și a riscului apariției combustiei anormale.

プリント
O altă soluție tehnică inteligentă cu care vine DUALJET este îmbunătățirea formei supapelor de admisie și a pistoanelor, fapt care crează un amestec mult mai fin și, deci, mai ușor de aprins și de ars.

Source: Sukuzi Romania