Szabo a castigat la Arad si a trecut pe primul loc

0
312

Gergo Szabo, pilotul echipei Jack Daniels Rally Team, si-a sarbatorit ziua de nastere cu o victorie in Raliul Aradului, etapa a 7-a din Campionatul National de Raliuri.

Profitand si de abandonul lui Bogdan Marisca, Szabo a trecut pe prima pozitie in clasamentul general cu un total de 108 puncte, cu 16 mai multe decat Vali Porcisteanu, care l-a depasit si el pe Marisca urcand pe pozitia a doua. Porcisteanu a terminat pe locul trei, in spatele lui Spitzmuller Csaba, si ramane in lupta pentru titlu.

Csaba Spitzmuller a dominat prima parte a zilei secunde si dupa primele 6 probe speciale, cele incluse pentru prima oara in acest raliu, se afla pe prima pozitie in clasamentul provizoriu al raliului. Gergo Szabo a atacat pe ultimele patru probe, cele pe care le cunostea de anul trecut, si a reusit sa treaca de compatriotul sau in clasamentul raliului.

Bogdan Marisca, liderul clasamentului general inaintea Raliului Aradului, a fost nevoit sa abandoneze inaintea specialei a noua si a retrogradat astfel doua locuri in ierarhia nationala. In total, au ajuns la sosire 29 de echipaje din cele 48 care au luat startul in Raliul Aradului.

Gergo Szabo a castigat pentru a doua oara consecutiv Raliul Aradului. „Am fortat si am castigat” a spus Szabo, care a desfacut la final sampania invingatorului, chiar de ziua lui. „Dupa titlul castigat aici anul trecut, lucrurile au mers foarte bine si anul acesta. Este o victorie foarte importanta pentru mine. Etapa de la Arad este una cu norc pentru mine, iar la Iasi voi merge acum in ritmul meu incercand sa castig cel de-al doilea titlu consecutiv”, a completat acesta.

Succesul etapei de la Arad a fost confirmat de numarul mai mare de spectatori in comparatie cu editia din 2009, de numarul mai mare de kilometri de proba speciala, de implicarea autoritatilor locale, dar si de numarul mare de piloti maghiar prezenti la start.